Ontdek › Plan

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Subsidie toegekend € 15.000,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Als bewoners van de Blommersdijkselaan willen we dat geplande verbeteringen aan infrastructuur worden aangewend om ruimtelijke verbetering tot stand te brengen. Er is in de straat genoeg kennis en organisatie aanwezig om tot een breed gedragen plan voor de lange termijn te komen, waarbij de nadruk verlegd wordt van ‘opfleuren’ naar structurele verbetering. Een Droomstraat-project zou wat ons betreft kunnen worden ingezet om dit plan te ontwikkelen: Zodat bij iedere toekomstige verbetering kan worden teruggevallen op hetzelfde ‘masterplan’, of het nu gaat om bestrating, verlichting of de plaatsing van bloembakken. Uitgangspunt is: het is niet erg om kleine stappen te maken of kleine ingrepen te doen, zo lang ze bijdragen een het eindbeeld van de Droomstraat zoals we deze voor ogen hebben. Het budget wordt aangevraagd voor planvorming, kennisontwikkeling en voor de eerste testscases.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het plan voorziet een in ere herstelde Blommersdijkselaan: een straat met een belangrijke toegansroute tot het achtergelegen oude Noorden. Hoewel de ruimtelijke kwaliteit van de straten in de achterliggende wijk te wensen overlaat, is de Blommersdijkselaan rond ±1900 met veel charme en kunde aangelegd, met daarin een belangrijke rol voor (rijksmonument) Hildegardiskerk.

Waarom vernieuwend?

- We reconstrueren de oude kwaliteiten van de straat, maar integreren huidige eisen en wensen als spelen en (fiets)parkeren.
- We maken een -eenvoudig te realiseren- kwaliteitslag die de omliggende wijk kan inspireren.
- We plaatsen geplande ingrepen als bestrating riolering en verkoop corporatiewoningen in een samenhangend 'masterplan'. we zorgen dat de stakeholders tegelijkertijd aan tafel komen.
- We combineren leefbaarheid en bruikbaarheid met voor bewoners met beter zicht op een rijksmonument voor alle voorbijgangers en nieuw elan voor het Oude Noorden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Doe mee

Organisatie: Bewoners van de Blommersdijkselaan

Contactpersoon: Jorrit Sipkes

Wij zoeken

Dit zal in de komende maanden moeten blijken, terwijl we het plan en de route naar het plan verder uittekenen. Te denken valt een aan een verkeerskundige, en landschaprontwerper voor het bomenplan, of een projectmanager die het contact met de verschillende instanties en nutsbedrijven stroomlijnt.

Gerelateerde Plannen

Donarpad sfeerbeeld klein

KAAPSE BUURTPADEN

Het Freijapad en Donarpad moeten veranderen van een doorsteek voor auto’s en bestelbusjes naar buurtpleintjes. Groene paden waar bewoners en passanten kunnen vertoeven, recreëren, spelen, ontspannen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Assendelftplein droomplein

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Strand gekleurd

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 17.04.46

Droomstraat Kettingstraat

Deelname aan het project Droomstraten

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
20170208 pres d2

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Bekijk dit plan
Meer plannen