Ontdek › Plan

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Aangemaakt: 28 maart 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Tijdens de vliegtuigafhandeling op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) worden diesel-aangedreven GPU’s ingezet. Deze voorzien het vliegtuig van de benodigde elektriciteit tijdens zijn verblijf op het vliegveld. De significante uitstoot van deze GPU’s vormen een bedreiging voor de gezondheid en het milieu. Onze oplossing maakt gebruik van een waterstof brandstofcel en reduceert daardoor de emissie van geluid, CO2 en NOx naar nul. De luchtkwaliteit zal sterk verbeteren, ideaal voor het personeel, passagiers en de omgeving van de luchthaven. Doordat waterstof net zo snel getankt kan worden als diesel, heeft onze oplossing een minimale impact op de bestaande workflow en procedures en is daardoor superieur aan het enige emissie vrije alternatief: de batterij.
Ons plan draagt zorg aan 3 pijlers: Ontwerp, Infrastructuur en Service. Deze pijlers zijn essentieel om de zero emissie GPU succesvol te adopteren.

Waarom goed voor Rotterdam?

RTHA is een belangrijke poort naar de stad en het land. Ons plan zal zowel voor de reiziger als voor het personeel duidelijk merkbaar en zichtbaar zijn. Vanwege het groeiende aantal reizigers (3.9 miljoen in 2025) is RTHA een perfect platform om de duurzaamheidsambities van de stad Rotterdam te tonen. Aanvullend kan het ontwikkelde platform van de GPU in de toekomst worden gebruikt voor verschillende andere doeleinden, zoals OV bussen, vrachtwagens en haven equipment.

Waarom vernieuwend?

De huidige mobiele stroomopwekking is afhankelijk van verbrandingsmotoren. Met onze kennis en ervaring op het gebied van brandstofcellen bij de TU Delft kunnen wij een apparaat ontwikkelen die gelijkwaardige prestaties levert en dezelfde flexibiliteit heeft als de huidige diesel oplossing, maar dan zonder de schadelijke uitstoot. In combinatie met de technische oplossing, ontwikkelen wij een financieel zelfvoorzienende business case voor de emissievrije energieopwekking van de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Zepp gpu citylab010

Doe mee

Organisatie: zepp.solutions B.V.

Contactpersoon: Kevin Schreiber

Wij zoeken

We zijn op zoek naar partijen met dezelfde mentaliteit en drive om te starten met het opbouwen van een duurzame toekomst. Wij focussen ons op fabrikanten die hun product of dienst emissie vrij willen maken.

Gerelateerde Plannen

Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Slide1

Distributieplatform voor Rotterdam

Fysieke locatie waar we alle voedseloverschotten samenbrengen, sorteren, herverdelen en vervolgens bezorgen bij alle sociale organisaties in Rotterdam die voedsel doorgeven aan minderbedeelden in de stad.

Bekijk dit plan

Duurzaam Vesta Nano infraroodplanelen

Het verwarmen van de massa en niet meer de lucht. Zeer zuinig waardoor een huishouden tussen de 40-60% bespaart.

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Meer plannen