Nazanin Hedayati.
STADSJURYLID.

Nazanin Hedayati

Stadsjurylid | 46 jaar | Blijdorp

Wie ben je?
Ik heet Nazanin Hedayati. Ik kom oorspronkelijk uit Iran en verhuisde op mijn 21e naar Duitsland. Daar studeerde ik architectuur. Ik ging naar Nederland om mijn master bouwkunde te doen aan de TU-Delft. Ik vond het er zo leuk, dat ik ben gebleven.
 
Wat doe je?
Ik werk bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie aan een programma waarin we ontwerpers koppelen aan sociaal maatschappelijke opgaven. Ontwerpers gaan dan bijvoorbeeld samen met zorginstellingen of gemeenten aan de slag om de kwaliteit van de zorg- en leefomgeving te verbeteren. We ondersteunen ook gemeentes om samen met bewoners en hun lokale netwerk ruimtelijke en maatschappelijke opgaven aan te pakken. Dit doen ze dan onder begeleiding van ontwerpers en stadmakers.
 
Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Rotterdam is mijn stad. Ik heb op allerlei plekken gewoond in Iran, Duitsland en Nederland, maar ik voel me nergens zo thuis als hier. Hier kan ik mezelf zijn. Rotterdam is een stad met bijzondere architectuur, en een stad waar je kunt en mag experimenteren. Ik wil graag iets terugdoen voor mijn stad, daarom doe ik nu mee met deze Stadsjury.
 
Wat is je mooiste/leukste herinnering aan Rotterdam?
Ik heb acht jaar als vrijwilliger gewerkt bij het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Via dit festival heb ik Rotterdam als stad en de Rotterdammers leren kennen. Ik heb er veel vrienden gemaakt. Je leeft als vrijwilligers met elkaar tien dagen in een bubbel en ziet in de films de hele wereld voorbijkomen. Voor mij is dit mijn mooiste herinnering, en het fijne is dat het elk jaar terugkomt!
 
Mijn droom voor Rotterdam is…
Rotterdam is een stad met ruim 170 nationaliteiten. Dat is onze kracht en dat moeten we koesteren. Mijn droom is dat Rotterdam een stad blijft voor iedereen. En meer: dat álle Rotterdammers mee kunnen en mogen doen, en dat iedereen zich er zo thuis mag voelen als ik zelf.
 
Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Perzisch eten! Het is een heerlijke keuken, met fijne smaken van saffraan en rozenwater.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY