Ontdek › Plan

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Aangemaakt: 31 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Het onderwijs is onvoldoende gericht op het voorbereiden van kinderen op de toekomst. Zij hebben vaardigheden nodig en worden opgeleid voor beroepen die nu wellicht nog niet bestaan. Wij willen het onderwijs zo inrichten dat alle kinderen straks kansrijk de toekomst in kunnen gaan. Wij zoeken daarbij verbinding met onze partners. Wij denken dat door het onderwijs anders te organiseren en de harde kern en flexibele schil meer ruimte te geven wij kinderen een bredere ontwikkeling mee kunnen geven waar de 21-eeuwse vaardigheden centraal staan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Kinderen zijn de toekomst . Voor de stad Rotterdam zijn er zelfstandige, flexibele, zelfbewuste burgers nodig die initiatief durven tonen en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en de omgeving. Daar willen wij met ons vernieuwend wereldonderwijs een gedegen bijdrage aan leveren. Het onderwijs wordt betekenis vol en daar krijgt het leven in de stad een duidelijk plaats in.

Waarom vernieuwend?

De afgelopen jaren is er vooral ingezet op inlopen van achterstanden. De vernieuwing zit in het anders organiseren en meer gepersonaliseerd leren voor kinderen in Delfshaven waarbij ICT maximaal ingezet gaat worden en het onderwijs niet alleen resultaat gericht is maar juist en vooral betekenisvol om de kinderen gedegen voor te bereiden op de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Aanvraag

Doe mee

Organisatie: Mariaschool Rotterdam

Contactpersoon: Mariaschool

Gerelateerde Plannen

Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan
Estudiar medicina

FLARE

Onderwijs instellingen en bewoners van Rotterdam bekend maken met het nieuwe leren d.m.v. Microsoft Hololens.

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde gezinsondersteuning

Persoonlijke en betrokken gezinsondersteuning met oog voor potentie waarin professionals op gezinsniveau samenwerken om gezinnen te laten groeien en bloeien.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Meer plannen