Ontdek › Plan

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Subsidie toegekend € 65.000,00

Aangemaakt: 10 juli 2015

Onderwerpen: Veilige stad, Rotterdam economisch vooruit en Dus echt iedereen aan het werk

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Een groene stad met gezond voedsel voor iedereen, dát is waar de Voedseltuin voor staat. De Voedseltuin produceert daarom samen met een groot aantal vrijwilligers al een aantal jaren groenten voor voedselpakketten. Alles uit eigen tuin! Nu is het tijd om nog meer mensen gebruik te laten maken van de tuin, want iedereen is welkom. Maar dan moeten wel een aantal hoognodige verbeteringen gedaan worden. Met de steun van Citylab willen we de tuin beter toegankelijk maken met nieuwe paden, een pluktuin inrichten met appels, peren, en frambozen, zorgen voor de opslag van ons materiaal, en de tuin aansluiten op water en elektriciteit.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Voedseltuin maakt een leeg, verlaten stukje Rotterdam groen en geeft het een belangrijke rol in de levens van zowel de vele vrijwilligers, maar ook de omwonenden en de gebruikers van de aangelegen loodsen door onder andere kunstenaars, architecten, en productontwikkelaars. Er is een plan gemaakt om de Voedseltuin te verbeteren, zodat het niet alleen een voedselproducerend terrein blijft, maar ook een aangename stadstuin wordt om te verblijven.

Waarom vernieuwend?

De Voedseltuin slaat bruggen tussen de groene buitenruimte en de gebruikers daarvan, letterlijk en figuurlijk. Een van die ideeën is bijvoorbeeld om water, voedsel, afval-, en energiekringlopen van de aangelegen loodsen op de Voedseltuin aan te sluiten. We willen meedenken over een nieuwe loopbrug tussen de Keilehaven en het Dakpark.
Zo maken we verbindingen met andere groene gebieden en kijken we verder dan het terrein van de Voedseltuin alleen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Doe mee

Organisatie: Stichting Voedseltuin Rotterdam

Contactpersoon: Tineke van der Burg

E-mail: info@voedseltuin.com

Wij zoeken

Iedereen is welkom! Naast alle betrokkenen en de kennis die bij hen aanwezig is, zouden we bijvoorbeeld graag een wetenschapper betrekken om de relatie tussen een groene moestuin en vrijwilligers te onderzoeken en vorm te geven. Iemand die meedenkt over hoe we optimaal van de afvalstoffen uit de omgeving gebruik kunnen maken en hoe we regenwater kunnen opvangen. Of een ambassadeur motiveren om onze gedachte achter de Voedseltuin uit te dragen. Want de Voedseltuin is een goed lopend initiatief dat de aandacht verdient! We willen meer bekendheid aan de Voedseltuin geven, binnen en buiten Rotterdam, door bijvoorbeeld een documentaire te maken, en zoeken naar mensen die ons daarbij kunnen helpen.

Gerelateerde Plannen

Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
12809561 935907393192036 9135257442044512869 n

ESSENBURGPARK

Een ruig en ongerepte groenstrook (RFC weg Rdam) behouden voor Rotterdam en het toegankelijk maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
Logo10

Maxed Guardian

Een alarmerings-applicatie die je vrienden, familie, kennissen en zelfs onbekenden alarmeert met je huidige locatie, wanneer je wordt aangerand of wordt beroofd.

Bekijk dit plan
Ban

Delicious Rotterdam

Sociale ontmoeting, ontwikkelen van jong talent, en netwerkvorming voor biculturele LHBTI’s.

Bekijk dit plan
Meer plannen