Thema Buitenruimte: Pop-Up Stadspark Grotekerkplein

In 2016 gaat het bekende Grotekerkplein bij de Laurenskerk veranderen in een groen stadspark. Het wordt niet groot, maar krijgt wel grootstedelijke uitstraling.

Rotterdammers en Rotterdamse organisaties laten dit toekomstige park nu al samen tot leven komen, om zo tot een definitief ontwerp te komen. Tot oktober 2015 is er op het plein een typische stadsparkprogrammering: picknicktafels, zandbakken, Tai Chi, leesclubs en een outdoor bibliotheek.

Uitproberen

De inspiratie voor de uiteindelijke inrichting komt van voorbeelden uit binnen- en buitenland. De gebruikers van het park kunnen vervolgens laten weten wat ze leuk vinden en wat ze misschien nog missen in het park. Samen met hen kan de gemeente dus nog meer activiteiten uitproberen. Alle partijen rond het plein werken mee; ondernemers, maatschappelijke, culturele- en vrijwilligersorganisaties en natuurlijk Rotterdammers. Burgers en gemeente worden zo samen verantwoordelijk voor de invulling van deze plek. Uiteindelijk ontstaat dan een perfect beeld van het ideale stadspark en is het al een hit, nog voordat het aangelegd wordt.

Laboratorium voor buitenruimte

Marianne Vogels is de coördinator voor het thema Buitenruimte van CityLab: “Door het Pop-Up Stadspark wordt het Grotekerkplein straks een park dat echt van, voor en door Rotterdam én Rotterdammers is. Een Pop-Up park als laboratorium voor een betere buitenruimte is helemaal #Kendoe!”

Ook nog een goed idee voor het Pop-Up Stadspark Grotekerkplein? Deel het en… Pop-Up!