Ontdek › Plan

ZomerOndernemer

Aangemaakt: 31 maart 2018

Rotterdam economisch vooruit

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

De deelnemers krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het project duurt ongeveer zes weken en na afloop bepaalt de jongere zelf of hij verder gaat met zijn bedrijf.
Wat bieden wij:
-Een driedaagse training
-Professionele begeleiders waarop de jongeren terug kunnen vallen als ze met vragen zitten of ergens tegenaan lopen.
-Een regionaal netwerk van ondernemers.
-Verzekering tegen aansprakelijkheid.
-Een startkapitaal van 100 euro.
-Wekelijkse terugkommiddagen met workshops van diverse partijen die de jongeren zullen helpen met het opstarten van hun bedrijf.
-Een feestelijke afsluitingsbijeenkomst waar de jongeren hun bedrijf kunnen presenteren aan vrienden & familie, andere ondernemers en de media.

Waarom goed voor Rotterdam?

De aanleiding van het project is het inzicht dat veel jonge mensen onbekend zijn met het ondernemerschap en hier door de onbekendheid huiverig tegenover staan. Dit terwijl onze economie voor een groot deel draait op kleinere en familie ondernemingen. De meeste arbeidsplaatsen worden ook in dit segment geschapen. Willen we dus ook in de toekomst een florerende economie en goede arbeidsmarkt hebben dan zullen er nieuwe ondernemingen moeten ontstaan.

Waarom vernieuwend?

Door daadwerkelijk aan de slag te gaan en onder begeleiding van professionele coaches leren de jongeren in korte tijd de basiselementen van het ondernemerschap kennen. Dit gebeurt in samenwerking met regionale ondernemers waarbij de deelnemers wekelijks te gast zijn. Het doel van het project is om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo

Doe mee

Organisatie: Cyrus Company

Contactpersoon: Alida Vreden - Cyrus

E-mail: alida@cyruscompany.nl

Telefoon: 06 1500 88 80

Wij zoeken

Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project ZomerOndernemer rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Capture

Datalab

Het data-lab dat ondernemers gaat ondersteunen bij het werken met data.Hiermee is het doel om elke organisatie naar een hoger plan

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Wetlab

Gegroeid in Rotterdam

Het wetlab van BlueCity, een circulaire hub gevestigd in voormalig Tropicana, wordt zo ontwikkeld dat het mogelijk is om drie soorten onderzoek te doen in BlueCity Lab: bacterieel onderzoek, schimmels, en gisten.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan
Meer plannen