Ontdek › Plan

Vreedzame wijk 3036

Aangemaakt: 17 mei 2016

Heb hart voor onderwijs

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Het uitrollen van de werkwijze Vreedzame school naar een breder geheel namelijk de Vreedzame wijk. De Vreedzame Wijk komt voort uit De Vreedzame School, een onderwijsprogramma waar leerlingen een stem krijgen en mee mogen denken over allerlei zaken, en waar ze leren op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, en hoe je conflicten constructief kunt oplossen. Door de positieve effecten van De Vreedzame School lijkt het ons een goed plan om het succes van De Vreedzame School door te trekken naar de wijk: De Vreedzame Wijk.
De Hildegardisschool is een vreedzame school (zie hieronder bijlage 2). Zij werken al 4 jaar op deze manier. Wij zien hier een mogelijkheid om met deze fijne methode om een verbreding te bewerkstellingen. En wel naar een samenhangende pedagogische aanpak ingevoerd door meerdere organisaties onze in de wijk die met kinderen werken. De uitgangspunten staan in bijlage 2.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het algemene doel is: bijdragen aan een body of knowledge met betrekking tot de pedagogische civil society. We willen meer inzicht in hoe we ouders en bewoners kunnen betrekken bij De Vreedzame Wijk, bij het opvoedklimaat in de wijk, om zo de vorming van democratische burgers te versterken, én om en ‘beschermende schil’ rondom gezinnen en kinderen te creëren. We richten ons op een positief opvoedklimaat,op het bevorderen van het welbevinden, de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van kinderen

Waarom vernieuwend?

Grote veranderingen in het maatschappelijk veld, zoals het ‘vernieuwend welzijn’ en de transitie Jeugdzorg raken aan de inspanningen op het gebied van De Vreedzame Wijk.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: De Droomplaats Kinderopvang

Contactpersoon: Rosetta Klein

Wij zoeken

Hulp bij het indienen van het plan, en het maken van de begroting.

Gerelateerde Plannen

1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan

Jeugdacademie Rotterdam

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Meer plannen