Ontdek › Plan

TV ZUIDWIJK

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Mede ontstaan uit het 'Wijkactieplan' draait TV ZUIDWIJK al een aantal maandjes mee 'op Zuid'. Een groep cursisten maakt o.l.v. een mediacoach TV ZUIDWIJK: een initiatief in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. Een initiatief om (nieuwe) Rotterdammers - JONG en OUD - te activeren en te stimuleren leuke, nieuwe, creatieve, sociale activiteiten te ondernemen en tegelijkertijd een vak te leren.

TV ZUIDWIJK maakt laagdrempelige lokale TV in Zuidwijk en leert cursisten hoe ze zelfstandig reportages kunnen gaan maken. Dit houdt in: redactie houden/afspraken maken, camerawerk, interviewtechnieken, monteren en wat er alles nog meer bij videojournalistiek komt kijken.

Waarom goed voor Rotterdam?

TV ZUIDWIJK heeft op het moment o.a. twee Syriërs in het team en bv. nog een jongen uit Eritrea. Het lijkt erop dat deze teamleden echt vooruitgaan met hun taal, omgang met mensen (ook in formele sfeer) en sociale interactie. Er zijn cursisten die zeker ook technische vooruitgang boeken en dan doelen we met name op hun camerawerk, interviewtechniek en videomontages. Waarschijnlijk zijn ze spoedig in staat zelfstandig reportages af te leveren. Wat dan ook betaald werk zou kunnen betekenen.

Waarom vernieuwend?

TV ZUIDWIJK hoopt met dit initiatief een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het imago van Zuidwijk. Een wijk die er helaas toch vaak een beetje buiten dreigt te vallen. Daarnaast leren wij de cursisten: camerawerk, interviewtechniek, redactiewerk, videomontage en meer! Cursisten met een “rugzakje” bv. een immigratieachtergrond, kunnen wij verder helpen met de Nederlandse taal, cultuur, sociale interactie e.d. TV ZUIDWIJK helpt talentvolle cursisten op weg naar een baan!

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Tv zuidwijk fb

Doe mee

Contactpersoon: TV ZUIDWIJK

E-mail: zuidwijk@kw.nl

Wij zoeken

- Enthousiaste en talentvolle (nieuwe) Rotterdammers.
- Ambtenaren, partners, sponsoren met verstand van Zuid(wijk).
- Beperkt budget via CityLab010.

Gerelateerde Plannen

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

MAKERDAM

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Bekijk dit plan
Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen