Ontdek › Plan

Urban thermen Rotterdam

Aangemaakt: 13 februari 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Het plan is een volledig duurzaam zoutwaterbad te ontwikkelen, bij voorkeur in het centrum of dicht daarbij (aan het water). Daarnaast kun je denken aan bijvoorbeeld een magnesiumbad, aardse mineralen. Het is geen groot gebouw, maar wel een gebouw dat functioneel is en duurzaam. Denk hierbij aan regenwater dat gefilterd en vervolgens gebruikt wordt, afvalwater dat gerecycled wordt. Restwarmte, zonne energie, etc. Het gebouw wordt ontworpen door Rotterdamse architecten en wordt weer een gebouw waar we trots op zijn. Droomlocatie is het voormalig quarantaine terrein op de Heijplaat, zeker ook vanwege de functie die het vroeger had, maar er zijn genoeg andere mooie plekken mogelijk. Rotterdammers kunnen erheen om te ontspannen zonder dat ze daarvoor hun stad uit hoeven en natuurlijk zullen ook de vele jaarlijkse toeristen de Urban thermen kunnen bezoeken. De Urban thermen kunnen dienen als een organisch laboratorium op het gebied van dit soort functies in stedelijk gebied.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft Lef! Dus Rotterdam heeft een volledig duurzaam thermen complex/zoutwaterbad midden in stedelijk gebied. Het past in de visie van Rotterdam. Het is een kans voor Rotterdamse architecten en studenten om dit gebouw te ontwikkelen. Het is heerlijk voor Rotterdammers om te kunnen ontspannen zonder de stad uit te hoeven. Het zal toeristen aantrekken en bovendien levert het banen op voor Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Een volledig duurzaam zoutwaterbad midden in stedelijk gebied past in de toekomst visie van Rotterdam. Het kan een mooie bestemming vormen voor het overtollige regenwater in de stad. De kennis en expertise die vergaard wordt kan worden geëxporteerd als Rotterdams product naar andere wereldsteden. Het is een organisch gebouw en er kan dus blijven ontwikkeld en verduurzaamd worden. Dit kan onderdeel worden van het verdienmodel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Download

Doe mee

Organisatie: Moniek Monster

Contactpersoon: Moniek Monster

E-mail: UTRotterdam@hotmail.com

Wij zoeken

Doeners, architecten, specialisten op het gebied van duurzaam bouwen en ontwikkelen. Natuurlijk financierders, maar vooralsnog hulp bij het concreet maken en een solide businesscase bouwen.

Gerelateerde Plannen

A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen