BIKEBAZE. Einde aan fietsdiefstal en meer fietsplezier!

Wij zijn een team dat persoonlijk de impact van fietsdiefstal heeft ervaren, zelfs in extreme gevallen. Met meer dan 120 fietsdiefstallen per dag in Rotterdam en slechts 4400 aangiftes in 2022, wordt het probleem grotendeels genegeerd door handhavingsinstanties en de gemeente. Daarom willen we met BIKEBAZE een modern en effectief antwoord bieden op dit probleem. Doelgroep Onze doelgroep bestaat uit alle fietsbezitters in Rotterdam, van dagelijkse forenzen tot recreatieve fietsers, evenals gemeenten, handhavingsinstanties, verzekeraars, fietsenwinkels en fabrikanten. Vernieuwend aspect - BikeVault: Een centrale database waarin fietsen permanent zijn geregistreerd en gekoppeld aan de eigenaar. - SafeTags: Fluorescerende, sabotagebestendige tags die diefstal ontmoedigen en integreren met BikeVault. - BIKEBAZE Society: Een gemeenschap van fietsers die samen fietsdiefstal bestrijden en de straten veiliger maken. Aanpak - Registratie: Fietsen registreren in de BikeVault, jouw fiets op jouw naam aan de hand van het unieke framenummer, en SafeTags bevestigen. - Gemeenschap: Gebruikers melden en vinden gestolen fietsen - dit genereert interessante data-inzichten. - Samenwerking: Samenwerken met lokale overheden, verzekeraars en fietsenwinkels. - Data-Inzichten: Het genereren van waardevolle data-inzichten over fietsdiefstal, om overheden, verzekeraars, leasemaatschappijen en particulieren te informeren en het probleem beter aan te pakken. Bijdrage aan Rotterdam - Groener: Meer mensen aanmoedigen om te fietsen, wat leidt tot minder autoverkeer (promoot duurzame stedelijke planning) en CO2-uitstoot. - Socialer: Een hechtere gemeenschap creƫren door samenwerking en ondersteuning. - Veiliger: Fietsdiefstal verminderen en fietsers meer gemoedsrust geven. Over Ons Wij hebben zelf te maken gehad met de pijn en frustratie van fietsdiefstal en zijn vastbesloten om dit probleem op te lossen. Ons team, gepassioneerd zijn over fietsen en uitblinken in technologie, is klaar om Rotterdam veiliger te maken voor fietsers.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Door data over fietsdiefstal in Rotterdam te verzamelen en analyseren, kunnen we de gemeente, verzekeraars, leasemaatschappijen en fietsbezitters inzicht geven. Deze inzichten helpen gerichtere preventie- en handhavingsmaatregelen te ontwikkelen, specifiek voor Rotterdam.
BIKEBAZE mobiliseert de Rotterdamse gemeenschap via de BIKEBAZE Society. Door fietsers te verenigen tegen fietsdiefstal, bevorderen we samenwerking en solidariteit, wat leidt tot een veiliger en meer betrokken stad.
Onze technologieƫn zoals BikeVault en SafeTags verhogen de veiligheid van fietsers en bieden preventieve maatregelen tegen fietsdiefstal in Rotterdam. Door fietsregistratie en diefstalrapportage te digitaliseren, maken we het eenvoudig voor fietsers om hun eigendom te beschermen en terug te vinden.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Dries Dederen