Ontdek › Plan

Uit Grootmoeders Keuken

Aangemaakt: 07 november 2016

Heb hart voor onderwijs

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Een keer per week komen de oma's en opa's van Uit Grootmoeders Keuken bijeen om de heerlijkste taarten, cakes en koekjes te bakken. Zo hebben zij samen een gezellige dag én maken zij een prachtig product waar ze trots op mogen zijn! Van de opbrengst gaat een deel in een pot waarmee leuke uitstapjes georganiseerd worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

1. Veel ouderen geven aan dat ze eenzaam zijn, zo doen zij nieuwe sociale contacten op
2. Ouderen voelen zich weer 'nuttig' en leveren een bijdraage aan een product waar ze trots op mogen zijn
2. De ouderen staan op een positieve manier in de aandacht

Waarom vernieuwend?

In Nederland wordt er goed gezorgd voor onze Opa’s en Oma’s. Toch is de plaats van ouderen in onze samenleving aan de zijlijn. Natuurlijk willen we allemaal een lang leven...als dat leven ook fijn is! Wij willen het leven van ouderen verbeteren door ze te betrekken in een sociale omgeving. Niet om ze te vermaken tot ze dood gaan. Kern van onze aanpak is een beroep doen op ouderen om toegevoegde waarde te leveren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Afnemers van Uit Grootmoeders Keuken producten / enthousiaste achterban
Subsidie om project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

1218 rotterdam marketing

Smart port, meiden aan boord

Wij stimuleren meiden te kiezen voor een carrière in de Rotterdamse haven en industrie. Dit doen we met een magazine vol rolmodellen, voor en door meiden, de "Havenskills"-netwerktraining en praktijkbezoeken.

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Download

Leren voor de toekomst

Het tegengaan van ongelijkheid in het onderwijs door meer dan alleen huiswerkbegeleiding aan te bieden. Zoals het bespreken van obstakels die functioneren in de Rotterdamse samenleving kunnen belemmeren en het aanmoedigen van ouderbetrokkenheid.

Bekijk dit plan
Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan
Logo schoolkassa

SchoolKassa

SchoolKassa is een digitaal incasseringssysteem voor het innen van betaalopdrachten naar ouders (denk hierbij aan het innen van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisjes en TSO).

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Edu logo citylab

Het Rotterdamse sociale innovatie & educatie platform

Futureskills is een platform dat lespakketten (modules) en workshops ontwikkelt. Futureskills ontwikkelt deze educatieve programma’s rondom de vierde industriële revolutie.

Bekijk dit plan
Meer plannen