Barbara van Steen.
STADSJURYLID.

Barbara van Steen

Stadsjurylid | 49 jaar | Overschie

Wie ben je?
Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse. En werk, woon en leef in deze stad. Rotterdam is mijn thuis. Verder ben ik getrouwd en moeder van een dochter van zeven.

Wat doe je? 
Als manager wijkbeheer bij een woningcorporatie werk ik samen met mijn collega’s aan de leefbaarheid van Rotterdam. We pakken woonoverlast en woonfraude aan. En zorgen ervoor dat woongebouwen schoon en veilig zijn. Daarnaast letten we op onze bewoners, zodat we vroegtijdig signalen van eenzaamheid en zorgvragen aan de gemeente en welzijnsorganisaties kunnen doorgeven. Ook denken we graag mee met onze bewoners over hoe we een betere woonsituatie kunnen creëren in hun flat, straat of buurt. Daar krijg ik energie van.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
De inclusieve stad is mijn drijfveer! Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen meedoen, wie ze ook zijn. Meedoen is een zaak van alle Rotterdammers. We kunnen dit niet alleen bij de gemeente neerleggen. Er is zo veel sociaal kapitaal in de stad. En mensen hebben nog zoveel goede ideeën en initiatieven. Nu kan ik als jurylid daaraan bijdragen door vanuit CityLab010 initiatieven te ondersteunen.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Veel van mijn leukste herinneringen zijn verbonden aan Rotterdam. Er zijn zo veel mooie plekken in onze stad die iets voor mij betekenen. Ik heb in verschillende wijken gewoond en gewerkt. Rotterdam heeft het in zich om een thuis te zijn voor heel veel verschillende mensen. En ik heb een hele mooi herinnering aan het Eurovisie Songfestival dat dit jaar plaatsvond in Rotterdam. Deze herinnering is verbonden aan onze stad en aan deze bijzondere coronatijd.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Een stad voor iedereen. Soms zijn er discussies tussen mensen over kwesties zoals: nieuwbouw in het groen of de opvang van ex-verslaafden. Hier moeten keuzes over worden gemaakt. En niet iedereen zal dan met de uitkomst blij zijn. Maar ik vind het belangrijk dat iedereen zich dan wel gehoord en gezien voelt in zo’n besluitvormingsproces.Want er is niets ergers dan het gevoel hebben dat jouw mening er niet toe doet. En dat de ander niet de moeite neemt om te begrijpen waarom jij iets vindt.

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Ik word ’s nachts niet graag wakker gemaakt. Maar als het om CityLab010 gaat dan mag je me wakker maken voor een plan (groot of klein), waarmee we de stad nog een beetje mooier maken!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY