Ontdek › Plan

Young & FamousFestival

Aangemaakt: 22 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Young & Famous Festival is een evenement waar jongeren tussen de 12 en 17 jaar naast de muziek ook met bedrijven in contact kunnen komen. Wij constateerden dat deze jongeren weinig uitdagingen/ activiteiten hebben om zich te vermaken. Daar willen wij met het Young & Famous Festival voor deze doelgroep verandering in brengen. Daarnaast willen wij met behulp van een aantal bedrijven – die aanwezig zullen zijn op het festival – de jongeren de mogelijkheid geven om (alvast) kennis te maken met het bedrijfsleven. Op deze manier komen de jongeren gemakkelijk en op een leuke manier –in contact met de bedrijven waar zij zich in de toekomst eventueel kunnen ontwikkelen. Tevens kunnen de jongeren bij een eventuele aanstelling zich orienteren op hun loopbaanontwikkeling.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam krijgt middels dit festival de kans om de eerste gemeente te worden waar een muziekfestival en bedrijven bij elkaar komen om de jongeren een kans te geven om te genieten van de thans populaire muziek en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de aanwezige bedrijven en artiesten voor orientatie, begeleiding en werkgelegenheid. Want het begint echter allemaal bij de jongeren.

Waarom vernieuwend?

Als wij – als organisatie - ervoor kunnen zorgen dat de jongeren zich vroegtijdig kunnen orienteren, dan kunnen zij zich eerder en beter ontwikkelen. De aanwezigheid van de bedrijven en artiesten dient als een stimulans om de jongeren op een leuke en laagdrempelige manier te wijzen op het belang van het hebben van werk en het vroegtijdig orienteren teneinde een juiste keuze te maken voor de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Get Entertained

Contactpersoon: Jurgen Boerleider

Wij zoeken

Financiële steun bij Citylab010

Gerelateerde Plannen

'T WERKT!

zet cultuur, erfgoed en ondernemerschap in om langdurig werklozen te helpen aan betaald werk. Deelnemers volgen een intensief, persoonlijk programma van 6-8 weken (o.m. coaching, workshops en trainingen)

Bekijk dit plan
Sparespace ondernemers jpeg

SpareSpace; Verborgen ondernemerschap in Rotterdam

Veel ondernemerschap is verborgen op zolderkamers of schuurtjes en kan niet/ durft niet een onderneming te starten. SpareSpace bouwwt samen met lokale experts een platform om verborgen ondernemerschap te vinden, verbinden en zichtbaar te maken.

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
Logo5.0 01

GenderTalent: Aan 't werk met Talent van Transgenders

GenderTalent helpt trans personen concreet aan het werk door vanuit een veilige haven trans personen te coachen, trainen en bemiddelen naar een werkplek bij een veilige werkgever.

Bekijk dit plan
Talentsbook en ece

Talentvol 010 op Talentsbook

Door uitbreiding van Talentsbook en samenwerking met het Erasmus Centre for Entrepreneurship willen we meer Rotterdamse jongeren hun talenten laten inzetten zodat zij op natuurlijke manier werkervaring opdoen en geld verdienen.

Bekijk dit plan
Little star v1

Piccolo Stella

Het creeren van werkervaringsplaatsen voor zwakkeren op de arbeidsmarkt middels een suistanable businessmodel.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan

MicroFranchise010

MicroFranchise010 ontwikkelt franchise concepten waar werkzoekenden zich als micro-ondernemer op laagdrempelige manier bij aan kunnen sluiten.

Bekijk dit plan
Meer plannen