Ontdek › Plan

Tuintje Tono

Aangemaakt: 10 augustus 2016

Heb hart voor onderwijs

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Tuintje Tono wil peuters bereiken, waar het in het gezin (tijdelijk) niet lekker loopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: spanningen, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, ziekte, overbelasting etc.. Ons eerste doel is de kinderen een veilige, warme plek bieden waar zij tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en op die manier optimaal kunnen ontwikkelen. Zo hebben ook zij een eerlijke kans op een goede start in het leven en op school. Ons tweede doel is voorkomen (preventie!) dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. We bieden een laagdrempelige plaats waar ouders hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten. Menselijk contact, warmte, maar met grenzen: daar waar wij niet kunnen doorpakken, verwijzen we door.
Natuur, rust, menselijkheid en creativiteit staan voorop.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze kinderen worden vaak niet gevonden of over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. Als deze kinderen op Tuintje Tono komen, hebben ook zij een eerlijke kans op een gezonde ontwikkeling en goede start: zowel in het leven als op school.Gezonde burgers voor toekomst Rotterdam! Met ouders/verzorgers wordt er een doelgroep bereikt, die nu wellicht uit schaamte of onwetendheid doorleeft met spanning. Besparen door preventie!

Waarom vernieuwend?

Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig: die bieden wij door kleinschaligheid en huislijkheid. En door onze expertise en passie. Ook vernieuwend door de (maatschappelijke) duurzaamheid: we betrekken de volwassene(n) die belangrijk zijn voor het kind, kijken om naar kwetsbare burgers in de maatschappij. En we zijn GROEN!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Vieze handen

Doe mee

Contactpersoon: Petra Rovers

Wij zoeken

Mensen die "de weg" weten, fondsenwervers
Mensen die weten hoe je onderzoek doet
EEN LOCATIE!!
GELD!!
Leuke medewerkers
Meedenkers

Gerelateerde Plannen

Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spel-IQoké-activiteiten voor (hoog) begaafde kinderen!

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Foto citylab010

The Next School

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Meer plannen