Ontdek › Plan

Vreedzame wijk 3036

Aangemaakt: 17 mei 2016

Heb hart voor onderwijs

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Het uitrollen van de werkwijze Vreedzame school naar een breder geheel namelijk de Vreedzame wijk. De Vreedzame Wijk komt voort uit De Vreedzame School, een onderwijsprogramma waar leerlingen een stem krijgen en mee mogen denken over allerlei zaken, en waar ze leren op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, en hoe je conflicten constructief kunt oplossen. Door de positieve effecten van De Vreedzame School lijkt het ons een goed plan om het succes van De Vreedzame School door te trekken naar de wijk: De Vreedzame Wijk.
De Hildegardisschool is een vreedzame school (zie hieronder bijlage 2). Zij werken al 4 jaar op deze manier. Wij zien hier een mogelijkheid om met deze fijne methode om een verbreding te bewerkstellingen. En wel naar een samenhangende pedagogische aanpak ingevoerd door meerdere organisaties onze in de wijk die met kinderen werken. De uitgangspunten staan in bijlage 2.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het algemene doel is: bijdragen aan een body of knowledge met betrekking tot de pedagogische civil society. We willen meer inzicht in hoe we ouders en bewoners kunnen betrekken bij De Vreedzame Wijk, bij het opvoedklimaat in de wijk, om zo de vorming van democratische burgers te versterken, én om en ‘beschermende schil’ rondom gezinnen en kinderen te creëren. We richten ons op een positief opvoedklimaat,op het bevorderen van het welbevinden, de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van kinderen

Waarom vernieuwend?

Grote veranderingen in het maatschappelijk veld, zoals het ‘vernieuwend welzijn’ en de transitie Jeugdzorg raken aan de inspanningen op het gebied van De Vreedzame Wijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: De Droomplaats Kinderopvang

Contactpersoon: Rosetta Klein

Wij zoeken

Hulp bij het indienen van het plan, en het maken van de begroting.

Gerelateerde Plannen

Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Image

debat010

Rotterdamse leerlingen uit verschillende culturen, religies en lagen van de bevolking gaan met elkaar in debat.

Bekijk dit plan
Diploma uitreiking

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde gezinsondersteuning

Persoonlijke en betrokken gezinsondersteuning met oog voor potentie waarin professionals op gezinsniveau samenwerken om gezinnen te laten groeien en bloeien.

Bekijk dit plan
Meer plannen