Ontdek › Plan

TV ZUIDWIJK

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Mede ontstaan uit het 'Wijkactieplan' draait TV ZUIDWIJK al een aantal maandjes mee 'op Zuid'. Een groep cursisten maakt o.l.v. een mediacoach TV ZUIDWIJK: een initiatief in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. Een initiatief om (nieuwe) Rotterdammers - JONG en OUD - te activeren en te stimuleren leuke, nieuwe, creatieve, sociale activiteiten te ondernemen en tegelijkertijd een vak te leren.

TV ZUIDWIJK maakt laagdrempelige lokale TV in Zuidwijk en leert cursisten hoe ze zelfstandig reportages kunnen gaan maken. Dit houdt in: redactie houden/afspraken maken, camerawerk, interviewtechnieken, monteren en wat er alles nog meer bij videojournalistiek komt kijken.

Waarom goed voor Rotterdam?

TV ZUIDWIJK heeft op het moment o.a. twee Syriërs in het team en bv. nog een jongen uit Eritrea. Het lijkt erop dat deze teamleden echt vooruitgaan met hun taal, omgang met mensen (ook in formele sfeer) en sociale interactie. Er zijn cursisten die zeker ook technische vooruitgang boeken en dan doelen we met name op hun camerawerk, interviewtechniek en videomontages. Waarschijnlijk zijn ze spoedig in staat zelfstandig reportages af te leveren. Wat dan ook betaald werk zou kunnen betekenen.

Waarom vernieuwend?

TV ZUIDWIJK hoopt met dit initiatief een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het imago van Zuidwijk. Een wijk die er helaas toch vaak een beetje buiten dreigt te vallen. Daarnaast leren wij de cursisten: camerawerk, interviewtechniek, redactiewerk, videomontage en meer! Cursisten met een “rugzakje” bv. een immigratieachtergrond, kunnen wij verder helpen met de Nederlandse taal, cultuur, sociale interactie e.d. TV ZUIDWIJK helpt talentvolle cursisten op weg naar een baan!

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tv zuidwijk fb

Doe mee

Contactpersoon: TV ZUIDWIJK

E-mail: zuidwijk@kw.nl

Wij zoeken

- Enthousiaste en talentvolle (nieuwe) Rotterdammers.
- Ambtenaren, partners, sponsoren met verstand van Zuid(wijk).
- Beperkt budget via CityLab010.

Gerelateerde Plannen

Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen