Ontdek › Plan

Tweedehands Rotterdam

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Alles komt met regelmaat weer “in de mode”. Daarom hoeft tweedehands kleding dragen geen bezwaar te zijn voor een modieus uiterlijk. Met tweedehands heb je zelfs meer keus want je bent niet gelimiteerd aan huidige collecties. En het is beter voor de portemonnee en het milieu.

Wij willen de tweedehands kledingzaken in Rotterdam aansluiten op ons online platform Tweedehands Rotterdam. We fotograferen hiervoor de inventaris met een door ons ontwikkelde installatie die het werk automatiseert. Door met beeldherkenning software te werken kunnen we op een snelle, goedkope manier overzicht maken in het aanbod. Zo kunnen mensen van hetzelfde zoek- en koopgemak genieten als bij de koop van nieuwe kleding.

We hebben een start subsidie nodig om behalve de huidige 2, nog 8 andere tweedehands kleding winkels aan te sluiten op het platform met elk een inventaris van ongeveer 500 stukken. Zo kunnen we proefdraaien met het platform en ons business model valideren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kan hiermee de circulaire economie in haar stad een stapje verder brengen. Nog veel te veel oude kleding wordt in de afval container gegooid: 24 van de 40 items die per persoon jaarlijks worden afgedankt. (bron: HVA) Minstens de helft van wat wordt weggegooid zou via afgifte in buurtwinkels weer opnieuw verkocht kunnen worden. Deze winkels zitten niet in de (winkel)centra van de stad en hebben daarom des te meer baat bij te worden aangesloten op ons platform.

Waarom vernieuwend?

De marges op tweedehands kleding zijn erg klein en online verkoop is voor veel shops te duur ivm met inventaris bijhouden en terugsturen van items. Alleen voor duurdere shops zoals vintage of designer kleding loont momenteel dit model. Door met slimme fotografie, inventaris en zoek technieken te werken verlagen wij de kosten voor het online zetten van items. We voegen vervolgens waarde toe voor de klant door persoonlijke aanbevelingen te doen met behulp van AI.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Doe mee

Organisatie: New State of Matter

Contactpersoon: Gaspard Bos

Wij zoeken

We zoeken een start subsidie om ons platform en business model te testen. Hiervoor willen we minimaal 5000 stuks kleding fotograferen in meerdere tweedehands shops in Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Meer plannen