Ontdek › Plan

WEmove - Economie van de Vriendschap

Aangemaakt: 30 april 2018

Rotterdam economisch vooruit

Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen en gaan op kleine schaal ondernemen.

Een heel andere aanpak van armoedebestrijding: Mensen met een minimuminkomen en weinig kansen op de arbeidsmarkt vormen zelfregiegroepen. Drie tot tien deelnemers komen regelmatig bijeen, sparen, ontwikkelen talenten, leren samen, laten het leiderschap rouleren en ondernemen op kleine schaal. De groepen bieden producten en diensten aan aan elkaar op "een markt onder de markt".
Het opzetten van een kleinschalige ondersteunende organisatie die het vormen van zelfregiegroepen stimuleert, aanreikt wat nodig is om succesvol te kunnen draaien en op verzoek adviseert.

Waarom goed voor Rotterdam?

Deze werkwijze biedt een oplossing voor een voor de overheid moeilijk bereikbare doelgroep: mensen met een uitkering die geen kans maken op de arbeidsmarkt. Door deelname aan zelfregiegroepen wordt de intrinsieke motivatie aangeboord! Mensen kunnen op hun eigen tempo aan de slag met hun talenten. Door de interactie tussen zelfregiegroepen komen mensen van verschillende culturen met elkaar in contact en groeit de sociale cohesie.

Waarom vernieuwend?

Deelname aan een zelfregiegroep bewerkstelligt een "mindswitch" bij de deelnemers en maakt hen actiever en mondiger! Mensen ontdekken dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op hun toekomst en die van hun kinderen. Niet wachten tot een ander je probleem oplost maar zelf aan de slag! Geen consumenten maar producenten! Niet wachten op geld van buitenaf maar zelf kleine bedragen sparen! Niet zelfredzaam maar samenredzaam!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo wm

Doe mee

Organisatie: Wmove.nu

Contactpersoon: Bärbel Goedeking, Bas Ruizeveld de Winter

Wij zoeken

netwerk, advies, mensen die mee willen leren....

Gerelateerde Plannen

Blue food gr 10

Zero Foodwaste Rotterdam

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Vuilnis

Met BetterBeGreen op weg naar de cellulose economie

BetterBeGreen gaat met gangbare, simpele en kleinschalige apparatuur productie van cellulose bioplastic uit oud papier maken

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
Rustaurant

Rustaurant Rotterdam

Een akoestisch aangename setting (rust) kan restaurantbezoekers met een gehoorprobleem helpen het sociale karakter van een gezamenlijk etentje op een prettige manier te ervaren.

Bekijk dit plan
Meer plannen