Ontdek › Plan

Young & FamousFestival

Aangemaakt: 22 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Young & Famous Festival is een evenement waar jongeren tussen de 12 en 17 jaar naast de muziek ook met bedrijven in contact kunnen komen. Wij constateerden dat deze jongeren weinig uitdagingen/ activiteiten hebben om zich te vermaken. Daar willen wij met het Young & Famous Festival voor deze doelgroep verandering in brengen. Daarnaast willen wij met behulp van een aantal bedrijven – die aanwezig zullen zijn op het festival – de jongeren de mogelijkheid geven om (alvast) kennis te maken met het bedrijfsleven. Op deze manier komen de jongeren gemakkelijk en op een leuke manier –in contact met de bedrijven waar zij zich in de toekomst eventueel kunnen ontwikkelen. Tevens kunnen de jongeren bij een eventuele aanstelling zich orienteren op hun loopbaanontwikkeling.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam krijgt middels dit festival de kans om de eerste gemeente te worden waar een muziekfestival en bedrijven bij elkaar komen om de jongeren een kans te geven om te genieten van de thans populaire muziek en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de aanwezige bedrijven en artiesten voor orientatie, begeleiding en werkgelegenheid. Want het begint echter allemaal bij de jongeren.

Waarom vernieuwend?

Als wij – als organisatie - ervoor kunnen zorgen dat de jongeren zich vroegtijdig kunnen orienteren, dan kunnen zij zich eerder en beter ontwikkelen. De aanwezigheid van de bedrijven en artiesten dient als een stimulans om de jongeren op een leuke en laagdrempelige manier te wijzen op het belang van het hebben van werk en het vroegtijdig orienteren teneinde een juiste keuze te maken voor de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Get Entertained

Contactpersoon: Jurgen Boerleider

Wij zoeken

Financiële steun bij Citylab010

Gerelateerde Plannen

Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan
Pac

Prins Alexander Connected (PAC)

‘Prins Alexander connected’ is hét on- en offline platform dat werkzoekende 45 plussers in de deelgemeente Prins Alexander op een langdurig en succesvolle manier verbindt aan lokale ondernemers en instanties.

Bekijk dit plan

Opleider in de wijk!

Gratis opleidingen in toegangkelijk locaties (Afrikaanderwijk) voor kansloze werklozen en voor de minima's die willen doorstromen.

Bekijk dit plan
Img 3544

Refugees Forward Incubator: nieuwkomers ondernemen!

Refugees Forward biedt incubatorprogramma's aan aan ondernemers met een vluchtelingenachtergrond, in samenwerking met o.a. het Erasmus Center for Entrepreneurship. Binnen 4 maanden worden nieuwkomers begeleid van idee naar de start van een bedrijf.

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Clv.v25.2d.ondernemerskasten

Uit de Kast in Het Wijkpaleis!

Uit de kast! biedt in de laagdrempelige omgeving van het Wijkpaleis een werkkast voor startende makers als tussenstap naar een eigen werkruimte. Hiermee worden de wijkeconomie en werkgelegenheid in Rotterdam West gestimuleerd.

Bekijk dit plan
Logo eigendraads

EigenDraads

Werk maken van en met textiel in de Rotterdamse stad en haven

Bekijk dit plan
Meer plannen