Ontdek › Plan

WERKPLAATS VOOR DOOR

Aangemaakt: 31 mei 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

In het hart van Middelland is een ruimte beschikbaar waar wij graag deze werkplaats willen inrichten, met als lichtend voorbeeld de Bouwkeet aan de Schiedamseweg. VOOR DOOR wordt beheerd door Stichting MadeBy en zal gedurende de week openstaan voor jongeren uit Middelland, ook voor kwetsbare jongeren. Met VOOR DOOR hopen we voor alle jongeren een solide basis te creëren met sociale vaardigheden, interesse voor opleidingen, leerwerktrajecten en specialisaties in ambachten. Evenals bewustwording, zelfstandigheid en zelfverzekerdheid. De jongeren worden gecoacht en krijgen workshops van kunstenaars, stilisten, grafici, ontwerpers, jongerencoaches, ervaringsdeskundigen, vakmensen, het bedrijfsleven en trainers.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Middelland ontbreekt een creatieve werkplaats waar jongeren onder begeleiding van vakmensen, niet alleen ambachtelijke vaardigheden leren zoals, stofferen, hout bewerken en solderen maar ook creatieve uitingen op het gebied van kleding customizen, sieraden maken, werken met transferpersen, 3D-printen en fotograferen. Stichting MadeBy gelooft in kunst en creativiteit als bindende factor. Het helpt jongeren bovendien om een betere versie van zichzelf te worden.

Waarom vernieuwend?

Het plan VOOR DOOR is voortgekomen uit samenwerking met de werkgroep Jongeren Middelland van social worker Samir Yaaqobi en creatief projectleider van stichting MadeBy Houssein Bouziane. Deze jongeren met een Marokkaanse achtergrond willen in een gemêleerde wijk als Middelland voor alle jongeren in Middelland, met inzet van kunst en creativiteit de deur openen en ontplooiing, sociale vaardigheden, participatie, specialisatie, interesse en bewustwording stimuleren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voor door

Doe mee

Organisatie: MadeBy

Contactpersoon: Houssein Bouziane en Joke van Bilsen

Gerelateerde Plannen

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
Artzone 010 artlab

ARTZONE-010

Semi-permanent kunstlaboratorium als experimentele vrijplaats en proeftuin voor beeldende kunst en design.

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Culture campsite image 02b

Culture Campsite

Culture Campsite is een duurzame stadscamping en publieke tentoonstelling inéén. Een plek waar je slaapt in kleinschalige architectuur tussen geurige planten op een steenworp afstand van de Maas en nog geen tien minuten van het centrum van Rotterdam.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Meer plannen