Ontdek › Plan

TV ZUIDWIJK

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Mede ontstaan uit het 'Wijkactieplan' draait TV ZUIDWIJK al een aantal maandjes mee 'op Zuid'. Een groep cursisten maakt o.l.v. een mediacoach TV ZUIDWIJK: een initiatief in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. Een initiatief om (nieuwe) Rotterdammers - JONG en OUD - te activeren en te stimuleren leuke, nieuwe, creatieve, sociale activiteiten te ondernemen en tegelijkertijd een vak te leren.

TV ZUIDWIJK maakt laagdrempelige lokale TV in Zuidwijk en leert cursisten hoe ze zelfstandig reportages kunnen gaan maken. Dit houdt in: redactie houden/afspraken maken, camerawerk, interviewtechnieken, monteren en wat er alles nog meer bij videojournalistiek komt kijken.

Waarom goed voor Rotterdam?

TV ZUIDWIJK heeft op het moment o.a. twee Syriërs in het team en bv. nog een jongen uit Eritrea. Het lijkt erop dat deze teamleden echt vooruitgaan met hun taal, omgang met mensen (ook in formele sfeer) en sociale interactie. Er zijn cursisten die zeker ook technische vooruitgang boeken en dan doelen we met name op hun camerawerk, interviewtechniek en videomontages. Waarschijnlijk zijn ze spoedig in staat zelfstandig reportages af te leveren. Wat dan ook betaald werk zou kunnen betekenen.

Waarom vernieuwend?

TV ZUIDWIJK hoopt met dit initiatief een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het imago van Zuidwijk. Een wijk die er helaas toch vaak een beetje buiten dreigt te vallen. Daarnaast leren wij de cursisten: camerawerk, interviewtechniek, redactiewerk, videomontage en meer! Cursisten met een “rugzakje” bv. een immigratieachtergrond, kunnen wij verder helpen met de Nederlandse taal, cultuur, sociale interactie e.d. TV ZUIDWIJK helpt talentvolle cursisten op weg naar een baan!

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tv zuidwijk fb

Doe mee

Contactpersoon: TV ZUIDWIJK

E-mail: zuidwijk@kw.nl

Wij zoeken

- Enthousiaste en talentvolle (nieuwe) Rotterdammers.
- Ambtenaren, partners, sponsoren met verstand van Zuid(wijk).
- Beperkt budget via CityLab010.

Gerelateerde Plannen

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan

Made in Rotterdam

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
Meer plannen