Ontdek › Plan

Vondelpark in Rotterdam

Aangemaakt: 18 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Het lijkt mij leuk om net als in Amsterdam zo'n groot park te hebben (als het vondelpark), waar gewoon iedereen z'n eigen ding mag doen. Met dagen als deze (goed weer) is het heerlijk om naar zo'n park te gaan en daar je vrienden te ontmoeten. Wel moet er dan controle zijn op vandalisme en criminaliteit. Maar kijk naar Amsterdam, als toerist of als inwoner is het gewoon heerlijk om door dat park te lopen, te hardlopen of te chillen. Zat zelf op school in de Carnissesingel, het was gewoon heerlijk om dan in de pauze het parkje in te gaan. Maar dat oogde heel strak en gecontroleerd

Waarom goed voor Rotterdam?

Dit zal de samenleving ten goede doen en studenten lokken naar Rotterdam. Studenten trekken toch liever naar Amsterdam, Leiden en dergelijke omdat dat gezelliger studeren is.

Waarom vernieuwend?

Zie bovenstaande motivatie

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Image

Doe mee

Contactpersoon: Jacobine Meerman

Gerelateerde Plannen

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan
Meer plannen