Ontdek › Plan

Young & FamousFestival

Aangemaakt: 22 mei 2017

Dus echt iedereen aan het werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Young & Famous Festival is een evenement waar jongeren tussen de 12 en 17 jaar naast de muziek ook met bedrijven in contact kunnen komen. Wij constateerden dat deze jongeren weinig uitdagingen/ activiteiten hebben om zich te vermaken. Daar willen wij met het Young & Famous Festival voor deze doelgroep verandering in brengen. Daarnaast willen wij met behulp van een aantal bedrijven – die aanwezig zullen zijn op het festival – de jongeren de mogelijkheid geven om (alvast) kennis te maken met het bedrijfsleven. Op deze manier komen de jongeren gemakkelijk en op een leuke manier –in contact met de bedrijven waar zij zich in de toekomst eventueel kunnen ontwikkelen. Tevens kunnen de jongeren bij een eventuele aanstelling zich orienteren op hun loopbaanontwikkeling.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam krijgt middels dit festival de kans om de eerste gemeente te worden waar een muziekfestival en bedrijven bij elkaar komen om de jongeren een kans te geven om te genieten van de thans populaire muziek en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om in contact te komen met de aanwezige bedrijven en artiesten voor orientatie, begeleiding en werkgelegenheid. Want het begint echter allemaal bij de jongeren.

Waarom vernieuwend?

Als wij – als organisatie - ervoor kunnen zorgen dat de jongeren zich vroegtijdig kunnen orienteren, dan kunnen zij zich eerder en beter ontwikkelen. De aanwezigheid van de bedrijven en artiesten dient als een stimulans om de jongeren op een leuke en laagdrempelige manier te wijzen op het belang van het hebben van werk en het vroegtijdig orienteren teneinde een juiste keuze te maken voor de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Get Entertained

Contactpersoon: Jurgen Boerleider

Wij zoeken

Financiële steun bij Citylab010

Gerelateerde Plannen

To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan

Groen Rekruten @ CityLab010

Deze (nieuwe) business case richt zich op het ondersteunen van jongeren en jongvolwassenen met een taalachterstand bij het scoren

Bekijk dit plan
Afbeelding link2work

Link2Work 2.0

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Bekijk dit plan
Logo taal werk

Taal/Werk

Wij maken werk van en voor werkzoekenden met een taalachterstand. Dit doen wij samen met werkgevers die werk voor deze doelgroep creëren.

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan
Meer plannen