BuurtBuik Rotterdam. Voedsel verbindt!

Startbudget toegekend € 32057,-
Geïnspireerd door de Refood-beweging in Portugal is BuurtBuik in 2014 opgericht door Roel Raterink. Al 5 jaar zet BuurtBuik zich in om zowel voedselverspilling, eenzaamheid als honger aan te pakken. De maaltijden die wij samenstellen delen wij vervolgens gratis uit in de buurt.

BuurtBuik strijdt tegen voedselverspilling door overvloedig eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en strijden tegen voedselverspilling.

Daarom goed en vernieuwend voor Rotterdam.

Bij BuurtBuik is iedereen welkom. Onze maaltijden zijn door én voor de buurt. Er zijn geen criteria om gezellig mee te eten of te koken. Delen tot de laatste kruimel!
BuurtBuik zet zich in tegen het serieuze probleem van voedselverspilling. Wij maken gezond en verantwoord eten dat anders door supermarkten, groentewinkels en horeca-ondernemers weggegooid zou worden. Love food, fight food waste!
Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Vandaar dat wij al onze maaltijden gratis aanbieden: Delen staat voorop!

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Paul Peeters