Ontdek › Plan

Tunnelvisie

Aangemaakt: 31 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.


Tunnelvisie is een video wall experience in een rijdende metro. Over een afstand van ±1km worden er een reeks van schermen naadloos aaneengeschakeld opgehangen aan de zijwand van de metrotunnel. (Tussen CS en Blijdorp) Deze schermen samen zorgen voor ±60 sec beeld. Wanneer de metro langs een motion sensor rijdt activeert een computer de schermen waardoor de reiziger een video of animatie waarneemt.

Denk hierbij aan geanimeerde landschappen, commercials, film trailers en creatieve kunstprojecten.

We willen met een team van animatoren & techneuten op kleine schaal de techniek gaan testen. Op die manier kunnen wij verschillende animatietechnieken uitproberen om te onderzoeken hoe we de metrotunnel tot een ware Rotterdamse attractie kunnen omtoveren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kom je naar Rotterdam, dan weet je dat je naar de Markthal moet. De Euromast is een mast. ehhm, een “Must”. En de bruisende kroegjes op de Witte de With moet je bezocht hebben. De metro is daar nu geen onderdeel van. Dit willen wij veranderen.

Ook voor de Rotterdammers zelf is het natuurlijk een tof nieuw ding.
Mensen die de fiets even laten staan om de nieuwe show in de metrotunnel eens te zien.
Een show die je tussen 2 haltes even meeneemt naar een andere wereld.

Waarom vernieuwend?

Tunnelvisie is op deze schaal en met deze techniek uniek in de wereld.
Door de schermen te linken aan de snelheid van de metro kunnen de reizigers een ware attractie beleven. Een optische illusie alsof de metro onder water rijd, opstijgt als een vliegtuig of zelfs met 60 km/ per uur stilstaat en waarvan we de content en dus de beleving eindeloos kunnen veranderen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tunnelvisie01

Doe mee

Organisatie: Hocus Pocus Animation Studio

Contactpersoon: Lucas de Peinder

E-mail: info@hocuspocusanimation.com

Telefoon: 0631920602

Wij zoeken

Om dit project überhaupt te realiseren moeten wij gaan praten met de RET en de gemeente. Voor onze testfase hebben wij een locatie nodig die groot genoeg is om 3 seconden animatie te kunnen realiseren. Een groep supernerds voor de techniek en een grote groep rotterdamse animatoren en kunstenaars die gaan meedenken over de content. Eventueel commerciele partijen voor de aanschaf van de schermen. kortom.

All the help we can get.

We gaan in de subsidie aanvraag het totale project uitdokteren, maar we willen eerst even weten of er ogen naar zijn. ;)

Gerelateerde Plannen

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
Meer plannen