Irma van Lierop.
PLAATSVERVANGEND VOORZITTER STADSJURY.

Wie ben je?

Ik ben een Rotterdammer met Brabantse roots. Sinds 2004 woon en werk ik in Rotterdam en kan me inmiddels geen fijnere stad bedenken. Ik woon met veel plezier in het Kleiwegkwartier met man en dochter.  

Wat doe je?

Ik werk sinds eind 2019 als directeur van Podium Islemunda in IJsselmonde, dus diep in Rotterdam-Zuid. Met een fijne toegankelijke culturele ontmoetingsplek en een veelzijdig programma dragen we met het podium bij aan de verbreding en vernieuwing van het cultuuraanbod en het cultuurpubliek van Rotterdam. Verder ben ik bestuurslid van Stichting Rotterdamse Dakendagen. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen in de stad, altijd op zoek naar leuke plekken, leuke dingen om te doen, leuke restaurants en natuurlijk goede koffie. 

Waarom stadsjury geworden?

Ik vind het interessant, eervol en belangrijk om in de stadsjury van CityLab010 plaats te nemen en vanuit die rol bij te dragen aan de stad. Ik weet veel van kunst en cultuur, zowel als doel en als middel. Ik heb de laatste jaren, werkzaam in Zuid, ook meer kennis gekregen van de maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen van de stad. Ik verdiep me in de stad, fiets een paar keer per week dwars door de stad, van noord naar zuid, en ontmoet in mijn huidige functie heel veel verschillende Rotterdammers. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn werkervaring in Rotterdam, mijn liefde voor Rotterdam en de Rotterdammers, een waardevolle bijdrage kan leveren aan de stadsjury.

Leukste herinnering?

Ik werk bijna 20 jaar in de culturele sector van Rotterdam en daardoor leer je de stad ook heel goed kennen. Je komt op zoveel verschillende creatieve plekken en maakt zoveel bijzondere dingen mee. Dus ik heb ontelbare leuke herinneringen aan de stad. En elke keer na een vakantie terugkomen over de Brienenoordbrug en dan de stad weer zien liggen, dat zijn ook altijd mooie momenten.

Mijn droom voor Rotterdam is...

Dat iedereen gezien wordt met zijn of haar talenten, de kans krijgt om ze te ontwikkelen en in te zetten, en daarmee bijdraagt aan een nog mooier Rotterdam voor de volgende generaties. 

Je kan me 's nachts wakker maken voor....

Ik ben niet zo'n goede slaper, dus laat mij maar knorren.
 

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY