Ontdek › Plan

Veerkracht HUB

Aangemaakt: 30 mei 2018

Het is een sociaal internet platform die wordt opgebouwd na een onderzoekproces door de opstelling van dialoogtafels bij verschillende buurthuizen en ouderkamers van Rotterdam gedurende drie maanden.

Het is een initiatief voor moeders en vaders die in situaties van kwetsbaarheid of leed zich kunnen vinden en een negatieve invloed op het manier om thuis conflicten op te lossen kan hebben.

De dialoogtafels worden georganiseerd om naar de behoeften, problemen, interesses te luisteren van Rotterdamse vaders en moeders. Wij zullen samen met een team de informatie verzamelen en analyseren om een waardevolle opvoedingshulpmiddel op te bouwen.
Het project Veerkracht Hub is de tweede stap van een groter project die uit drie stappen bestaat:
• Programma “Jeugd en Veerkracht”.
• Veerkracht HUB. Sociaal Platform voor Rotterdamse ouders
• Ontmoetingsplek voor Rotterdamse ouders: Mijn rust is de rust van mijn kind

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij willen eerst een virtual ontmoeting plek ontwikkelen en daarna een real ontmoeting plek opbouwen voor moeders en vaders die binnen risico factoren hun kinderen moeten opvoeden. Een plek waar zij met elkaar kunnen verbinden en de rust en hulp wel kunnen vinden. Elke ouder zonder oordeel zal zich welkom voelen en een kleine stap opzetten om de moeilijkheden verminderen en elke keer meer emotionele en praktische gereedschappen te krijgen om de kindermishandeling te verminderen.

Waarom vernieuwend?

Ons initiatief heeft een heel duidelijk doel: een betekenisvol kenniscentrum voor Rotterdamse opvoeders bouwen waar de inhoud door de ouders zelf wordt bepaald. Daarnaast zijn de stappen die genomen moeten worden om het platform te realiseren net zo belangrijk en waardevol als het einddoel. Gedurende het proces tot aan de opbouw van de Kennis Centrum gaan wij Rotterdamse ouders door verschillende stappen met elkaar verbinden en het gemeenschapsgevoel langzaam versterken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Grupo

Doe mee

Organisatie: Stiching de Veerkrachtige Gemeenschap

Contactpersoon: Carolina Castro

Gerelateerde Plannen

Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Meer plannen