Buurtbezorgd Delfshaven . Buurtbezorgd verbindt en versterkt horeca en bewoners in Delfshaven

Met Buurtbezorgd slaan lokale Delfshavense restaurant- en/of horeca-eigenaren de handen ineen om tot een eigen lokaal gedragen bezorgservice te komen. Op deze manier ontstaat op een maatschappelijk verantwoorde manier een oplossing voor kleine horeca-ondernemers, die tegen torenhoge bezorgkosten aanlopen, waarbij het initiatief ook bijdraagt aan de versterking van de lokale gemeenschap, middels het vergroten van veerkracht en betrokkenheid. 1. Het draagt bij aan een beter lokaal ondernemersklimaat voor kleine restauranthouders in de wijk 2. Draagt bij aan werkgelegenheid in de wijk 3. Draagt bij aan een betrokken wijkgemeenschap, waarin horeca ook actief aan bijdraagt 4. Draagt bij aan het welzijn en de gezondheid voor kwetsbare wijkbewoners - Het helpt 40 tot 60 (kwetsbare) wijkbewoners, waaronder ook gewezen vluchtelingen, aan een (bij)baan - Voorkomt het verschralen van het restaurant aanbod in de wijk Hiervoor wordt een innovatief digitaal platform, in de vorm van een app en website, ontwikkeld. Thuisbezorgd speelt een grote rol in de horeca. Het is de grootste bezorgservice voor eten en heeft bijna een monopoly positie. Het gebruik van Thuisbezorgd brengt hoge kosten met zich mee: de horecaondernemer betaalt 30% van het factuurbedrag aan Thuisbezorgd en zij betalen vaak ook €2,- servicekosten . Dankzij de Buurtbezorgd bezorgservice en app staan de kleine lokale ondernemers in Delfshaven straks sterker, doordat zij een eerlijke boterham kunnen blijven verdienen aan de digitalisering van de bestelketen voor warme kant en klaar maaltijden aan huis. De kracht van een betrokken gemeenschap Buurtbezorgd wil ook haar fietskoeriers daadwerkelijk ondersteunen en coachen bij hun verdere ontwikkeling, niet alleen door ook een luisterend oor bieden, maar ook door extra sociale ondersteuning, community-vorming en coaching te bieden aan de betrokken jongeren en andere fietskoeriers. Hiervoor worden via Vluchtelingen voor Vluchtelingen en via de jongeren community Delfshaven Connect ook coaching-trajecten ingekocht. Bijdragen aan een gezonde wijk Zoals bekend winnen de fastfoodketens het bijna altijd van de kleine restaurants, terwijl juist de laatste zoveel meer gezonde en voedzame producten aanbieden. Het gevolg bij jongeren is obesitas dat een bekend gezondheidsprobleem is juist onder de armere bevolking. In Delfshaven echter zien we dat ook relatief veel jongeren naar kleine restaurants trekken. Dat willen we graag behouden en stimuleren. Bovenal draagt Buurt Bezorgd zowel naar de te faciliteren ondernemers, het eigen netwerk van bezorgers en de doelgroep toe naar onderlinge en overstijgende gemeenschapsvorming. Dat draagt bij aan de sociale en geestelijke gezondheid van alle betrokkenen.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

1.Draagt bij aan een beter lokaal ondernemersklimaat 2. Draagt bij aan werkgelegenheid in de wijk 3. Draagt bij aan een betrokken wijkgemeenschap, waarin horeca ook actief aan bijdraagt. 4. Draagt bij aan het welzijn en de gezondheid voor kwetsbare wijkbewoners.
De meeste horeca-ondernemers die stoppen of omdat ze failliet gaan of omdat ze zelf de handdoek in de ring gooien. De gestegen inkoopkosten en energiekosten worden hen te veel, terwijl ze vaak ook nog coronasteun moeten terugbetalen." De opzet van een eigen bezorgdienst maakt ons weerbaarder.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Fasiga Brihanu
Hugo Post