Ontdek › Plan

ViaTim

Aangemaakt: 09 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Met ViaTim willen wij de wijk verbinden om zo gemak en efficiëntie te creëren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doen wij door het opzetten van een netwerk van ViaPunten die diensten aanbied vanuit de wijk voor de wijk. De eerste dienst die wij aanbieden is het ontvangen, bezorgen en verzenden van pakketten. Op dit moment hebben wij een samenwerking met DHL en binnenkort verwachten wij nog een grote vervoerder aan te kunnen sluiten. In Nederland hebben wij nu 50 ViaPunten actief. Voordelen: Als ViaPunt; dagelijks contact met buurtgenoten en bijverdiensten; Als bewoner; Minder bestelauto's in de wijk en makkelijk je pakket afhalen in de buurt; Als pakketvervoerder; minder kosten en grotere klanttevredenheid; Als stad; minder verkeer en meer sociaal contact tussen bewoners. De verdiensten per pakket worden vergoed door de vervoerders en zo kunnen wij continueren. Het vinden en opstarten van de ViaPunten is een investering waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Waarom goed voor Rotterdam?

Meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Een opstap naar werk voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Minder opstoppingen door pakketbussen die pakketten moeten vervoeren. Extra service voor de inwoners van Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Het concept pakketpunten om je pakket af te halen is niet nieuw, maar om dit te doen bij (private) buurtgenoten wordt nu alleen door ViaTim gedaan. De online markt voor lokale diensten bestaat, maar wordt nu beperkt door het gebrek aan lokale fysieke logistiek en aanwezigheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Viapunten drone beeld

Doe mee

Organisatie: ViaTim

Contactpersoon: Michiel Nieuwkerk

Wij zoeken

Vinden van ViaPunten, vinden van ViaVerbinders (mensen die ViaPunten werven en aansluiten), Publiciteit bij de doelgroep, Financiering / Subsidie

Gerelateerde Plannen

Bringo 23 bus

TOERISTENSHUTTLE ( ROTTERDAM SKYLINE TOUR )

Toeristen een rondrit aanbieden met ROTTERDAM SKYLINE TOUR langs de highlights van Rotterdam

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
London union   dinerama   daytime mezzanine shot 11   credit johnny stephens

VREETjeROT

Een ongebruikte plek in Rotterdam omtoveren tot een unieke eet- en drinkgelegenheid waar streetfood ondernemers hun eten kunnen aanbieden, heel het jaar door.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Meer plannen