Laura Rosen Jacobson.
STADSJURYLID.

Wie ben je?

Ik ben Laura Rosen Jacobson, groeide op in Brussel en woon nu bijna 10 jaar in Rotterdam met mijn man en 2 zoontjes. Van opleiding ben ik architecte, waarbij duurzaamheid me altijd heeft gedreven.

Wat doe je?

Ik ben oprichter van Buurman, een circulaire bouwmarkt en educatieve houtwerkplaats in de (voormalige) Keilewerf. 9 jaar geleden zijn we Buurman begonnen in Rotterdam. Inmiddels zijn er ook Buurmannen in Utrecht, Antwerpen en Den Haag. Zo bouwen we samen aan een nieuw systeem voor hergebruik van materialen!

Waarom ben je stadsjurylid geworden?

Vanuit mijn rol bij Buurman heb ik afgelopen jaren allerlei mensen, bedrijven en initiatieven uit Rotterdam gesproken. Van bouwplaatsen tot bewonersorganisaties en van musea tot mede-ondernemers. Die brede blik op de stad geeft me energie. 
 
Wat is je leukste herinnering aan de stad?

De begindagen van de Keilewerf en Buurman, als pioniers in het Merwe-Vierhavengebied. Het was een hele fijne combinatie van creativiteit, vrijheid en ondernemerschap in een, voor mij toen nog, nieuwe bruisende stad. Zeker nu de Keilewerf er opeens niet meer is, koester ik deze bijzondere herinnering.

Mijn droom voor Rotterdam is…

Een groene en circulaire voorbeeldstad te zijn! Een stad die voelt als een bos met huizen erin in plaats van een stad met bomen. En waar optimaal gebruik wordt gemaakt van alle zon, water, wind en grondstoffen. 

Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?

Om een fietstochtje te maken! Vooral als de zon schijnt, we onderweg ergens in open water kunnen zwemmen en er ijsjes worden gegeten 😊

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY