Ontdek › Plan

Vondelpark in Rotterdam

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Het lijkt mij leuk om net als in Amsterdam zo'n groot park te hebben (als het vondelpark), waar gewoon iedereen z'n eigen ding mag doen. Met dagen als deze (goed weer) is het heerlijk om naar zo'n park te gaan en daar je vrienden te ontmoeten. Wel moet er dan controle zijn op vandalisme en criminaliteit. Maar kijk naar Amsterdam, als toerist of als inwoner is het gewoon heerlijk om door dat park te lopen, te hardlopen of te chillen. Zat zelf op school in de Carnissesingel, het was gewoon heerlijk om dan in de pauze het parkje in te gaan. Maar dat oogde heel strak en gecontroleerd

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit zal de samenleving ten goede doen en studenten lokken naar Rotterdam. Studenten trekken toch liever naar Amsterdam, Leiden en dergelijke omdat dat gezelliger studeren is.

Waarom vernieuwend?

Zie bovenstaande motivatie

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Image

Doe mee

Contactpersoon: Jacobine Meerman

Gerelateerde Plannen

D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Meer plannen