Albert Leutscher.
STADSJURYLID.

Wie ben je?

Albert Leutscher, Geboren op Zuid, maar pakweg 30 jaar geleden geëmigreerd naar de Delfshaven. Ik heb er een flink deel van mijn leven gewerkt en ook altijd wel met werk dat echt met de stad te maken had. Kortom, ik voel me Rotterdammer, die stad ligt me aan het hart en dan vind ik dat ik daar ook wat voor mag doen.

Wat doe je?

Sinds een jaartje pensionado, maar het zwarte gat heeft zich snel opgevuld. Ik ben fondsenwerver voor de Voedselbank, stadsgids en bestuurslid van de Delfshaven Energie Coöperatie. Het lijkt af en toe wel alsof ik helemaal niet met pensioen ben en dat vind ik allerminst vervelden.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Ik weet dat er in Rotterdam veel initiatieven zijn om de stad mooier, socialer en duurzamer te maken. Er zit gewoon geweldig veel creativiteit in deze stad, vaak van jonge ondernemers. Ik vind ook dat de stad dat nodig heeft; er valt nog een hoop te verbeteren. Dan wil ik wel mijn steentje bijdragen door mensen met goede ideeën een goede start te geven.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

Mag ik dat privé houden?? Maar daarnaast zijn er zoveel mooie herinneringen. Geweldig lekker eten op mooie plekken, mooie festivals, concerten, lange avonden op de Boulevard of Broken Dreams en alle opvolgers. Maar ook deze week nog de grootsheid en gulheid van de Rotterdammers om de Keilewerf weer een goede start te geven of alle mensen die in de supermarkt een extra artikel kopen voor de Voedselbank, ook al hebben ze zelf niets te makken. Dat is ook Rotterdam.

Mijn droom voor Rotterdam is…

The city that never sleeps. OK in het klein dan, maar wel met die dynamiek. En het mag allemaal veel groener en socialer. Een stad waar elke inwoner een huis en een goede kans kan vinden. En natuurlijk Feijenoord ook de komende drie jaar kampioen.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Morellenijs van Angelo Betti. En ieder plan dat tot nu toe nog helemaal niet bedacht is en waarvan je wel denkt: Waarom heb ik dat nou toch zelf niet bedacht?

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY