Ontdek › Plan

Vondelpark in Rotterdam

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Het lijkt mij leuk om net als in Amsterdam zo'n groot park te hebben (als het vondelpark), waar gewoon iedereen z'n eigen ding mag doen. Met dagen als deze (goed weer) is het heerlijk om naar zo'n park te gaan en daar je vrienden te ontmoeten. Wel moet er dan controle zijn op vandalisme en criminaliteit. Maar kijk naar Amsterdam, als toerist of als inwoner is het gewoon heerlijk om door dat park te lopen, te hardlopen of te chillen. Zat zelf op school in de Carnissesingel, het was gewoon heerlijk om dan in de pauze het parkje in te gaan. Maar dat oogde heel strak en gecontroleerd

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit zal de samenleving ten goede doen en studenten lokken naar Rotterdam. Studenten trekken toch liever naar Amsterdam, Leiden en dergelijke omdat dat gezelliger studeren is.

Waarom vernieuwend?

Zie bovenstaande motivatie

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Image

Doe mee

Contactpersoon: Jacobine Meerman

Gerelateerde Plannen

2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Collage bwh

Brugwachtershuisjes Lab 010

experiment voor collectief hergebruik van 7 eenzame Rotterdamse brugwachtershuisjes

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Meer plannen