Ontdek › Plan

Tijd voor jezelf

Aangemaakt: 26 september 2018

Voorlichting geven en ondersteuning bieden aan moeders om hun weerbaarder en sterk te maken en uit hun isolement halen.

Als moeder en vrouw weet ik waarmee een groot aantal vrouwen worstelen. ze leven voor hun gezin en vergeten zichzelf en raken in een isolement. Als gevolg worden ze vaak ziek en kunnen op een gegeven moment niet mee doen in de samenleving. Wij willen middels workshops voorlichting geven en ondersteuning bieden in verschillende facetten van hun leven. Opvoeding, gezond leven en gezond eten, sport en verteer, zijn onderwerpen die aandacht zullen krijgen. Het traject wordt een persoonlijke aanpak dat start met een verwen dag, daarnaast gaan we een aantal workshops organizeren. Gedurende het hele traject zullen de vrouwen een coach of buddy die hun persoonlijk gaat helpen en ondersteunen in alles wat we gaan doen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een mens die goed in zijn vel zit, mentaal sterk is, kan alles aan. Is minder vatbaar voor ziektes en kan zijn of haar gezin en omgeving beter maken. We willen dat deze groep vrouwen een voorbeeld functie gaan vervullen en dat ze iedereen uit hun omgeven gaan beïnvloeden en helpen met de nieuwe vaardigheden die ze zullen hebben.

Waarom vernieuwend?

Onze aanpak gaat uit van een persoonlijk behoefte. De nadruk ligt op het individu zelf. We willen de deelnemers weerbaarder maken en wijzen op mogelijkheden die ze hebben en niet op hun tekortkomingen. Dit zal een traject zijn die ze samen met andere lotgenoten zullen doorlopen om ze uit hun isolement te halen en nieuwe vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben in hun dagelijkse leven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Burger initiatief

Contactpersoon: L. Laatiki

Wij zoeken

-het opzetten van een website waarop informatie over de workshops geplaatst kan worden als ook een agenda voor de verschillende activiteiten.
- Professionals die mee kunnen helpen als coach of buddy. Uiteraard ook vrouwen die interesse hebben en willen meedoen zijn ook van harte welkom.
-financiële ondersteuning voor het starten van het traject met 10 a 20 deelnemers van ca. € 10.000,-

Gerelateerde Plannen

Wandeling uitnodigend kleiner formaat

Waarde netwerk voor jong en oud

Ouderen worden door jonge mensen geholpen om hun zelfstandigheid te behouden en jongeren worden geholpen om zelfstandiger te worden.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Citylab010

City guide to Balancing work & family

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Meer plannen