Ontdek › Plan

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Aangemaakt: 18 mei 2018

Heb hart voor onderwijs

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

In de Worldschool Junior Academy Rotterdam werken top-leerlingen uit het Rotterdamse voortgezet onderwijs samen met top-leerlingen uit een ontwikkelingsland. De leerlingen werken in internationale onderzoeksteams voor opdrachtgevers in ontwikkelingslanden in Afrika. De onderzoeken zijn bedoeld om ontwikkeling te stimuleren. De deelnemende leerlingen bezoeken elkaar wederzijds, en volgen bij de bezoeken een intensief studieprogramma, bedoeld ter ondersteuning van het eigen onderzoek.

Leerlingen presenteren de resultaten van hun onderzoek wederzijds aan opdrachtgevers in het ontwikkelingsland of -ontwikkelingsgebied. Leerlingen verkrijgen hiermee het Worldschool Junior Academy Certificate, dat mede is ondertekend door de opdrachtgevers.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het motto is: Rotterdam in de wereld en de wereld in Rotterdam. Rotterdamse leerlingen verbinden zich met leerlingen in Afrika en gezamenlijk verbinden zij zich aan global issues die hen allen - en ons allen - aangaan. Zo wordt Rotterdam ook vanuit het onderwijs gezien een wereldstad.

Waarom vernieuwend?

Het project is een invulling van grote innovatieve doelen die scholen voor voortgezet onderwijs zich de komende tijd stellen: leerlingen leren onderzoeken en hen in staat stellen op een productieve manier maatschappelijke betrokkenheid te ontwikkelen. Ook als het gaat om mondiale kwesties. En dan niet in 'leuke projecten', los van het leerplan, maar als kwalitatief hoogstaand, in het curriculum geïntegreerde onderwijs.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo ja rotterdam

Doe mee

Organisatie: Bureau Educatief Ontwerpen

Contactpersoon: Erik Vos

E-mail: e.vos@educatief-ontwerpen.nl

Adres: Schiehavenkade 326, 3024 EZ Rotterdam

Wij zoeken

Eerder gesprek met gemeente gevoerd. Op dit moment geen hulp meer nodig.

Gerelateerde Plannen

Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan

Succes In Je Stage

Studenten voorbereiden op hun stage door het aanbieden van een test die aangeeft hoe zij er een succes van kunnen maken.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Meer plannen