Ontdek › Plan

Tweedehands Rotterdam

Aangemaakt: 24 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Alles komt met regelmaat weer “in de mode”. Daarom hoeft tweedehands kleding dragen geen bezwaar te zijn voor een modieus uiterlijk. Met tweedehands heb je zelfs meer keus want je bent niet gelimiteerd aan huidige collecties. En het is beter voor de portemonnee en het milieu.

Wij willen de tweedehands kledingzaken in Rotterdam aansluiten op ons online platform Tweedehands Rotterdam. We fotograferen hiervoor de inventaris met een door ons ontwikkelde installatie die het werk automatiseert. Door met beeldherkenning software te werken kunnen we op een snelle, goedkope manier overzicht maken in het aanbod. Zo kunnen mensen van hetzelfde zoek- en koopgemak genieten als bij de koop van nieuwe kleding.

We hebben een start subsidie nodig om behalve de huidige 2, nog 8 andere tweedehands kleding winkels aan te sluiten op het platform met elk een inventaris van ongeveer 500 stukken. Zo kunnen we proefdraaien met het platform en ons business model valideren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kan hiermee de circulaire economie in haar stad een stapje verder brengen. Nog veel te veel oude kleding wordt in de afval container gegooid: 24 van de 40 items die per persoon jaarlijks worden afgedankt. (bron: HVA) Minstens de helft van wat wordt weggegooid zou via afgifte in buurtwinkels weer opnieuw verkocht kunnen worden. Deze winkels zitten niet in de (winkel)centra van de stad en hebben daarom des te meer baat bij te worden aangesloten op ons platform.

Waarom vernieuwend?

De marges op tweedehands kleding zijn erg klein en online verkoop is voor veel shops te duur ivm met inventaris bijhouden en terugsturen van items. Alleen voor duurdere shops zoals vintage of designer kleding loont momenteel dit model. Door met slimme fotografie, inventaris en zoek technieken te werken verlagen wij de kosten voor het online zetten van items. We voegen vervolgens waarde toe voor de klant door persoonlijke aanbevelingen te doen met behulp van AI.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Doe mee

Organisatie: New State of Matter

Contactpersoon: Gaspard Bos

Wij zoeken

We zoeken een start subsidie om ons platform en business model te testen. Hiervoor willen we minimaal 5000 stuks kleding fotograferen in meerdere tweedehands shops in Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Spireaux header7 01

Verse Spirulina productie in het centrum van Rotterdam

Het produceren van verse Spirulina in zelf ontworpen, hoog efficiënte, fotobioreactoren in het oude Tropicana zwembad

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Meer plannen