Ontdek › Plan

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Het onderwijs is onvoldoende gericht op het voorbereiden van kinderen op de toekomst. Zij hebben vaardigheden nodig en worden opgeleid voor beroepen die nu wellicht nog niet bestaan. Wij willen het onderwijs zo inrichten dat alle kinderen straks kansrijk de toekomst in kunnen gaan. Wij zoeken daarbij verbinding met onze partners. Wij denken dat door het onderwijs anders te organiseren en de harde kern en flexibele schil meer ruimte te geven wij kinderen een bredere ontwikkeling mee kunnen geven waar de 21-eeuwse vaardigheden centraal staan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen zijn de toekomst . Voor de stad Rotterdam zijn er zelfstandige, flexibele, zelfbewuste burgers nodig die initiatief durven tonen en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en de omgeving. Daar willen wij met ons vernieuwend wereldonderwijs een gedegen bijdrage aan leveren. Het onderwijs wordt betekenis vol en daar krijgt het leven in de stad een duidelijk plaats in.

Waarom vernieuwend?

De afgelopen jaren is er vooral ingezet op inlopen van achterstanden. De vernieuwing zit in het anders organiseren en meer gepersonaliseerd leren voor kinderen in Delfshaven waarbij ICT maximaal ingezet gaat worden en het onderwijs niet alleen resultaat gericht is maar juist en vooral betekenisvol om de kinderen gedegen voor te bereiden op de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Aanvraag

Doe mee

Organisatie: Mariaschool Rotterdam

Contactpersoon: Mariaschool

Gerelateerde Plannen

Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

YCADEMY010 | gerse koppen

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Bekijk dit plan
Meer plannen