Ontdek › Plan

WERKPLAATS VOOR DOOR

Aangemaakt: 31 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

In het hart van Middelland is een ruimte beschikbaar waar wij graag deze werkplaats willen inrichten, met als lichtend voorbeeld de Bouwkeet aan de Schiedamseweg. VOOR DOOR wordt beheerd door Stichting MadeBy en zal gedurende de week openstaan voor jongeren uit Middelland, ook voor kwetsbare jongeren. Met VOOR DOOR hopen we voor alle jongeren een solide basis te creëren met sociale vaardigheden, interesse voor opleidingen, leerwerktrajecten en specialisaties in ambachten. Evenals bewustwording, zelfstandigheid en zelfverzekerdheid. De jongeren worden gecoacht en krijgen workshops van kunstenaars, stilisten, grafici, ontwerpers, jongerencoaches, ervaringsdeskundigen, vakmensen, het bedrijfsleven en trainers.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Middelland ontbreekt een creatieve werkplaats waar jongeren onder begeleiding van vakmensen, niet alleen ambachtelijke vaardigheden leren zoals, stofferen, hout bewerken en solderen maar ook creatieve uitingen op het gebied van kleding customizen, sieraden maken, werken met transferpersen, 3D-printen en fotograferen. Stichting MadeBy gelooft in kunst en creativiteit als bindende factor. Het helpt jongeren bovendien om een betere versie van zichzelf te worden.

Waarom vernieuwend?

Het plan VOOR DOOR is voortgekomen uit samenwerking met de werkgroep Jongeren Middelland van social worker Samir Yaaqobi en creatief projectleider van stichting MadeBy Houssein Bouziane. Deze jongeren met een Marokkaanse achtergrond willen in een gemêleerde wijk als Middelland voor alle jongeren in Middelland, met inzet van kunst en creativiteit de deur openen en ontplooiing, sociale vaardigheden, participatie, specialisatie, interesse en bewustwording stimuleren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voor door

Doe mee

Organisatie: MadeBy

Contactpersoon: Houssein Bouziane en Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan

RE GENERATE

REGENERATE is een tweejarig project gericht op de doorontwikkeling van het online platform voor beginnend creatief ondernemers.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen