Ontdek › Plan

WEmove - Economie van de Vriendschap

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Een heel andere aanpak van armoedebestrijding: Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen. Drie tot tien deelnemers komen regelmatig bijeen, sparen, ontwikkelen talenten, leren samen, laten het leiderschap rouleren en ondernemen op kleine schaal. De groepen bieden producten en diensten aan aan elkaar op "een markt onder de markt".
Het opzetten van een kleinschalige ondersteunende organisatie die het vormen van zelfregiegroepen stimuleert, aanreikt wat nodig is om succesvol te kunnen draaien en op verzoek adviseert.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze werkwijze biedt een oplossing voor een voor de overheid moeilijk bereikbare doelgroep: mensen met een uitkering die geen kans maken op de arbeidsmarkt. Door deelname aan zelfregiegroepen wordt de intrinsieke motivatie aangeboord! Mensen kunnen op hun eigen tempo aan de slag met hun talenten. Door de interactie tussen zelfregiegroepen komen mensen van verschillende culturen met elkaar in contact en groeit de sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

Deelname aan een zelfregiegroep bewerkstelligt een "mindswitch" bij de deelnemers en maakt hen actiever en mondiger! Mensen ontdekken dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun toekomst en die van hun kinderen. Niet wachten tot een ander je probleem oplost maar zelf aan de slag! Geen consumenten maar producenten! Niet wachten op geld van buitenaf maar zelf kleine bedragen sparen! Niet zelfredzaam maar samenredzaam!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo wm

Doe mee

Organisatie: Wmove.nu

Contactpersoon: Bärbel Goedeking, Bas Ruizeveld de Winter

Wij zoeken

netwerk, advies, mensen die mee willen leren....

Gerelateerde Plannen

SB/ Stunning B

Zelf ontworpen babyproducten met een pedagogische visie.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Wetlab

Gegroeid in Rotterdam

Het wetlab van BlueCity, een circulaire hub gevestigd in voormalig Tropicana, wordt zo ontwikkeld dat het mogelijk is om drie soorten onderzoek te doen in BlueCity Lab: bacterieel onderzoek, schimmels, en gisten.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Meer plannen