Ontdek › Plan

Videobooth010

Aangemaakt: 18 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Het huidige sollicitatieproces vraagt om sollicitatiebrieven en cv’s. Om dit te kunnen doen dien je goed te kunnen lezen en schrijven in het Nederlands. De groep autochtone Rotterdammers die laaggeletterd zijn bezitten deze vaardigheden niet. Hierdoor vinden zij geen aansluiting met het huidige sollicitatieproces. Het solliciteren vormt een belemmering voor deze doelgroep. De Videobooth010 faciliteert de Rotterdamse burger in het video solliciteren. De Videobooth010 is een ruimte waarin de Rotterdammer de mogelijkheid krijgt om een kwalitatieve video sollicitatie op te nemen. Door gebruik te maken van de Videobooth010 garandeer je kwaliteit van video en audio. Dit zorgt ervoor dat werkgevers voorzien zijn van duidelijke impressies. Iedereen krijgt de kans om de juiste impressie af te geven. Zien is geloven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een grote stad met ontzettend veel diversiteit. Door de Rotterdamse burger te faciliteren met de Videobooth010 laat de stad zien dat iedereen dezelfde kans verdient.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat er aandacht wordt besteed aan Rotterdamse burgers die niet de kans krijgen om zich op de juiste manier te profileren bij werkgevers. Wij verbinden werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt met werkgevers op een effectieve manier en zijn hier innovatief in. Wij bieden een extra mogelijkheid naast het huidige sollicitatieproces waardoor onzichtbare gekwalificeerde kandidaten zichtbaar worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Videobooth010

Doe mee

Contactpersoon: Vincent Andrade / Martiziano Nascimento

Wij zoeken

Wij zouden graag de samenwerking aangaan met de Gemeente Rotterdam het cluster Werk & Inkomen en het UWV Werkbedrijf. Wij zijn van mening dat de Videobooth010 aan kan sluiten op de dienstverleningen die door beide organisaties geboden wordt. Daarnaast hebben wij voor de Videobooth010 IT en juridsiche ondersteuning nodig.

Gerelateerde Plannen

Nwelogouitjezelf

Starrenbucks

Bewoners(ondernemingen) uit Spangen verenigen zich samen met andere partners om een plek voor ontmoeting, leren, ondernemen en arbeidservaring, om zo jaarlijks nieuwe succesvolle ondernemers te lanceren.

Bekijk dit plan
Verbindingsofficier 3

High Performance Solide Plus

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
491

Wijkvervoer in Versnelling

Centraal herkenbaar lean en mean verbinden en aanvullend vervoer met elkaar betaalbaar gaande te houden

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan
Meer plannen