Ontdek › Plan

WEmove - Economie van de Vriendschap

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Een heel andere aanpak van armoedebestrijding: Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen. Drie tot tien deelnemers komen regelmatig bijeen, sparen, ontwikkelen talenten, leren samen, laten het leiderschap rouleren en ondernemen op kleine schaal. De groepen bieden producten en diensten aan aan elkaar op "een markt onder de markt".
Het opzetten van een kleinschalige ondersteunende organisatie die het vormen van zelfregiegroepen stimuleert, aanreikt wat nodig is om succesvol te kunnen draaien en op verzoek adviseert.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze werkwijze biedt een oplossing voor een voor de overheid moeilijk bereikbare doelgroep: mensen met een uitkering die geen kans maken op de arbeidsmarkt. Door deelname aan zelfregiegroepen wordt de intrinsieke motivatie aangeboord! Mensen kunnen op hun eigen tempo aan de slag met hun talenten. Door de interactie tussen zelfregiegroepen komen mensen van verschillende culturen met elkaar in contact en groeit de sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

Deelname aan een zelfregiegroep bewerkstelligt een "mindswitch" bij de deelnemers en maakt hen actiever en mondiger! Mensen ontdekken dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun toekomst en die van hun kinderen. Niet wachten tot een ander je probleem oplost maar zelf aan de slag! Geen consumenten maar producenten! Niet wachten op geld van buitenaf maar zelf kleine bedragen sparen! Niet zelfredzaam maar samenredzaam!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo wm

Doe mee

Organisatie: Wmove.nu

Contactpersoon: Bärbel Goedeking, Bas Ruizeveld de Winter

Wij zoeken

netwerk, advies, mensen die mee willen leren....

Gerelateerde Plannen

Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan

DS/ Dienst Samenwerking

je schulden overzicht van deurwaardes, gerechtelijke deurwaardes, schuldeisers via DS aanvragen, incassobureaus

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Meer plannen