Ontdek › Plan

Urban thermen Rotterdam

Aangemaakt: 13 februari 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Het plan is een volledig duurzaam zoutwaterbad te ontwikkelen, bij voorkeur in het centrum of dicht daarbij (aan het water). Daarnaast kun je denken aan bijvoorbeeld een magnesiumbad, aardse mineralen. Het is geen groot gebouw, maar wel een gebouw dat functioneel is en duurzaam. Denk hierbij aan regenwater dat gefilterd en vervolgens gebruikt wordt, afvalwater dat gerecycled wordt. Restwarmte, zonne energie, etc. Het gebouw wordt ontworpen door Rotterdamse architecten en wordt weer een gebouw waar we trots op zijn. Droomlocatie is het voormalig quarantaine terrein op de Heijplaat, zeker ook vanwege de functie die het vroeger had, maar er zijn genoeg andere mooie plekken mogelijk. Rotterdammers kunnen erheen om te ontspannen zonder dat ze daarvoor hun stad uit hoeven en natuurlijk zullen ook de vele jaarlijkse toeristen de Urban thermen kunnen bezoeken. De Urban thermen kunnen dienen als een organisch laboratorium op het gebied van dit soort functies in stedelijk gebied.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft Lef! Dus Rotterdam heeft een volledig duurzaam thermen complex/zoutwaterbad midden in stedelijk gebied. Het past in de visie van Rotterdam. Het is een kans voor Rotterdamse architecten en studenten om dit gebouw te ontwikkelen. Het is heerlijk voor Rotterdammers om te kunnen ontspannen zonder de stad uit te hoeven. Het zal toeristen aantrekken en bovendien levert het banen op voor Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Een volledig duurzaam zoutwaterbad midden in stedelijk gebied past in de toekomst visie van Rotterdam. Het kan een mooie bestemming vormen voor het overtollige regenwater in de stad. De kennis en expertise die vergaard wordt kan worden geëxporteerd als Rotterdams product naar andere wereldsteden. Het is een organisch gebouw en er kan dus blijven ontwikkeld en verduurzaamd worden. Dit kan onderdeel worden van het verdienmodel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Download

Doe mee

Organisatie: Moniek Monster

Contactpersoon: Moniek Monster

E-mail: UTRotterdam@hotmail.com

Wij zoeken

Doeners, architecten, specialisten op het gebied van duurzaam bouwen en ontwikkelen. Natuurlijk financierders, maar vooralsnog hulp bij het concreet maken en een solide businesscase bouwen.

Gerelateerde Plannen

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Blueroof team

BlueRoof - Circulaire Groene Daken

BlueRoof ontwikkelt de toepassing van restmaterialen voor de aanleg van groene daken. Op deze manier worden echt duurzame groene daken toegankelijk gemaakt voor elke Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan
Meer plannen