Ontdek › Plan

Urban jungle playground

Status: Plan ingetrokken

Aangemaakt: 06 juli 2016

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

In de Willebrordusstraat zullen 5 parkeerplaatsen tijdelijk een andere invulling krijgen.

Wij willen de grauwe en saaie Willebrordusstraat omtoveren tot een Urban Jungle Playground waar Rotterdammers zich kunnen verwonderen over flora en kinderen op een pop-up speelplaats vrij kunnen bewegen en sporten. In plaats van auto's komen er een voetbalkooi, een apekooi en een zitplek met veel groen. De speelplaatsen zijn bedoeld voor de kinderen in de straat en de wijk. De zitplekken zijn voor de ouders en de bewoners die elkaar willen ontmoeten. Het zijn veilige speelplekken want ze zijn afgesloten naar de rijbaan toe.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft als beleidspunt (stedelijke inrichting begroting 2014-2018) dat de stad veiliger en groener met schonere lucht moet worden, waar mensen graag buiten bewegen. Wij willen hier aan bijdragen door delen van de Willebrordusstraat te veranderen in speelplaatsen met uitbundig veel natuur. De Rotterdamse jeugd wordt fitter als er dichtbij huis fysiek actief buiten gespeeld kan worden. Het leefklimaat wordt door dit initiatief aantrekkelijker. Hierdoor ontstaat een sterke sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

Het zijn verplaatsbare micro - ontmoetingsplekken die tijdelijk op een parkeerplaats staan. Deze zijn bewust ontworpen om de kinderen met elkaar te laten spelen en de ouders en bewoners een plek te geven om elkaar te leren kennen. De speelplekken zijn door kinderen op meerdere manieren te gebruiken, wat hun creativiteit en fantasie vergroot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

2016 10 07 droomstraat willebrordusstraat hunk design8

Doe mee

Organisatie: Bewonersinitiatief

Contactpersoon: Sarah Sopacua

E-mail: semmie82@hotmail.com

Telefoon: 0655163096

Adres: Bergsingel 212b, 3037 gr Rotterdam

Wij zoeken

Een ontwerpbureau dat mij helpt mijn idee op papier te krijgen en de kennis heeft om een verplaatsbare speel- en ontmoetingsplek daadwerkelijk te bouwen.

Gerelateerde Plannen

Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
Img 7921

Rondje Rechthuislaan

Samen met kinderen, bewoners en ondernemers een tijdelijk en inrichtingselement te bedenken voor de Rechthuislaan. Een ‘podium’ dat mensen uitnodigt tot ontmoeten en een plek biedt voor het organiseren van buurtactiviteiten.

Bekijk dit plan
Assendelftplein droomplein

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan
Donarpad sfeerbeeld klein

KAAPSE BUURTPADEN

Het Freijapad en Donarpad moeten veranderen van een doorsteek voor auto’s en bestelbusjes naar buurtpleintjes. Groene paden waar bewoners en passanten kunnen vertoeven, recreëren, spelen, ontspannen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Simeon

Samen & Anders: WijkOtel Zuid

Tijdelijke woonvoorziening in een op de wijk gerichte innovatieve 'hotel' formule, voor gasten die een verbetering in persoonlijke omstandigheden willen bewerkstelligen. Waarde creëren voor een maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit plan
2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen