Ontdek › Plan

Webwinkelstraat

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers. Zo creëer je meer bekendheid bij alle Rotterdammers over wat er in verschillende winkelstraten te verkrijgen is. Rotterdammers raken zo meer bekend met verschillende winkelstraten. Dit zal leiden tot meer bezoekers, waarbij de kans groter is dat zij overgaan tot een aankoop. Tevens is de Webwinkelstraat een mooi middel om online en off-line shoppen met elkaar te verbinden dit ten behoeve van een mooie winkelbeleving.

Daarnaast biedt de Webwinkelstraat ook de mogelijkheid voor (potentiële) klanten om direct in contact te treden met de winkeliers. Ook krijgen creatieve wijkbewoners de mogelijkheid om via dit platform hun lokale producten aan te bieden en de mogelijkheid om samen te werken met de winkeliers uit de wijk. Zo creëer je een laagdrempelige manier om bewoners en ondernemers aan elkaar te verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Een succesvolle winkelstraat wordt gecreëerd door de ondernemers in samenwerking met bewoners en het winkelend publiek. Dit zorgt voor levendige winkelstraten, betrokken ondernemers en bewoners, verminderd leegstand en zorgt ervoor dat Rotterdammers bekend raken met het aanbod van verschillende winkelstraten. Het moet er voor zorgen dat Rotterdammers vaker verschillende winkelstraten bezoeken.

Waarom vernieuwend?

1. Een nieuw concept dat goed past bij een vooruitstrevende stad als Rotterdam.

2. De recente technologische ontwikkelingen maakt deze vernieuwing mogelijk.

3. Nieuwe wegen bewandelen, om te komen tot bruisende winkelstraten.

4. Stimuleert lokale initiatieven van bewoners.

5. Laagdrempelig om ondernemers en bewoners aan elkaar te verbinden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Ousama Berrag

Gerelateerde Plannen

R0 69 600 450 269 tender varen rotterdam

Het water centraal

Breng het water terug en daarmee ook de mogelijkheden om het water te gebruiken. Vissen, zwemmen, varen, zeilen, toerisme, beroepsvaart en alle mogelijkheden die dat te bieden heeft.

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Logo wm

WEmove - Economie van de Vriendschap

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Bekijk dit plan
Meer plannen