Ontdek › Plan

Webwinkelstraat

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers. Zo creëer je meer bekendheid bij alle Rotterdammers over wat er in verschillende winkelstraten te verkrijgen is. Rotterdammers raken zo meer bekend met verschillende winkelstraten. Dit zal leiden tot meer bezoekers, waarbij de kans groter is dat zij overgaan tot een aankoop. Tevens is de Webwinkelstraat een mooi middel om online en off-line shoppen met elkaar te verbinden dit ten behoeve van een mooie winkelbeleving.

Daarnaast biedt de Webwinkelstraat ook de mogelijkheid voor (potentiële) klanten om direct in contact te treden met de winkeliers. Ook krijgen creatieve wijkbewoners de mogelijkheid om via dit platform hun lokale producten aan te bieden en de mogelijkheid om samen te werken met de winkeliers uit de wijk. Zo creëer je een laagdrempelige manier om bewoners en ondernemers aan elkaar te verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een succesvolle winkelstraat wordt gecreëerd door de ondernemers in samenwerking met bewoners en het winkelend publiek. Dit zorgt voor levendige winkelstraten, betrokken ondernemers en bewoners, verminderd leegstand en zorgt ervoor dat Rotterdammers bekend raken met het aanbod van verschillende winkelstraten. Het moet er voor zorgen dat Rotterdammers vaker verschillende winkelstraten bezoeken.

Waarom vernieuwend?

1. Een nieuw concept dat goed past bij een vooruitstrevende stad als Rotterdam.

2. De recente technologische ontwikkelingen maakt deze vernieuwing mogelijk.

3. Nieuwe wegen bewandelen, om te komen tot bruisende winkelstraten.

4. Stimuleert lokale initiatieven van bewoners.

5. Laagdrempelig om ondernemers en bewoners aan elkaar te verbinden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Ousama Berrag

Gerelateerde Plannen

Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Meer plannen