Ontdek › Plan

Wijkvervoer in Versnelling

Aangemaakt: 07 november 2016

Dus echt iedereen aan het werk

Centraal herkenbaar lean en mean verbinden en aanvullend vervoer met elkaar betaalbaar gaande te houden

Ontwikkelingen vragen ons beter in te spelen op vervoervragen, grensoverschrijding en samenwerking, niet alleen vrijwilligersorganisaties onderling, ook met professionals. Wijkbus Rotterdam is al breed actief in heel Rotterdam. Aan vrijwilligers bieden wij een leuke vrijwilligerswerkplek en wij willen dit uitbreiden met werkervaringstrajecten. Werkervaringstrajecten die 1 op 1 aansluiten op instroom bij chauffeursopleidingen. Ook kantoormedewerkers willen wij werkervaringstrajecten als callcentermedewerker, hierbij werken wij al met een professioneel planningssysteem. De eerste ervaringen zijn positief en vragen een vervolg. Wij willen krachten bundelen, samenwerken, gebruik maken van al aanwezige initiatieven en juist die combinatie zijn, die herkenbaar voor alle partijen zichtbaar aanwezig is. Hierdoor is constructief overleg mogelijk en kan er effectief en effectief worden samengewerkt gemeente Rotterdam MO, pre-matching, matching, RET en vervoer op maat.

Waarom goed voor Rotterdam?

Leuker, beter, goedkoper, herkenbaar, duurzaam. Combineren en samenbrengen van vervoersprojecten die met en door vrijwilligers worden gerealiseerd. Gesprekspartner voor overheid, gemeente, RET, VoM, nieuwe vervoersprojecten. Activering, opleiding uitkeringsgerechtigden voor uitstroom naar betaald werk. En vrijwilligerswerk na bijvoorbeeld pensionering. Lean en Mean, groen, betrokken en gezamenlijk antwoorden vinden op creëren van kansen uitkeringsgerechtigden en nieuwe innoverende vervoersvragen

Waarom vernieuwend?

Bundelen en in regie organiseren van vrijwilligers vervoersprojecten. Naast traditioneel vrijwilligerswerk, uitkeringsgerechtigden werkervaringstrajecten bieden en potentiële uitstroom naar callcenterwerk en chauffeurswerk. Constructieve samenwerking met overheid, gemeenten en professionele vervoersbedrijven en focus op 55 plus en alleenstaanden met kinderen. Een slimme mix van activiteiten, projecten, taken, werk, opleiding etc. herkenbaar en beschikbaar voor alle gerelateerde doelgroepen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

491

Doe mee

Organisatie: Cooperatie Wijkmobiliteit Rotterdam-Wijkbus Rotterdam

Contactpersoon: Ebel Magnin

E-mail: e.magnin@wijkbus.nl

Telefoon: 0108201880

Adres: Sportlaan 75, 3078 WR Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Arbeidsmarkt

Overschie Werkt

Werkgelegenheidsproject door samenwerking met welzijnsorganisatie en lokale ondernemers.

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan

Project Bijstand

Mijn idee is om uitkeringsgerechtigden (Bijstand) met een taalachterstand en met geen/lage opleiding te helpen aan een baan.

Bekijk dit plan
Meer plannen