Ontdek › Plan

ViaTim

Aangemaakt: 09 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Met ViaTim willen wij de wijk verbinden om zo gemak en efficiëntie te creëren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doen wij door het opzetten van een netwerk van ViaPunten die diensten aanbied vanuit de wijk voor de wijk. De eerste dienst die wij aanbieden is het ontvangen, bezorgen en verzenden van pakketten. Op dit moment hebben wij een samenwerking met DHL en binnenkort verwachten wij nog een grote vervoerder aan te kunnen sluiten. In Nederland hebben wij nu 50 ViaPunten actief. Voordelen: Als ViaPunt; dagelijks contact met buurtgenoten en bijverdiensten; Als bewoner; Minder bestelauto's in de wijk en makkelijk je pakket afhalen in de buurt; Als pakketvervoerder; minder kosten en grotere klanttevredenheid; Als stad; minder verkeer en meer sociaal contact tussen bewoners. De verdiensten per pakket worden vergoed door de vervoerders en zo kunnen wij continueren. Het vinden en opstarten van de ViaPunten is een investering waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Een opstap naar werk voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Minder opstoppingen door pakketbussen die pakketten moeten vervoeren. Extra service voor de inwoners van Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Het concept pakketpunten om je pakket af te halen is niet nieuw, maar om dit te doen bij (private) buurtgenoten wordt nu alleen door ViaTim gedaan. De online markt voor lokale diensten bestaat, maar wordt nu beperkt door het gebrek aan lokale fysieke logistiek en aanwezigheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Viapunten drone beeld

Doe mee

Organisatie: ViaTim

Contactpersoon: Michiel Nieuwkerk

Wij zoeken

Vinden van ViaPunten, vinden van ViaVerbinders (mensen die ViaPunten werven en aansluiten), Publiciteit bij de doelgroep, Financiering / Subsidie

Gerelateerde Plannen

Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Meer plannen