Ontdek › Plan

Uit Grootmoeders Keuken

Aangemaakt: 07 november 2016

Heb hart voor onderwijs

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Een keer per week komen de oma's en opa's van Uit Grootmoeders Keuken bijeen om de heerlijkste taarten, cakes en koekjes te bakken. Zo hebben zij samen een gezellige dag én maken zij een prachtig product waar ze trots op mogen zijn! Van de opbrengst gaat een deel in een pot waarmee leuke uitstapjes georganiseerd worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

1. Veel ouderen geven aan dat ze eenzaam zijn, zo doen zij nieuwe sociale contacten op
2. Ouderen voelen zich weer 'nuttig' en leveren een bijdraage aan een product waar ze trots op mogen zijn
2. De ouderen staan op een positieve manier in de aandacht

Waarom vernieuwend?

In Nederland wordt er goed gezorgd voor onze Opa’s en Oma’s. Toch is de plaats van ouderen in onze samenleving aan de zijlijn. Natuurlijk willen we allemaal een lang leven...als dat leven ook fijn is! Wij willen het leven van ouderen verbeteren door ze te betrekken in een sociale omgeving. Niet om ze te vermaken tot ze dood gaan. Kern van onze aanpak is een beroep doen op ouderen om toegevoegde waarde te leveren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Afnemers van Uit Grootmoeders Keuken producten / enthousiaste achterban
Subsidie om project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan
Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Meer plannen