Ontdek › Plan

Webwinkelstraat

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers. Zo creëer je meer bekendheid bij alle Rotterdammers over wat er in verschillende winkelstraten te verkrijgen is. Rotterdammers raken zo meer bekend met verschillende winkelstraten. Dit zal leiden tot meer bezoekers, waarbij de kans groter is dat zij overgaan tot een aankoop. Tevens is de Webwinkelstraat een mooi middel om online en off-line shoppen met elkaar te verbinden dit ten behoeve van een mooie winkelbeleving.

Daarnaast biedt de Webwinkelstraat ook de mogelijkheid voor (potentiële) klanten om direct in contact te treden met de winkeliers. Ook krijgen creatieve wijkbewoners de mogelijkheid om via dit platform hun lokale producten aan te bieden en de mogelijkheid om samen te werken met de winkeliers uit de wijk. Zo creëer je een laagdrempelige manier om bewoners en ondernemers aan elkaar te verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een succesvolle winkelstraat wordt gecreëerd door de ondernemers in samenwerking met bewoners en het winkelend publiek. Dit zorgt voor levendige winkelstraten, betrokken ondernemers en bewoners, verminderd leegstand en zorgt ervoor dat Rotterdammers bekend raken met het aanbod van verschillende winkelstraten. Het moet er voor zorgen dat Rotterdammers vaker verschillende winkelstraten bezoeken.

Waarom vernieuwend?

1. Een nieuw concept dat goed past bij een vooruitstrevende stad als Rotterdam.

2. De recente technologische ontwikkelingen maakt deze vernieuwing mogelijk.

3. Nieuwe wegen bewandelen, om te komen tot bruisende winkelstraten.

4. Stimuleert lokale initiatieven van bewoners.

5. Laagdrempelig om ondernemers en bewoners aan elkaar te verbinden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Ousama Berrag

Gerelateerde Plannen

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Afbeelding voor plan

Een stad zonder gas

De Nederlandse samenleving staat voor een grote opgave bij de verduurzaming van de woningvoorraad en het dagelijkse leven.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Foodkrant cover 2017

FOODKRANT ROTTERDAM

Gratis krant voor Rotterdam over gezond, duurzaam & plantaardig(er) eten

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Meer plannen