Ontdek › Plan

Tunnelvisie

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.


Tunnelvisie is een video wall experience in een rijdende metro. Over een afstand van ±1km worden er een reeks van schermen naadloos aaneengeschakeld opgehangen aan de zijwand van de metrotunnel. (Tussen CS en Blijdorp) Deze schermen samen zorgen voor ±60 sec beeld. Wanneer de metro langs een motion sensor rijdt activeert een computer de schermen waardoor de reiziger een video of animatie waarneemt.

Denk hierbij aan geanimeerde landschappen, commercials, film trailers en creatieve kunstprojecten.

We willen met een team van animatoren & techneuten op kleine schaal de techniek gaan testen. Op die manier kunnen wij verschillende animatietechnieken uitproberen om te onderzoeken hoe we de metrotunnel tot een ware Rotterdamse attractie kunnen omtoveren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kom je naar Rotterdam, dan weet je dat je naar de Markthal moet. De Euromast is een mast. ehhm, een “Must”. En de bruisende kroegjes op de Witte de With moet je bezocht hebben. De metro is daar nu geen onderdeel van. Dit willen wij veranderen.

Ook voor de Rotterdammers zelf is het natuurlijk een tof nieuw ding.
Mensen die de fiets even laten staan om de nieuwe show in de metrotunnel eens te zien.
Een show die je tussen 2 haltes even meeneemt naar een andere wereld.

Waarom vernieuwend?

Tunnelvisie is op deze schaal en met deze techniek uniek in de wereld.
Door de schermen te linken aan de snelheid van de metro kunnen de reizigers een ware attractie beleven. Een optische illusie alsof de metro onder water rijd, opstijgt als een vliegtuig of zelfs met 60 km/ per uur stilstaat en waarvan we de content en dus de beleving eindeloos kunnen veranderen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tunnelvisie01

Doe mee

Organisatie: Hocus Pocus Animation Studio

Contactpersoon: Lucas de Peinder

E-mail: info@hocuspocusanimation.com

Telefoon: 0631920602

Wij zoeken

Om dit project überhaupt te realiseren moeten wij gaan praten met de RET en de gemeente. Voor onze testfase hebben wij een locatie nodig die groot genoeg is om 3 seconden animatie te kunnen realiseren. Een groep supernerds voor de techniek en een grote groep rotterdamse animatoren en kunstenaars die gaan meedenken over de content. Eventueel commerciele partijen voor de aanschaf van de schermen. kortom.

All the help we can get.

We gaan in de subsidie aanvraag het totale project uitdokteren, maar we willen eerst even weten of er ogen naar zijn. ;)

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan
Img 8863

Kunst & Dementie (bij Kunstuitleen Rotterdam)

Een positieve kunstervaring voor mensen met dementie en hun naaste(n).

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Meer plannen