Ontdek › Plan

Tuintje Tono

Aangemaakt: 10 augustus 2016

Heb hart voor onderwijs

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Tuintje Tono wil peuters bereiken, waar het in het gezin (tijdelijk) niet lekker loopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: spanningen, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, ziekte, overbelasting etc.. Ons eerste doel is de kinderen een veilige, warme plek bieden waar zij tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en op die manier optimaal kunnen ontwikkelen. Zo hebben ook zij een eerlijke kans op een goede start in het leven en op school. Ons tweede doel is voorkomen (preventie!) dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. We bieden een laagdrempelige plaats waar ouders hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten. Menselijk contact, warmte, maar met grenzen: daar waar wij niet kunnen doorpakken, verwijzen we door.
Natuur, rust, menselijkheid en creativiteit staan voorop.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze kinderen worden vaak niet gevonden of over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. Als deze kinderen op Tuintje Tono komen, hebben ook zij een eerlijke kans op een gezonde ontwikkeling en goede start: zowel in het leven als op school.Gezonde burgers voor toekomst Rotterdam! Met ouders/verzorgers wordt er een doelgroep bereikt, die nu wellicht uit schaamte of onwetendheid doorleeft met spanning. Besparen door preventie!

Waarom vernieuwend?

Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig: die bieden wij door kleinschaligheid en huislijkheid. En door onze expertise en passie. Ook vernieuwend door de (maatschappelijke) duurzaamheid: we betrekken de volwassene(n) die belangrijk zijn voor het kind, kijken om naar kwetsbare burgers in de maatschappij. En we zijn GROEN!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Vieze handen

Doe mee

Contactpersoon: Petra Rovers

Wij zoeken

Mensen die "de weg" weten, fondsenwervers
Mensen die weten hoe je onderzoek doet
EEN LOCATIE!!
GELD!!
Leuke medewerkers
Meedenkers

Gerelateerde Plannen

Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = creativiteit X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Meer plannen