Ontdek › Plan

Toekomstvisie Blommersdijkselaan

Subsidie toegekend € 15.000,00

Aangemaakt: 20 juli 2015

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Als bewoners van de Blommersdijkselaan ontwikkelen we een toekomstvisie voor de straat

Als bewoners van de Blommersdijkselaan willen we dat geplande verbeteringen aan infrastructuur worden aangewend om ruimtelijke verbetering tot stand te brengen. Er is in de straat genoeg kennis en organisatie aanwezig om tot een breed gedragen plan voor de lange termijn te komen, waarbij de nadruk verlegd wordt van ‘opfleuren’ naar structurele verbetering. Een Droomstraat-project zou wat ons betreft kunnen worden ingezet om dit plan te ontwikkelen: Zodat bij iedere toekomstige verbetering kan worden teruggevallen op hetzelfde ‘masterplan’, of het nu gaat om bestrating, verlichting of de plaatsing van bloembakken. Uitgangspunt is: het is niet erg om kleine stappen te maken of kleine ingrepen te doen, zo lang ze bijdragen een het eindbeeld van de Droomstraat zoals we deze voor ogen hebben. Het budget wordt aangevraagd voor planvorming, kennisontwikkeling en voor de eerste testscases.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het plan voorziet een in ere herstelde Blommersdijkselaan: een straat met een belangrijke toegansroute tot het achtergelegen oude Noorden. Hoewel de ruimtelijke kwaliteit van de straten in de achterliggende wijk te wensen overlaat, is de Blommersdijkselaan rond ±1900 met veel charme en kunde aangelegd, met daarin een belangrijke rol voor (rijksmonument) Hildegardiskerk.

Waarom vernieuwend?

- We reconstrueren de oude kwaliteiten van de straat, maar integreren huidige eisen en wensen als spelen en (fiets)parkeren.
- We maken een -eenvoudig te realiseren- kwaliteitslag die de omliggende wijk kan inspireren.
- We plaatsen geplande ingrepen als bestrating riolering en verkoop corporatiewoningen in een samenhangend 'masterplan'. we zorgen dat de stakeholders tegelijkertijd aan tafel komen.
- We combineren leefbaarheid en bruikbaarheid met voor bewoners met beter zicht op een rijksmonument voor alle voorbijgangers en nieuw elan voor het Oude Noorden.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Schermafbeelding 2016 04 06 om 12.12.48

Doe mee

Organisatie: Bewoners van de Blommersdijkselaan

Contactpersoon: Jorrit Sipkes

Wij zoeken

Dit zal in de komende maanden moeten blijken, terwijl we het plan en de route naar het plan verder uittekenen. Te denken valt een aan een verkeerskundige, en landschaprontwerper voor het bomenplan, of een projectmanager die het contact met de verschillende instanties en nutsbedrijven stroomlijnt.

Gerelateerde Plannen

2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Img 7921

Rondje Rechthuislaan

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
2 moodboard

Groene Droomstraat Atjehstraat

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Img 0472

Blommersdijkselaan

Ruimtelijke verbetering Blommersdijkselaan

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

OranjeDROOMstraat

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

Bekijk dit plan

Samen & Anders: samen leven en anders doen.

Het ontwikkelen en implementeren van een tool (zoals een app of een site) zodat de burger niet alleen kan toetsen of hij geschikt is om in onze woongemeenschap te komen wonen, maar wordt door de tool intrinsiek gemotiveerd actief wederkerig te zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen