Ontdek › Plan

Tijd voor jezelf

Aangemaakt: 26 september 2018

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Als moeder en vrouw weet ik waarmee een groot aantal vrouwen worstelen. ze leven voor hun gezin en vergeten zichzelf en raken in een isolement. Als gevolg worden ze vaak ziek en kunnen op een gegeven moment niet mee doen in de samenleving. Wij willen middels workshops voorlichting geven en ondersteuning bieden in verschillende facetten van hun leven. Opvoeding, gezond leven en gezond eten, sport en verteer, zijn onderwerpen die aandacht zullen krijgen. Het traject wordt een persoonlijke aanpak dat start met een verwen dag, daarnaast gaan we een aantal workshops organizeren. Gedurende het hele traject zullen de vrouwen een coach of buddy die hun persoonlijk gaat helpen en ondersteunen in alles wat we gaan doen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een mens die goed in zijn vel zit, mentaal sterk is, kan alles aan. Is minder vatbaar voor ziektes en kan zijn of haar gezin en omgeving beter maken. We willen dat deze groep vrouwen een voorbeeld functie gaan vervullen en dat ze iedereen uit hun omgeven gaan beïnvloeden en helpen met de nieuwe vaardigheden die ze zullen hebben.

Waarom vernieuwend?

Onze aanpak gaat uit van een persoonlijk behoefte. De nadruk ligt op het individu zelf. We willen de deelnemers weerbaarder maken en wijzen op mogelijkheden die ze hebben en niet op hun tekortkomingen. Dit zal een traject zijn die ze samen met andere lotgenoten zullen doorlopen om ze uit hun isolement te halen en nieuwe vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben in hun dagelijkse leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Burger initiatief

Contactpersoon: L. Laatiki

Wij zoeken

-het opzetten van een website waarop informatie over de workshops geplaatst kan worden als ook een agenda voor de verschillende activiteiten.
- Professionals die mee kunnen helpen als coach of buddy. Uiteraard ook vrouwen die interesse hebben en willen meedoen zijn ook van harte welkom.
-financiële ondersteuning voor het starten van het traject met 10 a 20 deelnemers van ca. € 10.000,-

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Meer plannen