Ontdek › Plan

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Aangemaakt: 28 maart 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Tijdens de vliegtuigafhandeling op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) worden diesel-aangedreven GPU’s ingezet. Deze voorzien het vliegtuig van de benodigde elektriciteit tijdens zijn verblijf op het vliegveld. De significante uitstoot van deze GPU’s vormen een bedreiging voor de gezondheid en het milieu. Onze oplossing maakt gebruik van een waterstof brandstofcel en reduceert daardoor de emissie van geluid, CO2 en NOx naar nul. De luchtkwaliteit zal sterk verbeteren, ideaal voor het personeel, passagiers en de omgeving van de luchthaven. Doordat waterstof net zo snel getankt kan worden als diesel, heeft onze oplossing een minimale impact op de bestaande workflow en procedures en is daardoor superieur aan het enige emissie vrije alternatief: de batterij.
Ons plan draagt zorg aan 3 pijlers: Ontwerp, Infrastructuur en Service. Deze pijlers zijn essentieel om de zero emissie GPU succesvol te adopteren.

Waarom goed voor Rotterdam?

RTHA is een belangrijke poort naar de stad en het land. Ons plan zal zowel voor de reiziger als voor het personeel duidelijk merkbaar en zichtbaar zijn. Vanwege het groeiende aantal reizigers (3.9 miljoen in 2025) is RTHA een perfect platform om de duurzaamheidsambities van de stad Rotterdam te tonen. Aanvullend kan het ontwikkelde platform van de GPU in de toekomst worden gebruikt voor verschillende andere doeleinden, zoals OV bussen, vrachtwagens en haven equipment.

Waarom vernieuwend?

De huidige mobiele stroomopwekking is afhankelijk van verbrandingsmotoren. Met onze kennis en ervaring op het gebied van brandstofcellen bij de TU Delft kunnen wij een apparaat ontwikkelen die gelijkwaardige prestaties levert en dezelfde flexibiliteit heeft als de huidige diesel oplossing, maar dan zonder de schadelijke uitstoot. In combinatie met de technische oplossing, ontwikkelen wij een financieel zelfvoorzienende business case voor de emissievrije energieopwekking van de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Zepp gpu citylab010

Doe mee

Organisatie: zepp.solutions B.V.

Contactpersoon: Kevin Schreiber

Wij zoeken

We zijn op zoek naar partijen met dezelfde mentaliteit en drive om te starten met het opbouwen van een duurzame toekomst. Wij focussen ons op fabrikanten die hun product of dienst emissie vrij willen maken.

Gerelateerde Plannen

Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Spouwfonds

Revolverend Spouwmuurfonds

Rotterdam een stuk duurzamer maken (het scheelt uiteindelijk 42 kiloton CO2) per jaar, zonder noemenswaardige kosten. Het kan door het collectief aan te pakken via een revolverend spouwmuurfonds.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Meer plannen