Ontdek › Plan

Vreedzame wijk 3036

Aangemaakt: 17 mei 2016

Heb hart voor onderwijs

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Het uitrollen van de werkwijze Vreedzame school naar een breder geheel namelijk de Vreedzame wijk. De Vreedzame Wijk komt voort uit De Vreedzame School, een onderwijsprogramma waar leerlingen een stem krijgen en mee mogen denken over allerlei zaken, en waar ze leren op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, en hoe je conflicten constructief kunt oplossen. Door de positieve effecten van De Vreedzame School lijkt het ons een goed plan om het succes van De Vreedzame School door te trekken naar de wijk: De Vreedzame Wijk.
De Hildegardisschool is een vreedzame school (zie hieronder bijlage 2). Zij werken al 4 jaar op deze manier. Wij zien hier een mogelijkheid om met deze fijne methode om een verbreding te bewerkstellingen. En wel naar een samenhangende pedagogische aanpak ingevoerd door meerdere organisaties onze in de wijk die met kinderen werken. De uitgangspunten staan in bijlage 2.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het algemene doel is: bijdragen aan een body of knowledge met betrekking tot de pedagogische civil society. We willen meer inzicht in hoe we ouders en bewoners kunnen betrekken bij De Vreedzame Wijk, bij het opvoedklimaat in de wijk, om zo de vorming van democratische burgers te versterken, én om en ‘beschermende schil’ rondom gezinnen en kinderen te creëren. We richten ons op een positief opvoedklimaat,op het bevorderen van het welbevinden, de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van kinderen

Waarom vernieuwend?

Grote veranderingen in het maatschappelijk veld, zoals het ‘vernieuwend welzijn’ en de transitie Jeugdzorg raken aan de inspanningen op het gebied van De Vreedzame Wijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: De Droomplaats Kinderopvang

Contactpersoon: Rosetta Klein

Wij zoeken

Hulp bij het indienen van het plan, en het maken van de begroting.

Gerelateerde Plannen

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Campus hoogvliet ai exterieur 1

Projectplan Campus Academie Hoogvliet

Het doel is om bassischoolleerlingen uit groep 8 in Hoogvliet extra aandacht, ondersteuning en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Meer plannen