Ontdek › Plan

Versterk je netwerk

Subsidie toegekend € 21.200,00

Aangemaakt: 06 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Op Calvijn Business school is de laatste jaren vooral geïnvesteerd in de samenwerking met de vervolgopleidingen van onze leerlingen. Wij zien namelijk het hebben van een gedegen opleidingsbasis als één van de voorspellers van een succesvolle toekomst. Toch blijkt niet alleen het opleidingsniveau van belang bij het succesvol zijn op de arbeidsmarkt. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de connectie met het bedrijfsleven, bijvoorbeeld door het ervaren van stages, belangrijker kan zijn voor een succesvolle toekomst dan een langere schoolcarrière. Daarnaast is bewezen dat jongeren uit gebieden met een lage sociaaleconomische status niet minder ambities en aspiraties hebben dan leeftijdsgenootjes, maar vaak wel het gereedschap en het netwerk missen om hun doelen te kunnen realiseren. Om dat netwerk te kunnen opbouwen blijkt de ervaring met en de kennis van het werkveld, de werk gerelateerde rolmodellen en het hebben van een doel voor de toekomst erg belangrijk te zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

De regio Rotterdam heeft, in vergelijking met enkele andere omliggende regio’s, één van de hoogste percentages HBO en WO geschoolden. Daarentegen is de werkloosheid onder jongeren en onder de rest van de bevolking veruit het grootst. Daarnaast kent Rotterdam een grote populatie jongeren met een lagere sociaaleconomische status en juist voor die doelgroep is het vroegtijdig opbouwen van een netwerk zeer belangrijk voor een succesvolle toekomst.

Waarom vernieuwend?

Calvijn Business school biedt de leerlingen van Rotterdam een uniek concept waarbij de leerlingen worden voorbereid op een vervolgopleiding in de economische sector. Wij doen er alles aan om onze leerlingen een succesvolle toekomst te bieden. Ons onderwijscurriculum is vernieuwend, uitdagend en sluit aan op deze doelstelling. Wat nog versterkt moet worden is de verbinding met het werkveld. Door het opbouwen van dat netwerk versterken wij uiteindelijk de economische positie van Rotterdam.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Calvijn business school rgb

Doe mee

Organisatie: Calvijn Business school

Contactpersoon: Desirée Berkhout

Telefoon: 010 4816700

Adres: Roerdomplaan 42, 3084 NM Rotterdam

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar bedrijven die samen met ons onze leerlingen willen voorbereiden op een succesvolle toekomst. Dit kan in de vorm van het geven van colleges of business cases, maar ook in de vorm van stages, meeloopdagen of werkbezoeken.

Gerelateerde Plannen

Picture

Artship - Supports a creative life

Artship wil een revolutie ontketenen in de manier waarop kunst wordt onderwezen. We geven toegang tot creativiteit, helpen leraren hun passie te delen en bieden hen de beste en meest efficiënte infrastructuur, tools en diensten.

Bekijk dit plan
Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
Meer plannen