Alice Fortes.
STADSJURY.

Wie ben je?

Ik ben Alice Fortes, geboren in Rotterdam en kind van Kaapverdiaanse ouders. Omdat ik meertalig ben en opgegroeid in twee culturen, noem ik mijzelf altijd ‘the best of both worlds’. 

Wat doe je?

Ik ben directeur van Art Studio Hoogvliet – “want Hoogvliet is ook Rotterdam!!!” en daarnaast ben ik als bestuurder verbonden aan een aantal mooie stichtingen en organisaties in Rotterdam. Daarnaast ben ik werkzaam als business coach waarbij ik ondernemers en professionals begeleid naar een volgende stap. 

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Ik houd vreselijk veel van Rotterdam en ik vind het altijd fijn om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden. Ook wil ik graag het verschil maken door anderen te inspireren dat alles mogelijk is in het leven, juist omdat ik een kind ben van de eerste generatie Kaapverdiaanse migranten in Nederland. Mijn ouders hebben mij opgevoed met de liefde voor beide culturen en dat draag ik ook graag uit aan iedereen die het wilt horen.  Rotterdam is een hyper diverse stad en daarbij is identificatie en representatie essentieel. Op deze wijze kan ik ook mijn steentje bijdragen in de mooiste stad van Nederland in het kader van ‘giving back’!

Wat is je leukste herinnering aan de stad?

Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen en bijna te veel om op te noemen. Mijn zoon voetbalde als klein jongetje bij Sparta dus wij woonden bijna op het voetbalveld. Toen Sparta degradeerde hebben wij keihard gehuild en wij hebben keihard geschreeuwd toen Sparta weer terugkeerde in de Eredivisie. Het bezoek van de Kaapverdiaanse president, Jorge Carlos Fonseca in 2018 aan het Spartakasteel samen met Burgemeester Aboutaleb en Koning Willem-Alexander was ook legendarisch. 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Een stad waarin iedere bewoner een echte Rotterdammer is, ongeacht je ‘roots’ waar jij of je ouders oorspronkelijk vandaan komen. In Rotterdam kan iedereen zijn/het/haar/hun dromen waar maken, omdat het een stad is van ‘niet lullen, maar poetsen’ & ‘mouwen opstropen en gaan…..”. Mijn droom is dat Rotterdam zich blijft ontwikkelen als hyper diverse stad waar er ruimte is voor iedereen die zich Rotterdammer voelt in hart en nieren.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Een patatje oorlog van de Bram Ladage.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis en zaken en hart voor Rotterdam.

Lees meer