Ontdek › Plan

WERKPLAATS VOOR DOOR

Aangemaakt: 31 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

In het hart van Middelland is een ruimte beschikbaar waar wij graag deze werkplaats willen inrichten, met als lichtend voorbeeld de Bouwkeet aan de Schiedamseweg. VOOR DOOR wordt beheerd door Stichting MadeBy en zal gedurende de week openstaan voor jongeren uit Middelland, ook voor kwetsbare jongeren. Met VOOR DOOR hopen we voor alle jongeren een solide basis te creëren met sociale vaardigheden, interesse voor opleidingen, leerwerktrajecten en specialisaties in ambachten. Evenals bewustwording, zelfstandigheid en zelfverzekerdheid. De jongeren worden gecoacht en krijgen workshops van kunstenaars, stilisten, grafici, ontwerpers, jongerencoaches, ervaringsdeskundigen, vakmensen, het bedrijfsleven en trainers.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Middelland ontbreekt een creatieve werkplaats waar jongeren onder begeleiding van vakmensen, niet alleen ambachtelijke vaardigheden leren zoals, stofferen, hout bewerken en solderen maar ook creatieve uitingen op het gebied van kleding customizen, sieraden maken, werken met transferpersen, 3D-printen en fotograferen. Stichting MadeBy gelooft in kunst en creativiteit als bindende factor. Het helpt jongeren bovendien om een betere versie van zichzelf te worden.

Waarom vernieuwend?

Het plan VOOR DOOR is voortgekomen uit samenwerking met de werkgroep Jongeren Middelland van social worker Samir Yaaqobi en creatief projectleider van stichting MadeBy Houssein Bouziane. Deze jongeren met een Marokkaanse achtergrond willen in een gemêleerde wijk als Middelland voor alle jongeren in Middelland, met inzet van kunst en creativiteit de deur openen en ontplooiing, sociale vaardigheden, participatie, specialisatie, interesse en bewustwording stimuleren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voor door

Doe mee

Organisatie: MadeBy

Contactpersoon: Houssein Bouziane en Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Cliq jij mee 1 638

CLIQ - Connecting Culture & Business

Een nieuw netwerk voor ‘challengers en game changers’ in cultuur en bedrijfsleven

Bekijk dit plan
Meer plannen