Dwight Krolis.
STADSJURYLID.

Dwight Krolis

Stadsjurylid | 38 jaar | IJsselmonde

Wie ben je?
Een sociaal ondernemende Rotterdammer. Ik heb een vriendin en samen hebben we drie kinderen. En ik ben gek op voetbal.

Wat doe je? 
Ik begeleid hulpbehoevende (jonge) werkzoekenden naar een baan die bij hun past. Bij werkgevers die op zoek zijn naar het juiste personeel. Ook investeer ik in werkende talenten. Het doel is om hen te ontwikkelen van hulpbehoevend naar veerkrachtig. En uiteindelijk naar een positie waarin zij de touwtjes in eigen handen hebben wat betreft hun loopbaan. Als je ziet dat dit lukt, dat is zó geweldig.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
CityLab010 biedt veel kansen voor de stad. Eerst beoordeelde een bepaalde groep mensen de ingezonden ideeën. In de nieuwe opzet komt die beoordeling uit de stad zelf, door de Stadsjury. Ik dacht: daar wil ik zelf onderdeel van zijn. Het is een mooie combinatie met wat ik al doe.

Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Nou, dat is meer de Rotterdamse mentaliteit dan een speciale plek in de stad. Geen poespas, maar gewoon doen! In die sfeer voel ik me helemaal thuis. Ook het gevoel dat ik telkens krijg wanneer ik Rotterdam binnenrijd. Dat is telkens weer thuiskomen. Ik woonde vroeger in Charlois, en ging ik na een drukke dag kijken naar de Waalhaven. De bedrijvigheid pal achter de woonwijk, dat vind ik fascinerend.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat iedereen gelukkig kan zijn. Dat is meer dan het hebben van een baan. Het gaat erom te leven met mensen om je heen die om je geven. Dat gun ik iedereen. 
 
Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Een potje voetbal!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY