Ontdek › Plan

Witte Boten Plan

Subsidie toegekend € 20.000,00

Aangemaakt: 31 mei 2017

Sport beweegt Rotterdam

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

De Willem Alexander Baan, de mooiste roeibaan van Europa, is voor iedereen toegankelijk alleen de meeste mensen weten de weg niet te vinden naar dit water en voor veel mensen zijn de huidige roeiboten te moeilijk om in te varen. Met de Volans4all kan iedereen, jong en oud, ervaren en onervaren laagdrempelig zelf roeien. Wanneer en hoe vaak men maar wil. In het begin een kleine instructie en daarna in een groep of alleen. De boten liggen dan klaar aan een steiger om in te stappen. Om het Witte Botenplan te promoten zullen de eerste 2 jaar de boten ook op een trailer makkelijk te vervoeren zijn en kunnen de boten ook gevaren worden op elk water dicht bij de burgers en ook scholieren. Kralingse Plas of Zevenhuizerplas maar ook op de Rotte of de inhammen van de Nieuwe Maas zoals de Maashaven. Een groep instructeurs zullen de eerste slagen in de roeiboot begeleiden. In de eerste 2 jaren zullen er ook vrijwilligers worden geworven die het beheer en ook de instructielessen zullen overnemen

Waarom goed voor Rotterdam?

Roeien is een super gezonde sport. Je traint alle spiergroepen in één keer zonder veel kans op een blessure. Het is ook heerlijk om juist in de buitenlucht te sporten. Je kan het alleen of in een groep beoefenen. De Willem-Alexander Baan is een unieke omgeving, onder de rook van Rotterdam gelegen. Veel te weinig mensen kennen het gebied. Naast roeien kan je er ook prima hardlopen, skeeleren, fietsen en zwemmen. Door de meeste drempels weg te halen zal de roeisport een volkssport worden.

Waarom vernieuwend?

Het is uniek in de wereld dat je op deze manier kan gaan roeien; roeiplezier voor iedereen. De internationale roeibond FISA steunt en volgt het project nauw. Zij willen de boot verder uitrollen in de rest van de wereld. De boot zelf is vernieuwend in de vorm en de toepassing van de sliding rigger. Het programma rond het Witte Boten Plan is ook vernieuwend. Geen nieuwe sportvereniging maar wel op termijn een groep actieve vrijwilligers die het plan uitvoeren.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

P1960190

Doe mee

Organisatie: Volans Rowing

Contactpersoon: Cees van Bladel

Wij zoeken

Via de sport ambassadeurs zoeken wij contact met de watersportverenigingen in Rotterdam en samen willen we kijken op welk plaatsen / wijken de meeste vraag / behoefte is voor het roeien. Verder hebben wij hulp nodig van de gemeente rond de communicatie van het project.Vrijwilligers kunnen zich nu reeds melden

Gerelateerde Plannen

Sneakyfitness flash

Sneaky Fitness

Sneaky Fitness: spelenderwijs stimuleren van beweging en sociale cohesie in Bospolder/Tussendijken

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
Logo zuiderpark frisbee experience

Zuiderpark Frisbee Experience

Een innovatief en sportief nieuw Frisbee plan.

Bekijk dit plan
Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Goed idee

BeweegPlus School

De school waar voor-, tijdens- en na schooltijd bewogen wordt!

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
01 logo

De Doorlopert - uitdagende sportroutes

De ‘DooRlopert’ is een initiatief dat sporten in de buitenlucht spannend en laagdrempelig maakt.

Bekijk dit plan
Meer plannen