Ontdek › Plan

The Place to Be op Zuid

Aangemaakt: 30 april 2018

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

De ultieme plek waar iedereen terecht kan om dromen waar te maken. Wij merken dat er dringend behoefte is aan een jonge, hippe en dynamische plek in Rotterdam-Zuid. Aan de Beijerlandselaan welteverstaan. Zuid is jong en bloeiend. Echter hebben de jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden geen plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Het gebeurt nu maar al te vaak dat zij de brug over moeten voor vertier en plezier. Om zich te kunnen uiten. Hier willen wij verandering in brengen. Wij willen deze plek realiseren met deze groepen. Door ze ruimte aan te bieden. Wij hebben met veel partijen al zeer vruchtbare gesprekken gevoerd. De stadsmarinier, laanmanager en de kwartiermaker voor de laan zien onze komst zo snel mogelijk verschijnen in de straat. Ons plan willen wij in het oude Colosseum bioscoop realiseren. Deze werd geopend in 1929 en trok meer dan 1 miljoen bezoekers in 1946. Het verloren imago willen wij in ere herstellen. Samen staan we sterk!

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij willen mensen uit de wijk aan het werk zetten zodat de wijkeconomie op gang komt. Zuid is bekend om zijn armoede. Door werkgelegenheid te creëren willen wij vluchtelingen, mensen met een taalachterstand, uitkeringsgerechtigden en jongeren sneller aan het werk krijgen. Wij willen een opleidingsplek zijn waar we de jongeren klaarstomen voor de grote wereld. Samen willen we meer toeristen aantrekken naar de straat. Lokale ondernemers en bewoners zullen hier profijt van hebben.

Waarom vernieuwend?

Omdat het nog niet gerealiseerd is in dit stadsdeel. Het moet jong en dynamisch zijn. Waar anderen zich enkel richten op één doelgroep, willen wij toegankelijk zijn voor iedereen. Er is dringend behoefte aan een hippe uitstraling. Omdat wij met de tijd meegaan en alle nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Zo blijven wij bij met wat onze doelgroepen interessant vinden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

Doe mee

Organisatie: Rotterdam Pages

Contactpersoon: Hassan Hidare

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar samenwerkingen, investeerders en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Summer striktly

Salsa Community - Stem voor de dansers

Salsa dansers faciliteren hun kennis en ervaringen van de rijke salsa scene op één plek te delen. Daarmee elkaar te inspireren en meer plezier uit de hobby te halen voor zowel beginnende als professionele danser.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Meer plannen