Ontdek › Plan

Tuintje Tono

Aangemaakt: 10 augustus 2016

Heb hart voor onderwijs

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Tuintje Tono wil peuters bereiken, waar het in het gezin (tijdelijk) niet lekker loopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: spanningen, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, ziekte, overbelasting etc.. Ons eerste doel is de kinderen een veilige, warme plek bieden waar zij tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en op die manier optimaal kunnen ontwikkelen. Zo hebben ook zij een eerlijke kans op een goede start in het leven en op school. Ons tweede doel is voorkomen (preventie!) dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. We bieden een laagdrempelige plaats waar ouders hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten. Menselijk contact, warmte, maar met grenzen: daar waar wij niet kunnen doorpakken, verwijzen we door.
Natuur, rust, menselijkheid en creativiteit staan voorop.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze kinderen worden vaak niet gevonden of over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. Als deze kinderen op Tuintje Tono komen, hebben ook zij een eerlijke kans op een gezonde ontwikkeling en goede start: zowel in het leven als op school.Gezonde burgers voor toekomst Rotterdam! Met ouders/verzorgers wordt er een doelgroep bereikt, die nu wellicht uit schaamte of onwetendheid doorleeft met spanning. Besparen door preventie!

Waarom vernieuwend?

Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig: die bieden wij door kleinschaligheid en huislijkheid. En door onze expertise en passie. Ook vernieuwend door de (maatschappelijke) duurzaamheid: we betrekken de volwassene(n) die belangrijk zijn voor het kind, kijken om naar kwetsbare burgers in de maatschappij. En we zijn GROEN!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Vieze handen

Doe mee

Contactpersoon: Petra Rovers

Wij zoeken

Mensen die "de weg" weten, fondsenwervers
Mensen die weten hoe je onderzoek doet
EEN LOCATIE!!
GELD!!
Leuke medewerkers
Meedenkers

Gerelateerde Plannen

Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen