Ontdek › Plan

ViaTim

Aangemaakt: 09 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Met ViaTim willen wij de wijk verbinden om zo gemak en efficiëntie te creëren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doen wij door het opzetten van een netwerk van ViaPunten die diensten aanbied vanuit de wijk voor de wijk. De eerste dienst die wij aanbieden is het ontvangen, bezorgen en verzenden van pakketten. Op dit moment hebben wij een samenwerking met DHL en binnenkort verwachten wij nog een grote vervoerder aan te kunnen sluiten. In Nederland hebben wij nu 50 ViaPunten actief. Voordelen: Als ViaPunt; dagelijks contact met buurtgenoten en bijverdiensten; Als bewoner; Minder bestelauto's in de wijk en makkelijk je pakket afhalen in de buurt; Als pakketvervoerder; minder kosten en grotere klanttevredenheid; Als stad; minder verkeer en meer sociaal contact tussen bewoners. De verdiensten per pakket worden vergoed door de vervoerders en zo kunnen wij continueren. Het vinden en opstarten van de ViaPunten is een investering waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Een opstap naar werk voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Minder opstoppingen door pakketbussen die pakketten moeten vervoeren. Extra service voor de inwoners van Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Het concept pakketpunten om je pakket af te halen is niet nieuw, maar om dit te doen bij (private) buurtgenoten wordt nu alleen door ViaTim gedaan. De online markt voor lokale diensten bestaat, maar wordt nu beperkt door het gebrek aan lokale fysieke logistiek en aanwezigheid.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Viapunten drone beeld

Doe mee

Organisatie: ViaTim

Contactpersoon: Michiel Nieuwkerk

Wij zoeken

Vinden van ViaPunten, vinden van ViaVerbinders (mensen die ViaPunten werven en aansluiten), Publiciteit bij de doelgroep, Financiering / Subsidie

Gerelateerde Plannen

62

Promocam

Wergevers en Werkzoekende op een unieke manier bijelkaar brengen.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
24 6 2017

Meal under water

Het is een origineel idee van een restaurant wat mensen zal aantrekken omdat het heel anders is dan normaal. Het restaurant bevat glazen bollen die in een meer bewegen.

Bekijk dit plan

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen