Ontdek › Plan

The Poolclub, natuurlijk zwemmen voor iedereen!!

Aangemaakt: 05 november 2018

Sport beweegt Rotterdam

Het eerste pop-up natuurbad van Nederland, natuurlijk in Rotterdam!!

The Pool Club is Nederland’s meest innovatieve zwembad, een duurzaam ontwikkeld publiek toegankelijk zwembad in Rotterdam; een uniek concept waarbij er een tijdelijk natuurgefilterd pop up bad en pop up park worden gerealiseerd voor een periode van zes jaar op het voormalige ferro complex in M4H, gebruik makend van restmaterialen en demonteerbare elementen, door stichting Volksgeluk in samenwerking met ZUS architecten, Hogeschool Rotterdam en SUS ateliers.

The Pool Club is uniek in zijn soort; dit pop-up natuurbad is een innovatief zwemconcept waarbij op land het eerste natuurgefilterde pop up zwembad van Nederland verrijst. Dagelijks kan hier gezwommen worden in het lekkerste en schoonste water van Rotterdam. Daarnaast zorgt de unieke groene setting voor een prachtige omgeving waarin naast zwemfacilteiten ook plek is voor yoga, tai-chi, fitness en recreatie in de breedste zin.

Waarom goed voor Rotterdam?

The Poolclub zal vanaf de komende zes zomers het zwembad zijn dat jongeren en ouderen enthousiasmeert en verenigt rondom het bad. Het natuurbad wordt de ideale plek om te recreëren in Rotterdam-west, een plek die qua uitstraling een kruising wordt tussen het natuurbad De Pondclub in Londen en het beroemde werkschwimmbad in het Ruhrgebied; een groene oase in in een rauwe industriële setting in het hart van Rotterdam’s oude havenkwartier dat nu bekend staat als Rotterdam Innovation District.

Waarom vernieuwend?

The Poolclub wordt Nederland’s allereerste pop up natuurzwembad. Natuurzwemmen heeft de toekomst en dankzij nieuwe milieuwetgeving en provinciale ontheffingen is er nu ook in Rotterdam de mogelijkheid om deze nieuwe verantwoorde zwemvorm te introduceren, verantwoord zwemmen met een minimale ecologische footprint in natuurgefilterd water, in een unieke rauwe setting in Rotterdam’s innovation district, M4H.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 11 05 at 17.45.24

Doe mee

Organisatie: stichting volksgeluk

Contactpersoon: kp de leeuw

Wij zoeken

Vrijwilligers en vrienden van de Poolclub wanted! Ben je enthousiast over dit plan stuur ons dan een mail. Alle hulp is welkom!

Gerelateerde Plannen

Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Afbeelding heel delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Electro

Verfraaiing elektriciteitshuisjes

Het op betonnen en metalen elektriciteitshuisjes aanbrengen en afcoaten van full colour printwerk.

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Bikepark rotterdam

BikePark Rotterdam

BikePark Rotterdam is een nieuwe sportlocatie voor mountainbikers.

Bekijk dit plan
Meer plannen