Ontdek › Plan

WERKPLAATS VOOR DOOR

Aangemaakt: 31 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

In het hart van Middelland is een ruimte beschikbaar waar wij graag deze werkplaats willen inrichten, met als lichtend voorbeeld de Bouwkeet aan de Schiedamseweg. VOOR DOOR wordt beheerd door Stichting MadeBy en zal gedurende de week openstaan voor jongeren uit Middelland, ook voor kwetsbare jongeren. Met VOOR DOOR hopen we voor alle jongeren een solide basis te creëren met sociale vaardigheden, interesse voor opleidingen, leerwerktrajecten en specialisaties in ambachten. Evenals bewustwording, zelfstandigheid en zelfverzekerdheid. De jongeren worden gecoacht en krijgen workshops van kunstenaars, stilisten, grafici, ontwerpers, jongerencoaches, ervaringsdeskundigen, vakmensen, het bedrijfsleven en trainers.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Middelland ontbreekt een creatieve werkplaats waar jongeren onder begeleiding van vakmensen, niet alleen ambachtelijke vaardigheden leren zoals, stofferen, hout bewerken en solderen maar ook creatieve uitingen op het gebied van kleding customizen, sieraden maken, werken met transferpersen, 3D-printen en fotograferen. Stichting MadeBy gelooft in kunst en creativiteit als bindende factor. Het helpt jongeren bovendien om een betere versie van zichzelf te worden.

Waarom vernieuwend?

Het plan VOOR DOOR is voortgekomen uit samenwerking met de werkgroep Jongeren Middelland van social worker Samir Yaaqobi en creatief projectleider van stichting MadeBy Houssein Bouziane. Deze jongeren met een Marokkaanse achtergrond willen in een gemêleerde wijk als Middelland voor alle jongeren in Middelland, met inzet van kunst en creativiteit de deur openen en ontplooiing, sociale vaardigheden, participatie, specialisatie, interesse en bewustwording stimuleren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voor door

Doe mee

Organisatie: MadeBy

Contactpersoon: Houssein Bouziane en Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen