Ontdek › Plan

Vreedzame wijk 3036

Aangemaakt: 17 mei 2016

Heb hart voor onderwijs

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Het uitrollen van de werkwijze Vreedzame school naar een breder geheel namelijk de Vreedzame wijk. De Vreedzame Wijk komt voort uit De Vreedzame School, een onderwijsprogramma waar leerlingen een stem krijgen en mee mogen denken over allerlei zaken, en waar ze leren op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, en hoe je conflicten constructief kunt oplossen. Door de positieve effecten van De Vreedzame School lijkt het ons een goed plan om het succes van De Vreedzame School door te trekken naar de wijk: De Vreedzame Wijk.
De Hildegardisschool is een vreedzame school (zie hieronder bijlage 2). Zij werken al 4 jaar op deze manier. Wij zien hier een mogelijkheid om met deze fijne methode om een verbreding te bewerkstellingen. En wel naar een samenhangende pedagogische aanpak ingevoerd door meerdere organisaties onze in de wijk die met kinderen werken. De uitgangspunten staan in bijlage 2.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het algemene doel is: bijdragen aan een body of knowledge met betrekking tot de pedagogische civil society. We willen meer inzicht in hoe we ouders en bewoners kunnen betrekken bij De Vreedzame Wijk, bij het opvoedklimaat in de wijk, om zo de vorming van democratische burgers te versterken, én om en ‘beschermende schil’ rondom gezinnen en kinderen te creëren. We richten ons op een positief opvoedklimaat,op het bevorderen van het welbevinden, de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van kinderen

Waarom vernieuwend?

Grote veranderingen in het maatschappelijk veld, zoals het ‘vernieuwend welzijn’ en de transitie Jeugdzorg raken aan de inspanningen op het gebied van De Vreedzame Wijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: De Droomplaats Kinderopvang

Contactpersoon: Rosetta Klein

Wij zoeken

Hulp bij het indienen van het plan, en het maken van de begroting.

Gerelateerde Plannen

Image gwk

GrowWizzKid Rotterdam

Met GrowWizzKid gebruikt de groeicyclus van planten als kapstok voor vakoverstijgend onderwijs dmv ontdekkend leren. De intrinsieke nieuwsgierigheid van kinderen wordt geprikkeld waardoor lesstof beter beklijft.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Bizzy b. uitsnede titel   bijtje

Bizzy B. - voor veerkrachtige jongeren

Een trainingsprogramma voor talentontwikkeling op het middelbare onderwijs, gericht op verhoging van de mentale veerkracht en de emotionele intelligentie. Jongeren stimuleren tot het ontwikkelen en eigen maken van de 21-eeuwse vaardigheden.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Meer plannen