Ontdek › Plan

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Aangemaakt: 05 november 2018

Sport beweegt Rotterdam

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

The Pool Club is Nederland’s meest innovatieve zwembad, een duurzaam ontwikkeld publiek toegankelijk zwembad in Rotterdam; een uniek concept waarbij er een tijdelijk natuurgefilterd pop up bad en pop up park worden gerealiseerd voor een periode van zes jaar op het voormalige ferro complex in M4H, gebruik makend van restmaterialen en demonteerbare elementen, door stichting Volksgeluk in samenwerking met ZUS architecten, Hogeschool Rotterdam en SUS ateliers.

The Pool Club is uniek in zijn soort; dit pop-up natuurbad is een innovatief zwemconcept waarbij op land het eerste natuurgefilterde pop up zwembad van Nederland verrijst. Dagelijks kan hier gezwommen worden in het lekkerste en schoonste water van Rotterdam. Daarnaast zorgt de unieke groene setting voor een prachtige omgeving waarin naast zwemfacilteiten ook plek is voor yoga, tai-chi, fitness en recreatie in de breedste zin.

Waarom goed voor Rotterdam?

The Poolclub zal vanaf de komende zes zomers het zwembad zijn dat jongeren en ouderen enthousiasmeert en verenigt rondom het bad. Het natuurbad wordt de ideale plek om te recreëren in Rotterdam-west, een plek die qua uitstraling een kruising wordt tussen het natuurbad De Pondclub in Londen en het beroemde werkschwimmbad in het Ruhrgebied; een groene oase in in een rauwe industriële setting in het hart van Rotterdam’s oude havenkwartier dat nu bekend staat als Rotterdam Innovation District.

Waarom vernieuwend?

The Poolclub wordt Nederland’s allereerste pop up natuurzwembad. Natuurzwemmen heeft de toekomst en dankzij nieuwe milieuwetgeving en provinciale ontheffingen is er nu ook in Rotterdam de mogelijkheid om deze nieuwe verantwoorde zwemvorm te introduceren, verantwoord zwemmen met een minimale ecologische footprint in natuurgefilterd water, in een unieke rauwe setting in Rotterdam’s innovation district, M4H.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

Doe mee

Organisatie: stichting volksgeluk

Contactpersoon: kp de leeuw

Wij zoeken

Vrijwilligers en vrienden van de Poolclub wanted! Ben je enthousiast over dit plan stuur ons dan een mail. Alle hulp is welkom!

Gerelateerde Plannen

Logo hoe wit

House of esports

Het creëren van een epicentrum voor de esports. Waarin de maatschappelijke waardes centraal staat.

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
Meer plannen