Ontdek › Plan

Tuintje Tono

Aangemaakt: 10 augustus 2016

Heb hart voor onderwijs

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Tuintje Tono wil peuters bereiken, waar het in het gezin (tijdelijk) niet lekker loopt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: spanningen, geldzorgen, werkloosheid, relatieproblemen, ziekte, overbelasting etc.. Ons eerste doel is de kinderen een veilige, warme plek bieden waar zij tot rust kunnen komen, kunnen ontspannen en op die manier optimaal kunnen ontwikkelen. Zo hebben ook zij een eerlijke kans op een goede start in het leven en op school. Ons tweede doel is voorkomen (preventie!) dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. We bieden een laagdrempelige plaats waar ouders hun verhaal kwijt kunnen en elkaar kunnen ontmoeten. Menselijk contact, warmte, maar met grenzen: daar waar wij niet kunnen doorpakken, verwijzen we door.
Natuur, rust, menselijkheid en creativiteit staan voorop.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze kinderen worden vaak niet gevonden of over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien. Als deze kinderen op Tuintje Tono komen, hebben ook zij een eerlijke kans op een gezonde ontwikkeling en goede start: zowel in het leven als op school.Gezonde burgers voor toekomst Rotterdam! Met ouders/verzorgers wordt er een doelgroep bereikt, die nu wellicht uit schaamte of onwetendheid doorleeft met spanning. Besparen door preventie!

Waarom vernieuwend?

Deze kinderen hebben een andere aanpak nodig: die bieden wij door kleinschaligheid en huislijkheid. En door onze expertise en passie. Ook vernieuwend door de (maatschappelijke) duurzaamheid: we betrekken de volwassene(n) die belangrijk zijn voor het kind, kijken om naar kwetsbare burgers in de maatschappij. En we zijn GROEN!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Vieze handen

Doe mee

Contactpersoon: Petra Rovers

Wij zoeken

Mensen die "de weg" weten, fondsenwervers
Mensen die weten hoe je onderzoek doet
EEN LOCATIE!!
GELD!!
Leuke medewerkers
Meedenkers

Gerelateerde Plannen

Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Meer plannen