Ontdek › Plan

Voorkomen is beter dan dakloos.

Aangemaakt: 31 mei 2018

Schuldenvrije toekomst

Mijn plan is om in 6 maanden tijd een groep van 100 beginnende huurders in de leeftijdscategorie van 18 t/m 27 jaar te leren hoe ze zelf een schuldenvrije toekomst kunnen realiseren.

Ik wil met dit traject aantonen dat ik een succesvolle methodiek (Financiele Emotie) heb ontwikkeld, die al ruim 15 jaar succesvol wordt toegepast.
We geven je niet alleen de kennis om dit vroegtijdig te herkennen, maar ook een effectieve methode deze situatie te beheersen.
Want net zoals jij voor een belangrijk deel je eigen Financiële emoties veroorzaakt.
10 groepen van 10 personen zullen in een 6 maanden klassikaal de training financiële emotie volgen. De groep zal 5 keer een dagdeel deelnemen en per 2 uur coaching hebben
Alle deelnemers zullen individueel gecoacht worden.
Kosten per persoon voor het gehele traject
1 groep van 10 personen per dagdeel a € 500 euro x 5 dagen = € 2500
Als we uit gaan van 10 groepen kost het:€ 25.000
Coaching a €50 per uur x 2 uur per persoon = € 100
Als we uit gaan van 100 personen is dat:€ 10.000
totaal: € 35.000

Waarom goed voor Rotterdam?

Sven de langen onze wethouder zorg Rotterdam zei het al : “Een actualiteit is dat de groep jongeren die dakloos raakt stijgt.”

Het zou goed zijn voor Rotterdam om als eerste gemeente in Nederland de Financiële Emotie methode toe te passen. Een samenwerking met alle woningbouw verenigingen en makelaars is hierbij van groot belang. Gedragsverandering is nodig om tot een blijvend resultaat te komen. Het zal de gemeente Rotterdam veel geld besparen en veiliger maken.

Waarom vernieuwend?

De reden waarom steeds meer jongeren in Rotterdam dakloos worden is volgens mij voor een groot deel te wijten aan het feit dat wij onze kinderen niet leren wat geld is en hoe je ervoor moet waken niet emotioneel verslaafd te raken aan materialistische dingen.
Wij leren ze hoe ze moeten omgaan met financiële tegenslagen en hoe ze emotioneel in balans blijven. Wij leren mensen te vragen om hulp als het even financieel tegenzit.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Eric Paul Busropan

Contactpersoon: Eric Paul Busropan

Gerelateerde Plannen

Rechtenvrij spaarpot

Schuldenlab010

Schuldenlab010 wordt een lokale proeftuin waar publieke en private partijen op innovatieve en actiegerichte wijze samenwerken om armoede- en schulden in Rotterdam aan te pakken.

Bekijk dit plan
Logo 168 79835386

Go Lombardijen!

We stimuleren de informele netwerken van de bewoners in één straat in Lombardijen. • Bewoners wijzen elkaar de weg en helpen elkaar - duurzaam en effectief.

Bekijk dit plan

Plan Dam

volgt: heeft plan niet op de website gezet, wel een aanvraag ingediend

Bekijk dit plan
Warm rotterdam 3

Warm Rotterdam

Warm Rotterdam is de beweging voor inclusie en tegen armoede. Warm Rotterdam initieert en organiseert een beweging richting een samenleving waarin iedereen telt en iedereen mee doet.

Bekijk dit plan

Schuldhulp binnen bereik

Het Rotterdamincassobureau als verwerker van persoonsgegevens middels convenanten met crediteuren van Rotterdammers met het doel om vroegsignalering in te zetten waardoor betalingsachterstanden niet verworden tot problematische schulden. G.

Bekijk dit plan
Monnie1

Monnie

De app Monnie geeft jongeren overzicht in hun financiën en biedt praktische stappen om grote schulden te voorkomen.

Bekijk dit plan
Meer plannen