Carolien Dieleman.
VOORZITTER STADSJURY.

Carolien Dieleman

Voorzitter Stadsjury | 67 jaar | Centrum

Wie ben je?
Ik ben Carolien Dieleman, 67 jaar, en ik woon in het hartje van de stad. Mijn roots liggen in Zeeland en toen ik ging studeren koos ik bewust voor Rotterdam. Ik vond en vind het een spannende stad, ook toen Rotterdam nog de verkeerde lijstjes aanvoerde. In Rotterdam was avontuur en er heerste een pioniersgeest. 

Wat doe je?
Ik was tot maart 2020 directeur van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van Hogeschool Rotterdam, een aan Rotterdam-Zuid verbonden netwerkorganisatie, die samen met bewoners, studenten, docenten en onderzoekers werkt aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Na mijn pensioen heb ik het advies- en bestuurswerk dat ik altijd naast mijn baan deed voortgezet en verder uitgebreid. Grootstedelijke vraagstukken met maatschappelijke, kunstzinnige en culturele accenten hebben mijn belangstelling.

Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Ik was eerder betrokken bij CityLab010. Bij de sector onderwijs werd al met een jury gewerkt. Ik heb kunnen zien wat het belang daarvan is bij het beoordelen van plannen. Ik denk dat de gemeente zelf soms toch andere keuzes zou maken. En het is natuurlijk interessant om bezig te zijn met plannen voor de stad.

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad?
Toen Rotterdam in 2001 culturele hoofdstad van Europa was. Dat jaar heeft de stad veel gebracht. Rotterdam was toch een beetje het lelijke eendje. Er zijn toen initiatieven geboren die de stad op de kaart hebben gezet. Een aantal daarvan is er nog steeds, zoals kindermuseum Villa Zebra en Motel Mozaique, 

 

Mijn droom voor Rotterdam is…
Ik ben meer een doener dan een dromer. Maar ik vind het mooi om te zien dat Rotterdam steeds beter leert om een fijne stad te zijn. Steeds vriendelijker en toegankelijker wordt. Dat moeten we zien vast te houden. 

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor ieder plan om de stad interessanter te maken en het culturele klimaat te versterken en verdiepen.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY