Kunstopdracht Boulder Buiten op Zuid. Klim op iconische blokken van Maas tot Stadionpark

Startbudget toegekend € 135550,-
Stichting Rotterdam Klimsport is een jonge stichting die zich inzet voor de professionalisering en toegankelijkheid van de klimsport in Rotterdam en daarbuiten.

Boulderen is de upcoming indoor sport waar velen plezier ervaren in beweging en sociaal samenzijn. Met fraai vormgegeven blokken klim je buiten! Echte eye-catchers waar Rotterdam zich extra profileert als de sportstad. De blokken hebben speciale structuren toegankelijk voor diverse doelgroepen.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

De blokken nodigen uit om te klimmen, samen te bewegen of om een selfie te maken. Objecten in de openbare ruimte met een hoge wow-factor!! De stad vormt het decor van deze opvallende blokken die naast een mooie vormgeving ook een functie hebben met een sportief karakter.
De blokken zijn kunstzinnige objecten die tegelijkertijd sportief uitdagend zijn voor zowel topsporters, als mensen met een visuele beperking of free runners. Iedereen doet mee! Rotterdam laat zich zien als de sportstad en lift mee op de primeur van de klimsport op de Olympische spelen 2020.
Dat de blokken op Zuid komen, is een bewuste keuze. Een ruim en groen gebied die sport en beweging ademt. De aantrekkingskracht van Zuid wordt onderstreept met deze robuuste eye-catchers. Waarvan 1 blok fungeert als sirene aan de Maas die de weg wijst naar alle sportieve mogelijkheden die Zuid biedt.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Desiree de Baar
Mirona Hartman