Ontdek › Plan

Tuintje Tono

Aangemaakt: 10 augustus 2016

Heb hart voor onderwijs

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Tuintje Tono wil peuters bereiken, waar het in het gezin (tijdelijk) niet lekker loopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: spanningen, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, ziekte, overbelasting etc.. Ons eerste doel is de kinderen een veilige, warme plek bieden waar zij tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en op die manier optimaal kunnen ontwikkelen. Zo hebben ook zij een eerlijke kans op een goede start in het leven en op school. Ons tweede doel is voorkomen (preventie!) dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. We bieden een laagdrempelige plaats waar ouders hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten. Menselijk contact, warmte, maar met grenzen: daar waar wij niet kunnen doorpakken, verwijzen we door.
Natuur, rust, menselijkheid en creativiteit staan voorop.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze kinderen worden vaak niet gevonden of over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. Als deze kinderen op Tuintje Tono komen, hebben ook zij een eerlijke kans op een gezonde ontwikkeling en goede start: zowel in het leven als op school.Gezonde burgers voor toekomst Rotterdam! Met ouders/verzorgers wordt er een doelgroep bereikt, die nu wellicht uit schaamte of onwetendheid doorleeft met spanning. Besparen door preventie!

Waarom vernieuwend?

Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig: die bieden wij door kleinschaligheid en huislijkheid. En door onze expertise en passie. Ook vernieuwend door de (maatschappelijke) duurzaamheid: we betrekken de volwassene(n) die belangrijk zijn voor het kind, kijken om naar kwetsbare burgers in de maatschappij. En we zijn GROEN!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Vieze handen

Doe mee

Contactpersoon: Petra Rovers

Wij zoeken

Mensen die "de weg" weten, fondsenwervers
Mensen die weten hoe je onderzoek doet
EEN LOCATIE!!
GELD!!
Leuke medewerkers
Meedenkers

Gerelateerde Plannen

Zuiderlokaal

ZuiderLokaal

Het bieden van extra taal en rekenlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het PO en van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het VO in Rotterdam Zuid, voor wier ouders dit financieel onbereikbaar is.

Bekijk dit plan
Diploma uitreiking

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Meer plannen