Ontdek › Plan

Unity For Rotterdam

Aangemaakt: 17 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Ondanks dat het 50 jaar geleden is dat icoon Martin Luther King is vermoord, is zijn boodschap tegenwoordig relevanter dan ooit gedacht. Met het project “ Unity For Rotterdam” gaan wij de verbindende kracht van muziek laten zien met als doel om UNITY te brengen voor de 200 culturen in Rotterdam.

Uiteindelijk leidt dit traject tot een evenement waar we een muzikale reis doorlopen langs diverse stijlen. Tijdens het avondvullend programma willen wij de verbinding zichtbaar maken tussen populaire muziekstijlen en kennis van het afro-carabisch diaspora, door de geschiedenis achter het verhaal van de muziek te vertellen.

Vanuit de gospel gedachte willen wij de bevrijdende boodschap en de kracht van muziek meegeven. Martin Luther’s laatste woorden waren dan ook: " 'cause mine eyes have seen the Glory of the coming of the Lord."

Waarom goed voor Rotterdam?

In een stad als Rotterdam is verbinden een van de belangrijke doelen. Verbroedering ontstaat als we ondanks onze verschillen nog steeds kunnen inzien dat we gelijken zijn. Door jongeren een platform te bieden en hen te koppelen aan talent-ontwikkelaars die werken vanuit onze R.A.P. visie - Respect, Acceptatie en Positiviteit - laten we zien dat dit mogelijk is in deze mooie stad.

Waarom vernieuwend?

In samenwerking met middelbare - en basisscholen gaan wij “Droomoptochten” organiseren. Door middel van workshops stimuleren we jongeren om op een geweldloze manier hun mening te uiten. We willen hun in laten zien dat ook zij verandering kunnen brengen. Alle kinderen hebben een droom… Door de geschiedenis te koppelen aan de muziek willen we meer awareness en motivatie creëren voor eenheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc03804

Doe mee

Organisatie: Stichting Helderheid5314

Contactpersoon: J.A Muskiet

Wij zoeken

Wij zoeken financiën om het plan te kunnen realiseren.
Verder kunnen wij alle hulp gebruiken van mensen die de visie van ons plan met ons delen. Neem contact met ons op als je denkt dat je iets voor ons kan betekenen.

Peace & Love

Hulp bij het realiseren van ons pilot plan: Unity for Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Untitled 1

The International Museum of Political Violence

The International Museum of Political Violence in Rotterdam explores the wide spectrum of political violence throughout history through visual arts, design, multimedia, and (educational) technology.

Bekijk dit plan
Meer plannen