Ontdek › Plan

Young & FamousFestival

Aangemaakt: 22 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Young & Famous Festival is een evenement waar jongeren tussen de 12 en 17 jaar naast de muziek ook met bedrijven in contact kunnen komen. Wij constateerden dat deze jongeren weinig uitdagingen/ activiteiten hebben om zich te vermaken. Daar willen wij met het Young & Famous Festival voor deze doelgroep verandering in brengen. Daarnaast willen wij met behulp van een aantal bedrijven – die aanwezig zullen zijn op het festival – de jongeren de mogelijkheid geven om (alvast) kennis te maken met het bedrijfsleven. Op deze manier komen de jongeren gemakkelijk en op een leuke manier –in contact met de bedrijven waar zij zich in de toekomst eventueel kunnen ontwikkelen. Tevens kunnen de jongeren bij een eventuele aanstelling zich orienteren op hun loopbaanontwikkeling.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam krijgt middels dit festival de kans om de eerste gemeente te worden waar een muziekfestival en bedrijven bij elkaar komen om de jongeren een kans te geven om te genieten van de thans populaire muziek en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de aanwezige bedrijven en artiesten voor orientatie, begeleiding en werkgelegenheid. Want het begint echter allemaal bij de jongeren.

Waarom vernieuwend?

Als wij – als organisatie - ervoor kunnen zorgen dat de jongeren zich vroegtijdig kunnen orienteren, dan kunnen zij zich eerder en beter ontwikkelen. De aanwezigheid van de bedrijven en artiesten dient als een stimulans om de jongeren op een leuke en laagdrempelige manier te wijzen op het belang van het hebben van werk en het vroegtijdig orienteren teneinde een juiste keuze te maken voor de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Get Entertained

Contactpersoon: Jurgen Boerleider

Wij zoeken

Financiële steun bij Citylab010

Gerelateerde Plannen

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
2tango woordlogo met slogan

2Tango.Work

Om autisten te ondersteunen in het vinden en behouden van werk willen we een duurzame en slimme oplossing creëren gebaseerd op ons werk 2Tango.Signs, dat effectieve communicatie mogelijk maakt tussen autisten en zijn/haar collega’s en leidinggevende.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Meer plannen