Ontdek › Plan

Urban thermen Rotterdam

Aangemaakt: 13 februari 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Het plan is een volledig duurzaam zoutwaterbad te ontwikkelen, bij voorkeur in het centrum of dicht daarbij (aan het water). Daarnaast kun je denken aan bijvoorbeeld een magnesiumbad, aardse mineralen. Het is geen groot gebouw, maar wel een gebouw dat functioneel is en duurzaam. Denk hierbij aan regenwater dat gefilterd en vervolgens gebruikt wordt, afvalwater dat gerecycled wordt. Restwarmte, zonne energie, etc. Het gebouw wordt ontworpen door Rotterdamse architecten en wordt weer een gebouw waar we trots op zijn. Droomlocatie is het voormalig quarantaine terrein op de Heijplaat, zeker ook vanwege de functie die het vroeger had, maar er zijn genoeg andere mooie plekken mogelijk. Rotterdammers kunnen erheen om te ontspannen zonder dat ze daarvoor hun stad uit hoeven en natuurlijk zullen ook de vele jaarlijkse toeristen de Urban thermen kunnen bezoeken. De Urban thermen kunnen dienen als een organisch laboratorium op het gebied van dit soort functies in stedelijk gebied.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft Lef! Dus Rotterdam heeft een volledig duurzaam thermen complex/zoutwaterbad midden in stedelijk gebied. Het past in de visie van Rotterdam. Het is een kans voor Rotterdamse architecten en studenten om dit gebouw te ontwikkelen. Het is heerlijk voor Rotterdammers om te kunnen ontspannen zonder de stad uit te hoeven. Het zal toeristen aantrekken en bovendien levert het banen op voor Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Een volledig duurzaam zoutwaterbad midden in stedelijk gebied past in de toekomst visie van Rotterdam. Het kan een mooie bestemming vormen voor het overtollige regenwater in de stad. De kennis en expertise die vergaard wordt kan worden geëxporteerd als Rotterdams product naar andere wereldsteden. Het is een organisch gebouw en er kan dus blijven ontwikkeld en verduurzaamd worden. Dit kan onderdeel worden van het verdienmodel.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Download

Doe mee

Organisatie: Moniek Monster

Contactpersoon: Moniek Monster

E-mail: UTRotterdam@hotmail.com

Wij zoeken

Doeners, architecten, specialisten op het gebied van duurzaam bouwen en ontwikkelen. Natuurlijk financierders, maar vooralsnog hulp bij het concreet maken en een solide businesscase bouwen.

Gerelateerde Plannen

1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Img 0336

Energie uit de Maas

Met het plaatsen van turbines energie opwekken uit de stroming van de Maas.

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Zepp gpu citylab010

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Bekijk dit plan
Meer plannen