Ontdek › Plan

Videobooth010

Aangemaakt: 18 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Het huidige sollicitatieproces vraagt om sollicitatiebrieven en cv’s. Om dit te kunnen doen dien je goed te kunnen lezen en schrijven in het Nederlands. De groep autochtone Rotterdammers die laaggeletterd zijn bezitten deze vaardigheden niet. Hierdoor vinden zij geen aansluiting met het huidige sollicitatieproces. Het solliciteren vormt een belemmering voor deze doelgroep. De Videobooth010 faciliteert de Rotterdamse burger in het video solliciteren. De Videobooth010 is een ruimte waarin de Rotterdammer de mogelijkheid krijgt om een kwalitatieve video sollicitatie op te nemen. Door gebruik te maken van de Videobooth010 garandeer je kwaliteit van video en audio. Dit zorgt ervoor dat werkgevers voorzien zijn van duidelijke impressies. Iedereen krijgt de kans om de juiste impressie af te geven. Zien is geloven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een grote stad met ontzettend veel diversiteit. Door de Rotterdamse burger te faciliteren met de Videobooth010 laat de stad zien dat iedereen dezelfde kans verdient.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat er aandacht wordt besteed aan Rotterdamse burgers die niet de kans krijgen om zich op de juiste manier te profileren bij werkgevers. Wij verbinden werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt met werkgevers op een effectieve manier en zijn hier innovatief in. Wij bieden een extra mogelijkheid naast het huidige sollicitatieproces waardoor onzichtbare gekwalificeerde kandidaten zichtbaar worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Videobooth010 nieuw

Doe mee

Organisatie: Stichting Indruk-Wekkend i.o.

Contactpersoon: Vincent Andrade / Martiziano Nascimento

Wij zoeken

Wij zouden graag de samenwerking aangaan met de Gemeente Rotterdam het cluster Werk & Inkomen en het UWV Werkbedrijf. Wij zijn van mening dat de Videobooth010 aan kan sluiten op de dienstverleningen die door beide organisaties geboden wordt. Daarnaast hebben wij voor de Videobooth010 IT en juridsiche ondersteuning nodig.

Gerelateerde Plannen

Rebelz afbeelding

Rebelz aan de Rotte

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Bekijk dit plan
Ontbrekende schakel

Rotterdam Schakelt!

Rotterdam kent veel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rotterdam Schakelt! verbindt hen direct met werkgevers en de instellingen die werken aan hun plaatsing.

Bekijk dit plan
Moeder vader werk gezin mamafamily 1100 734 c1

Sterke mannen, sterke gezinnen

Met mijn plan wil ik jongemannen naar de arbeidsmarkt toe leiden. Deze jongemannen van 16 jaar en ouder zijn vooral vroeg tijdig schoolverlaters en staan veraf van de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
Offcourse

TALENT ONTWIKKELT

In Rotterdam is een grote vraag naar IT-ers. Tegelijkertijd is het vooral voor kwetsbare doelgroepen lastig om en baan te vinden. Het doel van het project is om binnen 1,5 jaar tijd een innovatieve sociale leer-werkplaats op te zetten.

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan
Meer plannen