Ontdek › Plan

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Aangemaakt: 18 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

In de Worldschool Junior Academy Rotterdam werken top-leerlingen uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs samen met top-leerlingen uit een ontwikkelingsland. De leerlingen werken in internationale onderzoeksteams voor opdrachtgevers in ontwikkelingslanden in Afrika. De onderzoeken zijn bedoeld om ontwikkeling te stimuleren. De deelnemende leerlingen bezoeken elkaar wederzijds, en volgen bij de bezoeken een intensief studieprogramma, bedoeld ter ondersteuning van het eigen onderzoek.

Leerlingen presenteren de resultaten van hun onderzoek wederzijds aan opdrachtgevers in het ontwikkelingsland of -ontwikkelingsgebied. Leerlingen verkrijgen hiermee het Worldschool Junior Academy Certificate, dat mede is ondertekend door de opdrachtgevers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het motto is: Rotterdam in de wereld en de wereld in Rotterdam. Rotterdamse leerlingen verbinden zich met leerlingen in Afrika en gezamenlijk verbinden zij zich aan global issues die hen allen - en ons allen - aangaan. Zo wordt Rotterdam ook vanuit het onderwijs gezien een wereldstad.

Waarom vernieuwend?

Het project is een invulling van grote innovatieve doelen die scholen voor voortgezet onderwijs zich de komende tijd stellen: leerlingen leren onderzoeken en hen in staat stellen op een productieve manier maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. Ook als het gaat om mondiale kwesties. En dan niet in 'leuke projecten', los van het leerplan, maar als kwalitatief hoogstaand, in het curriculum geïntegreerde onderwijs.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo ja rotterdam

Doe mee

Organisatie: Bureau Educatief Ontwerpen

Contactpersoon: Erik Vos

E-mail: e.vos@educatief-ontwerpen.nl

Adres: Schiehavenkade 326, 3024 EZ Rotterdam

Wij zoeken

Eerder gesprek met gemeente gevoerd. Op dit moment geen hulp meer nodig.

Gerelateerde Plannen

Afbeelding1

YCADEMY010 | gerse koppen

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Zuiderlokaal

ZuiderLokaal

Het bieden van extra taal en rekenlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het PO en van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het VO in Rotterdam Zuid, voor wier ouders dit financieel onbereikbaar is.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo dit is talent

DIT IS TALENT

Versneld afgestudeerd HBO-ers opleiden tot startbekwaam groepsleerkracht in het basisonderwijs voor de gemeente Rotterdam.

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Meer plannen