Ontdek › Plan

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Subsidie toegekend € 148.700,00

Aangemaakt: 25 april 2016

Een duurzame en bereikbare stad

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Door de toepassing van een innovatief logistiek proces verzorgen we Zero Emissie transportdiensten in de Rotterdamse binnenstad. De ontwikkeling van deze innovatie is mede tot stand gekomen door de Green Deal 010 ZES van de gemeente Rotterdam. In samenwerking met een aantal bekende opdrachtgevers kiezen we bewust voor schoon elektrisch vervoer. Iedereen verdient schone lucht! De elektriciteit voor deze voertuigen wordt opgewekt door zonnepanelen op een externe locatie en via het net geleverd. Zo is de cirkel weer rond!

Waarom goed voor Rotterdam?

Direct effect op de luchtkwaliteit in de binnenstad, NOx PM10 en SO2
Minder congestie en daardoor een betere bereikbaarheid van de stad
60% minder CO2 uitstoot per elektrische vrachtwagen (Well to Wheel) over het gehele traject (first en last mile)
Drastische geluidsreductie en daardoor ‘n betere leefkwaliteit
Rotterdam als koploper van innovatieve mobiliteit
Zichtbare promotie voor de Gemeente Rotterdam en CityLabs010 in haar strijdt tegen de luchtvervuiling en het biedt werkgelegenheid.

Waarom vernieuwend?

Het argument dat elektrische vrachtwagens nog te weinig actieradius hebben om goederen van ver buiten de stad de binnenstad in te vervoeren vervalt door onze oplossing. Daarnaast hoeven er geen goederen overgeladen te worden aan de rand van de stad, hetgeen tijdrovend, duur en risicovol is. Het is een laagdrempelige oplossing die zonder veel hobbels geïmplementeerd kan worden door retailers. Daarnaast worden de vrachtwagens opgeladen door groene stroom om zo de gehele keten rond te maken.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

1486 rotterdam marketing

Doe mee

Organisatie: Baartmans Holding

Contactpersoon: Marie-José Baartmans

Wij zoeken

Enthousiaste mensen die ook hun verantwoordelijk willen nemen, wij bieden de mogelijkheid om een stukje te investeren in een groene toekomst, volledig elektrische vrachtwagens hebben ook recht op groencertificaten en tellen dus voor 50% als groene belegging.

Gerelateerde Plannen

Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Meer plannen