Ontdek › Plan

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

De ruimte die de stad heeft voor kleine events zorgt ervoor dat het culturele leven een eigen karakter heeft. We Own Rotterdam koestert dit en helpt cultuurmakers en initiatiefnemers hun event te promoten via de online alternatieve agenda van Rotterdam weownrotterdam.nl.

Tegelijkertijd zien we dat dit niet voldoende bijdraagt aan cultureel Rotterdam op de lange termijn. Wij geloven dat dit wel gedaan kan worden wanneer er aandacht is voor toekomstbestendig en duurzaam organiseren van events. Door scherp te kijken naar de trends van events in een steeds wereldwijd populairder Rotterdam en door rekening te houden met klimaat en milieu.

Met een reeks van 5 meetups met talks van experts voor cultuurmakers en initiatiefnemers willen we hen inspireren dit te doen. Hiervoor vragen wij een bijdrage van €20.000. Zo investeren we in een community van cultuurmakers en initiatiefnemers met als doel nu en in de toekomst een cultuursector met Rotterdams karakter.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is zich ontzettend aan het ontwikkelen op allerlei fronten; wonen, werken, demografie, economie, etc. We moeten tijdens deze ontwikkelingen nog steeds oog blijven hebben voor kleine culturele en kunstzinnige ontmoetingen in de stad. Wij willen hier bewust aandacht aan geven zodat de Rotterdamse cultuursector divers en dynamisch blijft. Door de cultuurmakers van deze events te versterken, kunnen zij onze stad verrijken.

Waarom vernieuwend?

Met de reeks meetups voor cultuurmakers en initiatiefnemers van events willen we aandacht geven aan de kleinschalige en alternatieve events in Rotterdam. Wij willen hen inspireren om hun events toekomstbestendig en duurzaam te organiseren. Vernieuwend hieraan is dat we cultuur, ondernemerschap en duurzaamheid bij elkaar brengen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

015 wor lezing

Doe mee

Organisatie: We Own Rotterdam

Contactpersoon: Tabitha Mann

Wij zoeken

Een financiële bijdrage aan de reeks met meet-ups die we willen gebruiken om kosten zoals locatie, catering, promotie en sprekers te dekken. Wij kunnen alleen gedeeltelijk de kosten dekken en uren voor de organisatie leveren.

Gerelateerde Plannen

Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan

Multi Muziek Rotterdam

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Bekijk dit plan
Meer plannen