Ontdek › Plan

Verleiden tot veiligheid

Aangemaakt: 28 oktober 2016

Veilige stad

Een veiliger en prettiger leefomgeving aan en rond de Beukelsweg en Beukelsdijk door met innovatieve, duurzame maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.

BeukelsWij is een bewonersgroep van de Beukelsdijk en Beukelsweg en omgeving die de verkeersveiligheid wil vergroten door middel van innovatieve gedragsbeïnvloeding. Traditionele verkeersmaatregelen zijn op deze doorgaande weg niet mogelijk. Toch vinden wij dat er iets moet gebeuren in onze straat waar in drie jaar tijd 34 ongevallen gebeurden met 22 gewonden en waar soms snelheden van 93 km per uur worden gemeten.
Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar alternatieven. Met ons plan willen wij bijdragen aan een duurzame en veilige stad en een prettig woonklimaat voor gezinnen. Om dit te kunnen bereiken willen wij een aantal alternatieve verkeersmaatregelen verder onderzoeken en hiermee pilots draaien.
De alternatieven zijn o.a.
• Optische verkeersdrempels
• Een elektrisch systeem waardoor auto’s niet harder dan 50 km kunnen
• Aanbrengen van lichtgevende belijningen
• Gebruik van lichtgevend asfalt
• Led verlichting die geactiveerd wordt bij snelheid
• Flexdrempels

Waarom goed voor Rotterdam?

Ook voor gezinnen moet Rotterdam een aantrekkelijke stad zijn om te wonen. Dat kan alleen als mensen het gevoel hebben dat hun kinderen veilig kunnen opgroeien. Tegelijkertijd is bereikbaarheid en doorstroming voor het verkeer belangrijk voor de economie van onze stad. Deze belangen botsen soms met elkaar.
Wij geloven dat een deel van de oplossing ligt in vernieuwende maatregelen. Helaas zijn er weinig alternatieven bekend in Rotterdam. De oplossingen kunnen worden ingezet voor de gehele stad

Waarom vernieuwend?

Onze plannen zijn vernieuwend omdat we het gedrag van verkeersdeelnemers op een innovatieve alternatieve manier willen beïnvloeden, zodat tegengestelde belangen in de stad met elkaar kunnen worden verzoend.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Beukelswij

Doe mee

Organisatie: BeukelsWij bewoners Beukelsdijk-Beukelsweg omgeving

Contactpersoon: Marianne Evegroen

Wij zoeken

Wij zoeken hulp van experts op het gebied van verkeersveiligheid en innovatie. Maar ook van wetenschappers, bedrijven die zich bezig houden met technologische ontwikkelingen en kunstenaars bij het onderzoeken van alternatieven.

Gerelateerde Plannen

Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Beukelswij

BeukelsWij: Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving rondom Beukelsweg en Beukelsdijk realiseren doort gedrag van verkeersdeelnemers met innovatieve maatregelen te beïnvloeden. Onze missie: het gevoel van een woonwijk creëren voor bewoners aan deze doorgaande weg.

Bekijk dit plan
010 analytics 01

010 ANALYTICS

010 Analytics is een experiment gericht op het vergroten van de sociale veiligheid in de stad Rotterdam door aan de slag te gaan met het analyseren van maatschappelijke spanningen, polarisatie en sentimenten op digitale platformen

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Pond afbeelding

POND. Power of New Discoveries

POND. wordt wereldwijd het eerste verlichtingsnetwerk dat brandt op circulaire energie terwijl het de stad een stukje veiliger maakt.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen