Ontdek › Plan

Young & FamousFestival

Aangemaakt: 22 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Young & Famous Festival is een evenement waar jongeren tussen de 12 en 17 jaar naast de muziek ook met bedrijven in contact kunnen komen. Wij constateerden dat deze jongeren weinig uitdagingen/ activiteiten hebben om zich te vermaken. Daar willen wij met het Young & Famous Festival voor deze doelgroep verandering in brengen. Daarnaast willen wij met behulp van een aantal bedrijven – die aanwezig zullen zijn op het festival – de jongeren de mogelijkheid geven om (alvast) kennis te maken met het bedrijfsleven. Op deze manier komen de jongeren gemakkelijk en op een leuke manier –in contact met de bedrijven waar zij zich in de toekomst eventueel kunnen ontwikkelen. Tevens kunnen de jongeren bij een eventuele aanstelling zich orienteren op hun loopbaanontwikkeling.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam krijgt middels dit festival de kans om de eerste gemeente te worden waar een muziekfestival en bedrijven bij elkaar komen om de jongeren een kans te geven om te genieten van de thans populaire muziek en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de aanwezige bedrijven en artiesten voor orientatie, begeleiding en werkgelegenheid. Want het begint echter allemaal bij de jongeren.

Waarom vernieuwend?

Als wij – als organisatie - ervoor kunnen zorgen dat de jongeren zich vroegtijdig kunnen orienteren, dan kunnen zij zich eerder en beter ontwikkelen. De aanwezigheid van de bedrijven en artiesten dient als een stimulans om de jongeren op een leuke en laagdrempelige manier te wijzen op het belang van het hebben van werk en het vroegtijdig orienteren teneinde een juiste keuze te maken voor de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Get Entertained

Contactpersoon: Jurgen Boerleider

Wij zoeken

Financiële steun bij Citylab010

Gerelateerde Plannen

lerenondernemerteworden praktijkopleiding

moelijk plaatsbaren jongeren? een doel tegeven

Bekijk dit plan

Urban Skills

Leren voor jongeren. Werken voor jongeren.

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Favicon werkenvoorelkaar

Expeditie Rotterdam

Vijftigplussers met een taalachterstand aan het werk. Op een vernieuwende manier taalachterstand inlopen en werk vinden.

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Meer plannen