Blooming Bakery. De plek waar dromen en durven samenkomen

Startbudget toegekend € 50000,-
Fier werkt met ernstig getraumatiseerde kinderen en jongeren (11t/m 23 jaar oud). Zij kampen met de gevolgen van verwaarlozing, mishandeling, (seksueel) misbruik en uitbuiting. Bij Fier zetten we alles op alles om deze beschadigde levens te herstellen met onze unieke integrale en holistische aanpak

Blooming Bakery is de leer-werkplek van Stichting Fier in de nieuwe Veilige Veste Capelle/Rotterdam-Rijnmond. Jonge slachtoffers van mensenhandel, huiselijk geweld en seksueel geweld krijgen de kans om werkervaring op te doen in het bakkersvak, in het ondernemerschap en het runnen van een lunchroom.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

In Blooming Bakery doen slachtoffers van onder andere huiselijk geweld, seksueel geweld, loverboys en mensenhandel niet alleen onmisbare werkervaring op, maar overkomen ze hun angsten en bouwen aan hun zelfvertrouwen en sociale netwerk. Alles gericht op het bouwen aan toekomstperspectief.
Door meiden en vrouwen die slachtoffer zijn van geweld in een afhankelijkheidsrelatie te empoweren en de arbeidsmarkt op te helpen, doorbreken we ook de vicieuze cirkel van (kans)armoede en geweld die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Annemarie van Rijn