Ontdek › Plan

UnoDuo_010

Aangemaakt: 30 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Ondanks dat Rotterdam zich blijft ontwikkelen als fietsstad, bestaat er helaas nog steeds een grote groep, fysiek beperkte Rotterdammers, die niet hiervan mee kunnen profiteren. Zij kunnen of durven niet zelfstandig te fietsen. Daarom komt UnoDuo010 organisatie met de UnoDuo-fiets.Waarbij chauffeur en passagier worden verbonden met een speciaal ontworpen fiets. Een fiets die zorgt dat jong en oud, sterk en zwak, rijk en arm en alle diverse culturen samen komen. Een fiets die ervoor zorgt dat ook de fysiek beperkte Rotterdammer zich betaalbaar, veilig, sportief, sociaal en met veel plezier per fiets kan verplaatsen. Vanuit onderzoek weten we dat hier een sterke behoefte aan is, vanuit zowel permanent fysiek beperkten als tijdelijk fysiek beperkten. Bijvoorbeeld Rotterdammers die moeten revalideren na een knie-operatie. Ook Rotterdammers die alleen op de fiets angstig zijn hoeven zich door de UnoDuo-fiets met chauffeur niet meer beperkt te voelen om fietsend van de stad te genieten.

Waarom goed voor Rotterdam?

UnoDuo010 zorgt ervoor dat ook fysiek beperkten zich op een positieve, snelle en gezonde manier zich door de stad kunnen begeven. Dit plan stimuleert op een sportieve wijze, het in de buitenlucht, sociaal kunnen zijn tussen Rotterdammers onderling. Het UnoDuo-fietsen geeft een positieve impuls aan de lokale werkgelegenheid, welzijn, innovatie en een steeds schoner wordende stad Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Nog niet eerder was er een fietsorganisatie binnen Rotterdam dat op deze vernieuwende manier het netwerk van chauffeurs en passagiers met elkaar verbindt en zijn positieve impact heeft op meerdere vlakken voor de stad Rotterdam en zijn inwoners. Het speciale ontwerp van de UnoDuo-fiets zorgt tevens voor een zeer goed logistiek te plannen organisatie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylabsitefoto

Doe mee

Contactpersoon: Wessel de Knecht en Claire Vossenberg

E-mail: unoduo010@gmail.com

Wij zoeken

- Chauffeurs die de transportservices willen uitvoeren
- Organisaties of mensen die de chauffeurs willen opleiden zoals het geven van fietstraining, sociale omgangsvormen training en EHBO cursus
-Sponsoren en subsidiegevers om de UnoDuo fietsen te sponsoren en om het plan succesvol te kunnen realiseren
-Stallingplaatsen voor de UnoDuo fietsen
-IT technische mensen die het leuk vinden om een website etc te bouwen
-Wij zoeken contact met ziekenhuizen, verzorgingshuizen, inwoners van seniorenwoningen, permanent en tijdelijk fysiek beperkte Rotterdammers en eenieder ander die gebruik willen maken van onze vervoersdiensten.
-Iedereen die denkt mogelijk een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van het plan. Dat kan klein of groot zijn en van uiteenlopende aard. Ook als je nog geen idee hebt wat te doen, maar wel enthousiast wordt van het unieke Rotterdamse plan.
*******Schroom niet en laat het UnoDuo010 team weten op unoduo010@gmail.com We horen het graag!

Gerelateerde Plannen

P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan

Walking Basketbal

De Dreamteam Foundation wil geïnspireerd door het succes van Walking Basketball in Rotterdam de sport uitbreiden,

Bekijk dit plan
Afbeelding heel delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club

Heel Delfshaven bij de club zorgt er voor dat door actieve programmering en goed faciliteren heel Delfshaven gaat sporten.

Bekijk dit plan
Tribune rotterdam united droombeeld

Rotterdam United: de missing link in het Essenburgpark

Integratie van sportcomplex vv Rotterdam United in het Essenburgpark en een Sportbuurthuis van de Toekomst waar sport, welzijn en cultuur samenkomen.

Bekijk dit plan
Dsc 7266 als slim object1

Sport Events & People Connected

Mensen pro-actief en laagdrempelig verbinden met sport events, activiteiten en faciliteiten in de buurt die aansluiten op hun persoonlijke interesse profiel.

Bekijk dit plan
Rotterdam trimt

Fit happens 010

Het zowel fysiek als virtueel zichtbaar maken van de manier waarop de hele buitenruimte als sportterrein kan worden gebruikt. Het plan beoogt op een ultiem laagdrempelige wijze beweging onder Rotterdammers te bevorderen.

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Meer plannen