Ontdek › Plan

Veerkracht Huis

Aangemaakt: 30 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Een compleet programma voor ouders die hun integrale persoonlijke groei zal ondersteunen om veilige gezinnen te versterken

Het Project ‘Veerkrachthuis’ wil stapsgewijs een programma ontwikkelen met als voornaamste focus opvoeding en ouderschap, en dit ondersteunen vanuit verschillende initiatieven en perspectieven. Alle initiatieven die wij ontwikkelen gaan allereerst contact tussen ouders en (professionele) opvoeders bevorderen.

Een ontmoetingsplek aanbieden, verbinding tussen ouders en opvoeders versterken, ervaringen delen, naar elkaar luisteren, elkaar ondersteunen en met en van elkaar leren, zijn de basisprincipes van onze activiteiten.

Dit programma brengt behoeften van ouders aan economische zelfstandigheid, emotionele ondersteuning, gemeenschapsvorming en persoonlijke ontwikkeling in kaart en vormt tegelijkertijd een belangrijke stimulans om de persoonlijke oplossingsgerichtheid te ondersteunen.

Om dit ambitieuze doel te bereiken zoeken we actief naar samenwerking op diverse gebieden en niveaus. Activiteiten en initiatieven ontwikkelen zich vanuit actieve medewerking van ouders.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een ontmoetingsplek voor ouders aanbieden die we gezamenlijk zullen opbouwen. Een plek waar zij zich welkom kunnen voelen, en waar ze het contact en de verbinding met andere ouders kunnen versterken. Als moeders en vaders de balans van hun levenskwaliteit op positieve wijze leren te hanteren zorgt dit als vanzelf voor een betere levenskwaliteit voor het kind.

Waarom vernieuwend?

Als basis ontwikkelen wij een compleet programma-aanbod met activiteiten, wijk-initiatieven en cursussen voor moeders en vaders met kinderen tussen 0 en 18 jaar.

De uitgangspunten van het programma worden aangereikt door de Stichting maar in co-creatie met de ouders verder ontwikkeld.
Naast het samenstelling van de projectgroep, organiseren wij samen met drie scholen en wijkhuizen dialoogtafels om vast te stellen op welke andere gebieden ouders ondersteuning, hulp en leerbehoeften ervaren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 0013

Doe mee

Organisatie: Stiching de Veerkrachtige Gemeenschap

Contactpersoon: Carolina Castro

E-mail: aniloracsol@gmail.com

Gerelateerde Plannen

Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Mijn boek boek

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Img 0474

De Ouder en Kind Academie

‘Good parenting at home’ is de belangrijkste bijdrage van ouders aan schoolsucces

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Meer plannen