Ontdek › Plan

Videobooth010

Aangemaakt: 18 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Laat zien wie je bent. Zien is geloven.

Het huidige sollicitatieproces vraagt om sollicitatiebrieven en cv’s. Om dit te kunnen doen dien je goed te kunnen lezen en schrijven in het Nederlands. De groep autochtone Rotterdammers die laaggeletterd zijn bezitten deze vaardigheden niet. Hierdoor vinden zij geen aansluiting met het huidige sollicitatieproces. Het solliciteren vormt een belemmering voor deze doelgroep. De Videobooth010 faciliteert de Rotterdamse burger in het video solliciteren. De Videobooth010 is een ruimte waarin de Rotterdammer de mogelijkheid krijgt om een kwalitatieve video sollicitatie op te nemen. Door gebruik te maken van de Videobooth010 garandeer je kwaliteit van video en audio. Dit zorgt ervoor dat werkgevers voorzien zijn van duidelijke impressies. Iedereen krijgt de kans om de juiste impressie af te geven. Zien is geloven.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een grote stad met ontzettend veel diversiteit. Door de Rotterdamse burger te faciliteren met de Videobooth010 laat de stad zien dat iedereen dezelfde kans verdient.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat er aandacht wordt besteed aan Rotterdamse burgers die niet de kans krijgen om zich op de juiste manier te profileren bij werkgevers. Wij verbinden werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt met werkgevers op een effectieve manier en zijn hier innovatief in. Wij bieden een extra mogelijkheid naast het huidige sollicitatieproces waardoor onzichtbare gekwalificeerde kandidaten zichtbaar worden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Videobooth010 nieuw

Doe mee

Organisatie: Stichting Indruk-Wekkend i.o.

Contactpersoon: Vincent Andrade / Martiziano Nascimento

Wij zoeken

Wij zouden graag de samenwerking aangaan met de Gemeente Rotterdam het cluster Werk & Inkomen en het UWV Werkbedrijf. Wij zijn van mening dat de Videobooth010 aan kan sluiten op de dienstverleningen die door beide organisaties geboden wordt. Daarnaast hebben wij voor de Videobooth010 IT en juridsiche ondersteuning nodig.

Gerelateerde Plannen

Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Little star v1

Piccolo Stella

Het creeren van werkervaringsplaatsen voor zwakkeren op de arbeidsmarkt middels een suistanable businessmodel.

Bekijk dit plan

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
De wijkcooperatie werkt

Meer-Werk op Zuid!

Werk- en Wijkcommon het Gemaal is dé plek waar gewerkt wordt aan innovatieve wijkgerichte gebiedsontwikkeling. Een dynamische locatie die ruimte genereert voor lokale productie, kennisontwikkeling, ontmoeting en presentatie.

Bekijk dit plan

Young & FamousFestival

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Bekijk dit plan
Rebelz afbeelding

Rebelz aan de Rotte

Het creëren van extra leerwerkplekken specifiek voor de doelgroep vrouwelijke ex-gedetineerden met een taalachterstand. D.mv. de aanleg van een drijvend terras voor het restaurant Rebelz aan de Rotte.

Bekijk dit plan
Op de site

Lekker Thuis (2)

Lekker Thuis regelt langer thuis wonen. Thuiswonende senioren belonen werkzoekende vijftigplussers voor maatwerk hulp.

Bekijk dit plan
Meer plannen