Ontdek › Plan

The Place to Be op Zuid

Aangemaakt: 30 april 2018

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

De ultieme plek waar iedereen terecht kan om dromen waar te maken. Wij merken dat er dringend behoefte is aan een jonge, hippe en dynamische plek in Rotterdam-Zuid. Aan de Beijerlandselaan welteverstaan. Zuid is jong en bloeiend. Echter hebben de jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden geen plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Het gebeurt nu maar al te vaak dat zij de brug over moeten voor vertier en plezier. Om zich te kunnen uiten. Hier willen wij verandering in brengen. Wij willen deze plek realiseren met deze groepen. Door ze ruimte aan te bieden. Wij hebben met veel partijen al zeer vruchtbare gesprekken gevoerd. De stadsmarinier, laanmanager en de kwartiermaker voor de laan zien onze komst zo snel mogelijk verschijnen in de straat. Ons plan willen wij in het oude Colosseum bioscoop realiseren. Deze werd geopend in 1929 en trok meer dan 1 miljoen bezoekers in 1946. Het verloren imago willen wij in ere herstellen. Samen staan we sterk!

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij willen mensen uit de wijk aan het werk zetten zodat de wijkeconomie op gang komt. Zuid is bekend om zijn armoede. Door werkgelegenheid te creëren willen wij vluchtelingen, mensen met een taalachterstand, uitkeringsgerechtigden en jongeren sneller aan het werk krijgen. Wij willen een opleidingsplek zijn waar we de jongeren klaarstomen voor de grote wereld. Samen willen we meer toeristen aantrekken naar de straat. Lokale ondernemers en bewoners zullen hier profijt van hebben.

Waarom vernieuwend?

Omdat het nog niet gerealiseerd is in dit stadsdeel. Het moet jong en dynamisch zijn. Waar anderen zich enkel richten op één doelgroep, willen wij toegankelijk zijn voor iedereen. Er is dringend behoefte aan een hippe uitstraling. Omdat wij met de tijd meegaan en alle nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden. Zo blijven wij bij met wat onze doelgroepen interessant vinden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

Doe mee

Organisatie: Rotterdam Pages

Contactpersoon: Hassan Hidare

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar samenwerkingen, investeerders en financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan

Multi Muziek Rotterdam

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen