Ontdek › Plan

uitgaansgelegenheid voor door mindervaliden

Aangemaakt: 17 april 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Niet bestaande en waar enorme behoefte aan is door dit doelgroep

Een ontmoetingsplek uitgaanscentrum voor en door mindervaliden waar er een enorme behoefte aan is. Dit weet ik door eigen ervaring ivm 2 gehandicapte dochters van 18 en 28. Ook als ex voorzitter ouderraad -voorzitter van Mytylschool de Brug. Als ex zelfstandige in de horeca. Dit bestaat niet in Rotterdam en de doelgroep van mindervaliden en gehandicapten met welke beperking dan ook. Reeds contact met de VGR, RIS, st Mee, Pameijer, BREDERAAD 010gehad en Iedereen is er enthousiast erover. Maar ik heb hulp en medewerking hierbij nodig. Dit zal ook onze stad Rotterdam een extra vlag op de landkaart geven. Een zeer sociaal en ook cultureel platform waar behoefte aan is die volledig aangepast zal zijn met ala voorbeeld rolstoel wc’s en toegankelijkheid zonder problemen. Alsook branduitgang voor de rolstoelers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Eenvoudig. ..
dit bestaat niet in Rotterdam. Enorme behoefte in dit doelgroep. Mensen met beperking uit hun ‘isolement’ halen door hun ‘STEKKIE’tw geven. Mensen met beperking in Rotterdam zullen gelukkiger, vrijer, blijder worden hierdoor en dus ook de stad. Stad is niets zonder de inwoners. Ook de inwoners die qua gezondheid afhankelijk zijn van...
nagenoeg de Pathé en mcdonals (ook niet alle) hebben een rolstoel wc en is ingericht voor hun.

Waarom vernieuwend?

Omdat simpelweg dit niet bestaat.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Vader van 2 gehandicapte dochters van 18 en 28

Contactpersoon: dhr Umit Dogan

Wij zoeken

Beleidstechnisch van de deelgemeente, gemeente, financial support bovenop de €25000 aan eigen geld.

Gerelateerde Plannen

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
1 img 6227

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
20170526 211003

MIndfulness voor mensen met LVB

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
Scoot rotterdam

Scoot in de buurt

Het begeleiden en stimuleren van scootmobielgebruik door mensen met mobiliteitsproblemen

Bekijk dit plan
Meer plannen