Ontdek › Plan

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Aangemaakt: 18 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

In de Worldschool Junior Academy Rotterdam werken top-leerlingen uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs samen met top-leerlingen uit een ontwikkelingsland. De leerlingen werken in internationale onderzoeksteams voor opdrachtgevers in ontwikkelingslanden in Afrika. De onderzoeken zijn bedoeld om ontwikkeling te stimuleren. De deelnemende leerlingen bezoeken elkaar wederzijds, en volgen bij de bezoeken een intensief studieprogramma, bedoeld ter ondersteuning van het eigen onderzoek.

Leerlingen presenteren de resultaten van hun onderzoek wederzijds aan opdrachtgevers in het ontwikkelingsland of -ontwikkelingsgebied. Leerlingen verkrijgen hiermee het Worldschool Junior Academy Certificate, dat mede is ondertekend door de opdrachtgevers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het motto is: Rotterdam in de wereld en de wereld in Rotterdam. Rotterdamse leerlingen verbinden zich met leerlingen in Afrika en gezamenlijk verbinden zij zich aan global issues die hen allen - en ons allen - aangaan. Zo wordt Rotterdam ook vanuit het onderwijs gezien een wereldstad.

Waarom vernieuwend?

Het project is een invulling van grote innovatieve doelen die scholen voor voortgezet onderwijs zich de komende tijd stellen: leerlingen leren onderzoeken en hen in staat stellen op een productieve manier maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. Ook als het gaat om mondiale kwesties. En dan niet in 'leuke projecten', los van het leerplan, maar als kwalitatief hoogstaand, in het curriculum geïntegreerde onderwijs.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo ja rotterdam

Doe mee

Organisatie: Bureau Educatief Ontwerpen

Contactpersoon: Erik Vos

E-mail: e.vos@educatief-ontwerpen.nl

Adres: Schiehavenkade 326, 3024 EZ Rotterdam

Wij zoeken

Eerder gesprek met gemeente gevoerd. Op dit moment geen hulp meer nodig.

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Meer plannen