Ontdek › Plan

ViaTim

Aangemaakt: 09 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Met ViaTim willen wij de wijk verbinden om zo gemak en efficiëntie te creëren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doen wij door het opzetten van een netwerk van ViaPunten die diensten aanbied vanuit de wijk voor de wijk. De eerste dienst die wij aanbieden is het ontvangen, bezorgen en verzenden van pakketten. Op dit moment hebben wij een samenwerking met DHL en binnenkort verwachten wij nog een grote vervoerder aan te kunnen sluiten. In Nederland hebben wij nu 50 ViaPunten actief. Voordelen: Als ViaPunt; dagelijks contact met buurtgenoten en bijverdiensten; Als bewoner; Minder bestelauto's in de wijk en makkelijk je pakket afhalen in de buurt; Als pakketvervoerder; minder kosten en grotere klanttevredenheid; Als stad; minder verkeer en meer sociaal contact tussen bewoners. De verdiensten per pakket worden vergoed door de vervoerders en zo kunnen wij continueren. Het vinden en opstarten van de ViaPunten is een investering waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Een opstap naar werk voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Minder opstoppingen door pakketbussen die pakketten moeten vervoeren. Extra service voor de inwoners van Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Het concept pakketpunten om je pakket af te halen is niet nieuw, maar om dit te doen bij (private) buurtgenoten wordt nu alleen door ViaTim gedaan. De online markt voor lokale diensten bestaat, maar wordt nu beperkt door het gebrek aan lokale fysieke logistiek en aanwezigheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Viapunten drone beeld

Doe mee

Organisatie: ViaTim

Contactpersoon: Michiel Nieuwkerk

Wij zoeken

Vinden van ViaPunten, vinden van ViaVerbinders (mensen die ViaPunten werven en aansluiten), Publiciteit bij de doelgroep, Financiering / Subsidie

Gerelateerde Plannen

Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Meer plannen