Ontdek › Plan

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Subsidie toegekend € 65.000,00

Aangemaakt: 10 juli 2015

Onderwerpen: Veilige stad, Rotterdam economisch vooruit en Dus echt iedereen aan het werk

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Een groene stad met gezond voedsel voor iedereen, dát is waar de Voedseltuin voor staat. De Voedseltuin produceert daarom samen met een groot aantal vrijwilligers al een aantal jaren groenten voor voedselpakketten. Alles uit eigen tuin! Nu is het tijd om nog meer mensen gebruik te laten maken van de tuin, want iedereen is welkom. Maar dan moeten wel een aantal hoognodige verbeteringen gedaan worden. Met de steun van Citylab willen we de tuin beter toegankelijk maken met nieuwe paden, een pluktuin inrichten met appels, peren, en frambozen, zorgen voor de opslag van ons materiaal, en de tuin aansluiten op water en elektriciteit.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Voedseltuin maakt een leeg, verlaten stukje Rotterdam groen en geeft het een belangrijke rol in de levens van zowel de vele vrijwilligers, maar ook de omwonenden en de gebruikers van de aangelegen loodsen door onder andere kunstenaars, architecten, en productontwikkelaars. Er is een plan gemaakt om de Voedseltuin te verbeteren, zodat het niet alleen een voedselproducerend terrein blijft, maar ook een aangename stadstuin wordt om te verblijven.

Waarom vernieuwend?

De Voedseltuin slaat bruggen tussen de groene buitenruimte en de gebruikers daarvan, letterlijk en figuurlijk. Een van die ideeën is bijvoorbeeld om water, voedsel, afval-, en energiekringlopen van de aangelegen loodsen op de Voedseltuin aan te sluiten. We willen meedenken over een nieuwe loopbrug tussen de Keilehaven en het Dakpark.
Zo maken we verbindingen met andere groene gebieden en kijken we verder dan het terrein van de Voedseltuin alleen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Doe mee

Organisatie: Stichting Voedseltuin Rotterdam

Contactpersoon: Tineke van der Burg

E-mail: info@voedseltuin.com

Wij zoeken

Iedereen is welkom! Naast alle betrokkenen en de kennis die bij hen aanwezig is, zouden we bijvoorbeeld graag een wetenschapper betrekken om de relatie tussen een groene moestuin en vrijwilligers te onderzoeken en vorm te geven. Iemand die meedenkt over hoe we optimaal van de afvalstoffen uit de omgeving gebruik kunnen maken en hoe we regenwater kunnen opvangen. Of een ambassadeur motiveren om onze gedachte achter de Voedseltuin uit te dragen. Want de Voedseltuin is een goed lopend initiatief dat de aandacht verdient! We willen meer bekendheid aan de Voedseltuin geven, binnen en buiten Rotterdam, door bijvoorbeeld een documentaire te maken, en zoeken naar mensen die ons daarbij kunnen helpen.

Gerelateerde Plannen

Vr bril

Moet ik me hiermee bemoeien? Doe ik hieraan mee!?

Jongeren ervaren met behulp van VR-technologie hoe zij reageren in Rotterdamse concrete lastige situaties. Wat is hun ‘Freeze’, ‘Flight’ of ‘Fight’ reactie en is het altijd noodzakelijk om je ergens mee te bemoeien of ergens aan mee te doen?

Bekijk dit plan
De toolkit

Durf te delen

De toolkit Durf te delen is er voor slachtoffers van seksueel misbruik en hun vertrouwenspersoon om het onzegbare spreekbaar te maken en van de ‘chaos’ een logisch verhaal te maken.

Bekijk dit plan
Stadsverfraaiingrotterdam

Stadsverfraaiing Rotterdam: Testcase Oude Noorden

Transformatie van twee lelijke plaatgevelpanden voor verbetering publieke buitenruimte en veiligheid om nieuwe samenwerkingen en locaties aan te jagen en waarmee participatie, materiaalverwerking en haalbaarheid opschalen verder wordt onderzocht.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Symbol invi

Invi

Als reactie op het maatschappelijke probleem van seksueel geweld ontwikkelen wij een nieuw zelfverdedigingsproduct: de Invi armband. Geïnspireerd op de natuur wordt geur ingezet om jezelf op geweldloze en legale manier te kunnen verdedigen.

Bekijk dit plan
Meer plannen