Ontdek › Plan

WEmove - Economie van de Vriendschap

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Een heel andere aanpak van armoedebestrijding: Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen. Drie tot tien deelnemers komen regelmatig bijeen, sparen, ontwikkelen talenten, leren samen, laten het leiderschap rouleren en ondernemen op kleine schaal. De groepen bieden producten en diensten aan aan elkaar op "een markt onder de markt".
Het opzetten van een kleinschalige ondersteunende organisatie die het vormen van zelfregiegroepen stimuleert, aanreikt wat nodig is om succesvol te kunnen draaien en op verzoek adviseert.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze werkwijze biedt een oplossing voor een voor de overheid moeilijk bereikbare doelgroep: mensen met een uitkering die geen kans maken op de arbeidsmarkt. Door deelname aan zelfregiegroepen wordt de intrinsieke motivatie aangeboord! Mensen kunnen op hun eigen tempo aan de slag met hun talenten. Door de interactie tussen zelfregiegroepen komen mensen van verschillende culturen met elkaar in contact en groeit de sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

Deelname aan een zelfregiegroep bewerkstelligt een "mindswitch" bij de deelnemers en maakt hen actiever en mondiger! Mensen ontdekken dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun toekomst en die van hun kinderen. Niet wachten tot een ander je probleem oplost maar zelf aan de slag! Geen consumenten maar producenten! Niet wachten op geld van buitenaf maar zelf kleine bedragen sparen! Niet zelfredzaam maar samenredzaam!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo wm

Doe mee

Organisatie: Wmove.nu

Contactpersoon: Bärbel Goedeking, Bas Ruizeveld de Winter

Wij zoeken

netwerk, advies, mensen die mee willen leren....

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Meer plannen