Ka Keung Leung.
Stadsjury

Ka Keung Leung. 

Stadsjurylid | 31 jaar | Prinsenland

Wie ben je?

Ik ben Ka Keung Leung. Sinds 2009 woonachtig in Rotterdam. Na mijn middelbare school in Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland heb ik de grote stap gemaakt om de HBO opleiding “Trade Management for Asia” te volgen aan de Hogeschool Rotterdam. Vervolgens heb ik mijn pre-master en mijn master afgerond. Tijdens mijn studietijd heb ik mijn vrouw leren kennen en wonen wij samen in de wijk Prinsenland. 

Wat doe je?

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij de Rabobank. Momenteel ben ik werkzaam als project manager missies en beurzen bij de afdeling internationaal ondernemen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Samen met het team zijn wij verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en het uitvoeren van handelsmissies en beurzen in Nederland en in het buitenland. 

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Ik heb gekozen om stadsjurylid te worden omdat ik naast mijn huidige baan iets wil terugdoen voor de samenleving. Met mijn achtergrond en ervaring denk ik dat mijn steentje kan bijdragen bij het beoordelen van de ingediende aanvragen. Daarnaast ben ik benieuwd welke mooie innovatieve plannen er zijn ingediend die bijdragen aan een betere, duurzame en leefbare stad.

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad?

Dat is de Marathon van Rotterdam. Samen met Rabobank collega’s hadden wij deelgenomen aan de Business Estafette. Een groter gevoel van verbroedering is haast niet voor te stellen wanneer Lee Towers alle deelnemers een hart onder de riem steekt met zijn You’ll Never Walk Alone. Samen met duizenden lopers uit het binnen- en buitenland hebben wij ervaren om door room 950.000 enthousiaste toeschouwers langs het parcours te worden toegejuicht, met als hoofddoel na 42 km om over de Coolsingel te finishen. Buitenom het gezellig weekend met de collega’s hebben wij een sportieve prestatie geleverd door een toptijd neer te zetten van 3:34! 

Mijn droom voor Rotterdam is…

Dat het de stad is voor iedereen. 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het beste mijn gewoon laten slapen 😉

STADSJURY CITYLAB010.
Kennis van zaken en hart voor de stad.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY