Ontdek › Plan

ZomerOndernemer

Aangemaakt: 31 maart 2018

Rotterdam economisch vooruit

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

De deelnemers krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het project duurt ongeveer zes weken en na afloop bepaalt de jongere zelf of hij verder gaat met zijn bedrijf.
Wat bieden wij:
-Een driedaagse training
-Professionele begeleiders waarop de jongeren terug kunnen vallen als ze met vragen zitten of ergens tegenaan lopen.
-Een regionaal netwerk van ondernemers.
-Verzekering tegen aansprakelijkheid.
-Een startkapitaal van 100 euro.
-Wekelijkse terugkommiddagen met workshops van diverse partijen die de jongeren zullen helpen met het opstarten van hun bedrijf.
-Een feestelijke afsluitingsbijeenkomst waar de jongeren hun bedrijf kunnen presenteren aan vrienden & familie, andere ondernemers en de media.

Waarom goed voor Rotterdam?

De aanleiding van het project is het inzicht dat veel jonge mensen onbekend zijn met het ondernemerschap en hier door de onbekendheid huiverig tegenover staan. Dit terwijl onze economie voor een groot deel draait op kleinere en familie ondernemingen. De meeste arbeidsplaatsen worden ook in dit segment geschapen. Willen we dus ook in de toekomst een florerende economie en goede arbeidsmarkt hebben dan zullen er nieuwe ondernemingen moeten ontstaan.

Waarom vernieuwend?

Door daadwerkelijk aan de slag te gaan en onder begeleiding van professionele coaches leren de jongeren in korte tijd de basiselementen van het ondernemerschap kennen. Dit gebeurt in samenwerking met regionale ondernemers waarbij de deelnemers wekelijks te gast zijn. Het doel van het project is om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo

Doe mee

Organisatie: Cyrus Company

Contactpersoon: Alida Vreden - Cyrus

E-mail: alida@cyruscompany.nl

Telefoon: 06 1500 88 80

Wij zoeken

Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project ZomerOndernemer rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Sparespace  locatie

SpareSpace; Co-retailing in Rotterdam

SpareSpace maakt verborgen ondernemers zichtbaar in vier wijken in Rotterdam. Webshops, ambachtslieden, startende bedrijven, ondernemende statushouders worden zichtbaar, verlevendigen de winkelstraten en helpen elkaar vooruit.

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Img 2824 %281%29

Firmhouse Venture Lab

Firmhouse Venture Lab is een programma voor ondernemers, waarbij deelnemers op hun individuele vaardigheden worden geselecteerd en tijdens het programma de volle ruimte krijgen om met elkaar startups te vormen rondom hun beste eigenschappen.

Bekijk dit plan

Rotterdam Connected

Door heel Rotterdam gefaseerd high speed internet aanleggen. Bij elke herinrichting van straten meteen een (loze) leiding opnemen waar glasvezel ingeblazen kan worden.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan

Webwinkelstraat

De Webwinkelstraat is een website/mobiele app waar je per winkelstraat precies kunt zien wat het assortiment, de aanbiedingen en de openingstijden zijn van de winkeliers.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
Meer plannen