Ontdek › Plan

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Subsidie toegekend € 65.000,00

Aangemaakt: 10 juli 2015

Onderwerpen: Veilige stad, Rotterdam economisch vooruit en Dus echt iedereen aan het werk

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Een groene stad met gezond voedsel voor iedereen, dát is waar de Voedseltuin voor staat. De Voedseltuin produceert daarom samen met een groot aantal vrijwilligers al een aantal jaren groenten voor voedselpakketten. Alles uit eigen tuin! Nu is het tijd om nog meer mensen gebruik te laten maken van de tuin, want iedereen is welkom. Maar dan moeten wel een aantal hoognodige verbeteringen gedaan worden. Met de steun van Citylab willen we de tuin beter toegankelijk maken met nieuwe paden, een pluktuin inrichten met appels, peren, en frambozen, zorgen voor de opslag van ons materiaal, en de tuin aansluiten op water en elektriciteit.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Voedseltuin maakt een leeg, verlaten stukje Rotterdam groen en geeft het een belangrijke rol in de levens van zowel de vele vrijwilligers, maar ook de omwonenden en de gebruikers van de aangelegen loodsen door onder andere kunstenaars, architecten, en productontwikkelaars. Er is een plan gemaakt om de Voedseltuin te verbeteren, zodat het niet alleen een voedselproducerend terrein blijft, maar ook een aangename stadstuin wordt om te verblijven.

Waarom vernieuwend?

De Voedseltuin slaat bruggen tussen de groene buitenruimte en de gebruikers daarvan, letterlijk en figuurlijk. Een van die ideeën is bijvoorbeeld om water, voedsel, afval-, en energiekringlopen van de aangelegen loodsen op de Voedseltuin aan te sluiten. We willen meedenken over een nieuwe loopbrug tussen de Keilehaven en het Dakpark.
Zo maken we verbindingen met andere groene gebieden en kijken we verder dan het terrein van de Voedseltuin alleen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Doe mee

Organisatie: Stichting Voedseltuin Rotterdam

Contactpersoon: Tineke van der Burg

E-mail: info@voedseltuin.com

Wij zoeken

Iedereen is welkom! Naast alle betrokkenen en de kennis die bij hen aanwezig is, zouden we bijvoorbeeld graag een wetenschapper betrekken om de relatie tussen een groene moestuin en vrijwilligers te onderzoeken en vorm te geven. Iemand die meedenkt over hoe we optimaal van de afvalstoffen uit de omgeving gebruik kunnen maken en hoe we regenwater kunnen opvangen. Of een ambassadeur motiveren om onze gedachte achter de Voedseltuin uit te dragen. Want de Voedseltuin is een goed lopend initiatief dat de aandacht verdient! We willen meer bekendheid aan de Voedseltuin geven, binnen en buiten Rotterdam, door bijvoorbeeld een documentaire te maken, en zoeken naar mensen die ons daarbij kunnen helpen.

Gerelateerde Plannen

Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Banner

Het Goede Gebeuren

Het Goede Gebeuren wil de sociale cohesie in de stad Rotterdam versterken door meer aandacht te besteden aan vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Vr bril

Moet ik me hiermee bemoeien? Doe ik hieraan mee!?

Jongeren ervaren met behulp van VR-technologie hoe zij reageren in Rotterdamse concrete lastige situaties. Wat is hun ‘Freeze’, ‘Flight’ of ‘Fight’ reactie en is het altijd noodzakelijk om je ergens mee te bemoeien of ergens aan mee te doen?

Bekijk dit plan

Secure ticketing 010 - voorkom ticketfraude

Met Securitix willen wij ticketingfraude tegengaan bij evenementen zoals populaire concerten en sportwedstrijden binnen de stad. Dit willen wij bereiken door (pop)cultuurpartners te verenigen en hen een veilig ticketingplatform te bieden.

Bekijk dit plan
Safty app

Safer Rotterdam

Create a safety app that makes life in Rotterdam safer for its inhabitants

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Meer plannen