Ontdek › Plan

Zero Emission Ground Power voor Rotterdam Airport

Aangemaakt: 28 maart 2017

Een duurzame en bereikbare stad

Het creëren van een gezondere omgeving voor personeel en passagiers door het ontwerpen, produceren en inzetten van een zero-emission Ground Power Unit (GPU).

Tijdens de vliegtuigafhandeling op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) worden diesel-aangedreven GPU’s ingezet. Deze voorzien het vliegtuig van de benodigde elektriciteit tijdens zijn verblijf op het vliegveld. De significante uitstoot van deze GPU’s vormen een bedreiging voor de gezondheid en het milieu. Onze oplossing maakt gebruik van een waterstof brandstofcel en reduceert daardoor de emissie van geluid, CO2 en NOx naar nul. De luchtkwaliteit zal sterk verbeteren, ideaal voor het personeel, passagiers en de omgeving van de luchthaven. Doordat waterstof net zo snel getankt kan worden als diesel, heeft onze oplossing een minimale impact op de bestaande workflow en procedures en is daardoor superieur aan het enige emissie vrije alternatief: de batterij.
Ons plan draagt zorg aan 3 pijlers: Ontwerp, Infrastructuur en Service. Deze pijlers zijn essentieel om de zero emissie GPU succesvol te adopteren.

Waarom goed voor Rotterdam?

RTHA is een belangrijke poort naar de stad en het land. Ons plan zal zowel voor de reiziger als voor het personeel duidelijk merkbaar en zichtbaar zijn. Vanwege het groeiende aantal reizigers (3.9 miljoen in 2025) is RTHA een perfect platform om de duurzaamheidsambities van de stad Rotterdam te tonen. Aanvullend kan het ontwikkelde platform van de GPU in de toekomst worden gebruikt voor verschillende andere doeleinden, zoals OV bussen, vrachtwagens en haven equipment.

Waarom vernieuwend?

De huidige mobiele stroomopwekking is afhankelijk van verbrandingsmotoren. Met onze kennis en ervaring op het gebied van brandstofcellen bij de TU Delft kunnen wij een apparaat ontwikkelen die gelijkwaardige prestaties levert en dezelfde flexibiliteit heeft als de huidige diesel oplossing, maar dan zonder de schadelijke uitstoot. In combinatie met de technische oplossing, ontwikkelen wij een financieel zelfvoorzienende business case voor de emissievrije energieopwekking van de toekomst.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Zepp gpu citylab010

Doe mee

Organisatie: zepp.solutions B.V.

Contactpersoon: Kevin Schreiber

Wij zoeken

We zijn op zoek naar partijen met dezelfde mentaliteit en drive om te starten met het opbouwen van een duurzame toekomst. Wij focussen ons op fabrikanten die hun product of dienst emissie vrij willen maken.

Gerelateerde Plannen

Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Flickbike

FlickBike: Find, Ride, Drop

Deelfiets oplossing zonder vaste stallingen: na gebruik hoeft fiets niet terug. Gebruikers vinden en openen een fiets met een app.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen