Ontdek › Plan

Verleiden tot veiligheid

Aangemaakt: 28 oktober 2016

Veilige stad

Een veiliger en prettiger leefomgeving aan en rond de Beukelsweg en Beukelsdijk door met innovatieve, duurzame maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.

BeukelsWij is een bewonersgroep van de Beukelsdijk en Beukelsweg en omgeving die de verkeersveiligheid wil vergroten door middel van innovatieve gedragsbeïnvloeding. Traditionele verkeersmaatregelen zijn op deze doorgaande weg niet mogelijk. Toch vinden wij dat er iets moet gebeuren in onze straat waar in drie jaar tijd 34 ongevallen gebeurden met 22 gewonden en waar soms snelheden van 93 km per uur worden gemeten.
Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar alternatieven. Met ons plan willen wij bijdragen aan een duurzame en veilige stad en een prettig woonklimaat voor gezinnen. Om dit te kunnen bereiken willen wij een aantal alternatieve verkeersmaatregelen verder onderzoeken en hiermee pilots draaien.
De alternatieven zijn o.a.
• Optische verkeersdrempels
• Een elektrisch systeem waardoor auto’s niet harder dan 50 km kunnen
• Aanbrengen van lichtgevende belijningen
• Gebruik van lichtgevend asfalt
• Led verlichting die geactiveerd wordt bij snelheid
• Flexdrempels

Waarom goed voor Rotterdam?

Ook voor gezinnen moet Rotterdam een aantrekkelijke stad zijn om te wonen. Dat kan alleen als mensen het gevoel hebben dat hun kinderen veilig kunnen opgroeien. Tegelijkertijd is bereikbaarheid en doorstroming voor het verkeer belangrijk voor de economie van onze stad. Deze belangen botsen soms met elkaar.
Wij geloven dat een deel van de oplossing ligt in vernieuwende maatregelen. Helaas zijn er weinig alternatieven bekend in Rotterdam. De oplossingen kunnen worden ingezet voor de gehele stad

Waarom vernieuwend?

Onze plannen zijn vernieuwend omdat we het gedrag van verkeersdeelnemers op een innovatieve alternatieve manier willen beïnvloeden, zodat tegengestelde belangen in de stad met elkaar kunnen worden verzoend.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Beukelswij

Doe mee

Organisatie: BeukelsWij bewoners Beukelsdijk-Beukelsweg omgeving

Contactpersoon: Marianne Evegroen

Wij zoeken

Wij zoeken hulp van experts op het gebied van verkeersveiligheid en innovatie. Maar ook van wetenschappers, bedrijven die zich bezig houden met technologische ontwikkelingen en kunstenaars bij het onderzoeken van alternatieven.

Gerelateerde Plannen

Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan

Secure ticketing 010 - voorkom ticketfraude

Met Securitix willen wij ticketingfraude tegengaan bij evenementen zoals populaire concerten en sportwedstrijden binnen de stad. Dit willen wij bereiken door (pop)cultuurpartners te verenigen en hen een veilig ticketingplatform te bieden.

Bekijk dit plan
Ban

Delicious Rotterdam

Sociale ontmoeting, ontwikkelen van jong talent, en netwerkvorming voor biculturele LHBTI’s.

Bekijk dit plan
De toolkit

Durf te delen

De toolkit Durf te delen is er voor slachtoffers van seksueel misbruik en hun vertrouwenspersoon om het onzegbare spreekbaar te maken en van de ‘chaos’ een logisch verhaal te maken.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Meer plannen