Ontdek › Plan

ZomerOndernemer

Aangemaakt: 31 maart 2018

Rotterdam economisch vooruit

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

De deelnemers krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het project duurt ongeveer zes weken en na afloop bepaalt de jongere zelf of hij verder gaat met zijn bedrijf.
Wat bieden wij:
-Een driedaagse training
-Professionele begeleiders waarop de jongeren terug kunnen vallen als ze met vragen zitten of ergens tegenaan lopen.
-Een regionaal netwerk van ondernemers.
-Verzekering tegen aansprakelijkheid.
-Een startkapitaal van 100 euro.
-Wekelijkse terugkommiddagen met workshops van diverse partijen die de jongeren zullen helpen met het opstarten van hun bedrijf.
-Een feestelijke afsluitingsbijeenkomst waar de jongeren hun bedrijf kunnen presenteren aan vrienden & familie, andere ondernemers en de media.

Waarom goed voor Rotterdam?

De aanleiding van het project is het inzicht dat veel jonge mensen onbekend zijn met het ondernemerschap en hier door de onbekendheid huiverig tegenover staan. Dit terwijl onze economie voor een groot deel draait op kleinere en familie ondernemingen. De meeste arbeidsplaatsen worden ook in dit segment geschapen. Willen we dus ook in de toekomst een florerende economie en goede arbeidsmarkt hebben dan zullen er nieuwe ondernemingen moeten ontstaan.

Waarom vernieuwend?

Door daadwerkelijk aan de slag te gaan en onder begeleiding van professionele coaches leren de jongeren in korte tijd de basiselementen van het ondernemerschap kennen. Dit gebeurt in samenwerking met regionale ondernemers waarbij de deelnemers wekelijks te gast zijn. Het doel van het project is om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo

Doe mee

Organisatie: Cyrus Company

Contactpersoon: Alida Vreden - Cyrus

E-mail: alida@cyruscompany.nl

Telefoon: 06 1500 88 80

Wij zoeken

Financiële ondersteuning om het budget aangaande het project ZomerOndernemer rond te krijgen.

Gerelateerde Plannen

Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
L45 finaldesign

Line 45

Een zipline in hartje Rotterdam

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 06 om 14.21.27

Rotterdam Deelstad

‘Rotterdam Deelstad’ verzamelt alle Rotterdamse deelinitiatieven op een online platform. Zodat met deze kennis delen voor alle Rotterdammers makkelijker wordt en zij hun leven zo duurzamer en socialer maken, en geld besparen.

Bekijk dit plan
Meer plannen